Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U POVJERENJU BY NEVEN CIGANOVIĆ

VIDEO Alka Vuica ekskluzivno otkrila ime jedine osobe s kojom ne priča: 'Čak je i izbjegavam pozdraviti!'

Foto: Večernji list
1/4
14.04.2024.
u 11:00

Vuica i Neven Ciganović su se osvrnuli i na aktualnih tema koje posljednjih dana zanimaju domaću javnu scenu, poput političkog angažmana glazbenice uoči nadolazećih parlamentarnih izbora.

Gošća novog izdanja jedne od najpopularnijih domaćih emisija 'U povjerenju by Neven Ciganović' bila je Alka Vuica (62), legendarna kantautorica i pop ikona s ovih prostora. Alka potpisuje autorstvo mnogih velikih hitova, a u razgovoru s voditeljem dotakla se bogate karijere, novog albuma te otkrila kako su bivše ljubavi utjecale na njezino umjetničko stvaralaštvo. 

Gošća je odmah na početku progovorila o razlozima iza sudjelovanja na izborima: - Ja sam u šestoj izbornoj jedinici na 14. mjestu SDP-ove liste. Treba riješiti goruće probleme, poput umirovljenika koji žive na rubu egzistencije ili mladih koji muku muče s pronalaskom smještaja.

Ono čime se ja mislim baviti u saboru je pitanje jednakosti. Mi smo društvo u kojem se strašno vide razlike, što materijalne, što kroz razlike u muško-ženskim odnosima - tvrdi pjevačica, koja smatra da društvo u kojem živimo nikad nije bilo podijeljenije.

- Ima puno pitanja koja bi također trebala biti Ustavom zagarantirana, poput puštanja glazbe na radijskim stanicama. Prema našem zakonu, oko 20 posto programa zauzima domaća glazba i mislim da se većina pušta u noćnom programu. Ako se hrvatska glazba neće puštati na hrvatskim radio stanicama, gdje će se puštati?

 

VEZANI ČLANCI:

 

 

U Ustav bi trebalo ući da stanica ne smije dobiti koncesiju ako ne pušta hrvatsku glazbu. Svima nam je to u cilju jer naša djeca više neće znati govoriti hrvatski, kako su krenuli i što slušaju - izražava zabrinutost oko situacije na domaćoj glazbenoj sceni Vuica.

Pop ikona je odlučila izaći iz zone komfora te je ranije ove godine u suradnji sa Zoranom Šerbedžijom izdala album: - ZokKa sam upoznala dok sam radila svoju emisiju 'Vidimo se u Sarajevu'. Došao je na prezentaciju jedne knjige gdje je svirao gitaru. Jako mi se svidjelo kako svira i njegove pjesme na engleskom, njemu se svidio moj glas i odlučili smo da napravimo rokerski album koji označava izlet u novi žanr.

 

FOTO Alka Vuica o predizbornom plakatu o kojem bruji internet: Fotografiju je uredio Grubnić i oduševljena sam

1/13

 

Naime, svi su bili oduševljeni zvukom mog glasa, a i ja sam imala slobodu da napišem tekstove koji su bili slobodni i drugačiji - kaže Alka, pri čemu naglašava da se album snimao od 2018. u njezinom studiju.

 

VIDEO: Jole o putovanju u Dubai: 'Sve je skupo, ali bitno mi je da djeca osjete različitost kultura'

 

Komentara 7

TI
tigidar9
12:38 14.04.2024.

Ma ništa neću kazati, dovoljno je samo pogledati ovo dvoje jadnika i sve je jasno.

Avatar argus100
argus100
11:06 14.04.2024.

Pa,, ja ne mogu vjerovati. Kako smo uopće živjeli a nismo imali tu, životno bitnu informaciju.

Avatar rubinet
rubinet
12:52 14.04.2024.

S kojom ne razgovara....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije