Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetko ju viđamo u javnosti

Vesna Dragojević: Da se Oliver nije oženio sa mnom lutao bi Europom, odigrala sam tu veliku ulogu

Split: Promocija romana "Ljubavna pjesma" autora Ante Jeličića Belece
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
06.06.2023.
u 09:44

Supruga Olivera Dragojevića bila je na promociji knjige Ante Jeličića Belece koji je u Splitu predstavio svoju knjigu 'Ljubavna pjesma' čiju naslovnicu krasi fotografija poznatog pjevača

Bivši izbornik australske rukometne reprezentacije  Ante Jeličića Belece predstavio je u Splitu svoju knjigu 'Ljubavna pjesma' koja je opisana kao oda Splitu, Hajduku i Oliveru Dragojeviću… Ne želi, kaže Ante, previše, odavati o radnji romana, kojeg je većim dijelom pisao na mobitelu, prepušta to čitateljima koji su već pokazali veliki interes za ovim romanom.

- U prvoj smo nakladi išli na 600 primjeraka, a sudeći po interesu i koliko me ljudi ovih dana zove da bi htjeli pročitati roman, sve mi se čini da ćemo uskoro morati tiskati nove primjerke – rekao je Ante. Mnogi, pogotovo oni iz Dalmacije, lako bi se mogli pronaći u liku Buda, mladića koji svoje osjećaje dijeli samo s onima koji razumiju Dalmaciju, otoke i Olivera. Dalmacija u srcu, galebovi, sunce, more, nostalgija i Oliverovi refreni prate Buda kroz njegovu američku potragu za unutarnjim mirom i mjestom pod suncem. 

- Bud Bulin je miks svih muških likova iz Malog mista s Brandovim potencijalom koji traži svoju Bepinu, a moli Boga da je ne nađe... Ima tu i Smoje, i Zdenka, i Popadića, i Zuppe, i Fiamenga, legendarnih fotografija Feđe Klarića... Ma ima tu svega onoga što Dalmacija ima u svojoj krvi, Hajduka, bivše Jugoplastike, Splita, otoka, mora... Urednica mi je rekla da se knjiga komotno mogla zvati i posveta Splitu, otocima ili Dalmaciji, eto, već sam vam sve rekao – kazao je Ante koji je u svojoj 26. godini postao najmlađi izbornik rukometne reprezentacije Australije, čime je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Objasnio je i zašto je odabrao baš fotografiju Olivera Dragojevića, koju je snimio Feđa Klarić za naslovnicu svog romana.

- Jako je važan za intimnu priču mog junaka i u konačnici je bitan da ne zaboravimo onu njegovu Dalmaciju iako će teško ona ikad biti ista bez njega. Volio bi vjerovati da će bit! Zato su pisme jače od nas, zato ostaju priče... Olivera svi mi doživljavamo na svoj osobni način i neka tako ostane. Prošlo ljeto mi je Bata pričao kako je rekao Vesni: "On nije tvoj, on je naš." Znam da je njoj i familiji najteže, ali to je to. To je Oliver koji nas gleda i živi u svakome od nas. Nekome je on bitan pri upoznavanju, nekome u prvoj pjesmi na vjenčanju, nekome u tuzi, boli i razočaranju, nekome u Hajdukovoj pobjedi i veselju... To je Oliver, on je cjelina. Ja se ne lijepim na njega da mu mitimiziram status koji on ima jer to njemu ne treba i nikad nije trebalo niti da sebe prikažem posebnijim. On je legenda. Jedino se njega i Elvisa zna a da i ne kažeš prezime. Upoznali smo se jednom u Australiji i bilo je to jako kratko, ali otkad je umro, stalno pokušavam shvatiti kako je utjecao na moj život i koliki komadić u meni nedostaje nakon što tog čovika više nema, a ima. On je vječan! – ističe Ante.

VEZANI ČLANCI

Na promociji romana u Splitu bila je i Oliverova supruga Vesna Dragojević, a s njom je promociji prisustvovao i njezin sin Dino. 
-  Ja sam se udala za Olivera prije nego što je počeo pjevati i sjećam se jedne rečenice koju mi je tada rekao. Pitala sam ga što radi, a on mi je odgovorio da svira. Ma što radiš, to nije posao, odgovorila sam mu. A on će meni: 'Kad mi muzika postane posao, onda muzike više nema…!' To je nešto najmudrije što sam ikad čula. Time je htio kazati da mu glazba nije posao i da ne treba trčati za novcima, velikim turnejama, nego sve to dovesti u 'livel'… - rekla je Vesna Dragojević. Osvrnula se i na to kako je Olivera samo zanimala glazba, ali ne i popularnost.

-  Da se on nije oženio sa mnom vjerojatno bi lutao Europom, njega kompozitori ne bi uspjeli naći, jer mi smo se stacionirali u Splitu. Zdenko Runjić je dolazio često kod nas i Oliver nije imao gdje pobjeći (smijeh). Da je lampa okolo ne bi ga nitko naša, možda bi cijeli život samo svira i nikad se za njega ne bi znalo. Dakle, ja sam tu odigrala veliku ulogu, i jesam… Znam to! - kaže Vesna.

VIDEO Ovo morate čuti! U samom centru Zagreba publiku je bacio u delirij i rasplakao "Cesaricom"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije