Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama ne jenjava

Velika kriza u palači! Kraljica Camilla odustala od kraljevskih dužnosti, uzela vrijeme za sebe

Foto: Reuters/Pixsell
1/23
03.03.2024.
u 15:06

Kraljica Camilla odlučila je svoje poslovne obaveze staviti po strani i posvetiti se sebi i suprugu koji boluje od raka.

Poznato je kako je britanska kraljevska obitelj posljednjih mjesec dana u velikim problemima. Naime, zahvatile su ih zdravstvene krize, a zbog kojih su 75-godišnji britanski kralj Charles III. i 42-godišnja princeza od Walesa Catherine izvan dužnosti. Puno posla prebacili su na kraljicu Camillu i princa Williama, kraljevsku princezu Anne, princa Edwarda i njegovu suprugu Sophie

Nakon nekoliko mjeseci na dužnosti, čini se kako se kraljica Camilla odlučila odmoriti i uzeti nekoliko dana pauze te to vrijeme provesti sa suprugom kraljem Charlesom. Prema pisanju Sunday Timesa, očistila je svoj raspored do proslave Dana Commonwealtha. Ona se održava 11. ožujka i jako je važan dan za kraljevsku kuću, a posebice u svjetlu činjenice da je sve više država koje razmišljaju o odlasku iz te organizacije i odbacivanju britanske kune. Camilla bi toga dana u Westminsterskoj opatiji trebala predstavljati krunu na susretu s predstavnicima 56 članica sa svih strana svijeta.

Njezine dužnosti preuzeti će princeza Anne i princ Edward, a sve zbog toga što je i princ William u posljednje vrijeme odsutan zbog niza obaveza, a vjerojatno kako bi bio uz svoju suprugu Kate i djecu. Sada su četiri člana kraljevske obitelji na bolovanju, princeza Kate oporavlja se od operacije u trbušnoj šupljini na kojoj je bila počekom veljače, a u javnosti se nije pojavila još od prošlog Božića. Prema informacijama iz Kensingtonske palače, princeza bi se svojim dužnostima trebala vratiti do Uskrsa. 

 

VEZANI ČLANCI: 

 

1/14

Podsjetimo, kralj Charles u međuvremenu se pojavio u javnosti, a ne radi otkako je 5. veljače objavljeno da boluje od raka. Dijagnoza je došla nakon što je bio na operaciji prostate zbog benigne hiperplazije, a liječnici su potvrdili da se ne radi o raku te žlijezde. O kojem tipu raka je riječ, nije otkriveno. Otkako je krenuo na izvanbolničko liječenje, kraljica je preuzela mnoge njegove dužnosti. Ona je, također, bila na komemoraciji za posljednjeg grčkog kralja Konstantina II., 27. veljače što je William iznenada otkazao iako se radilo o jednom od njegovih kumova, a obavila je i niz prijema u Buckinghamskoj palači, a susrela se i s Olenom Zelenskom, prvom damom Ukrajine.

 

VIDEO: Severini usred koncerta pukle hlače, pogledajte kako je to riješila

Komentara 13

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
16:51 03.03.2024.

Ova "Velika kriza u palači" toliko me je uznemirila da mi se i tlak poremetio, i sad vidim da mi je donji skočio iznad gornjeg.

Avatar ZLO
ZLO
16:27 03.03.2024.

Cujem da ce i pekare stat zbog njene nenazocnosti

Avatar LooneyToney
LooneyToney
17:56 03.03.2024.

Pa šta. Milanović je od početka odustao od putovanja i obveza, jer ga nitko ne zove, a plaćamo ga kao da se, u najmanju ruku, bar diže ujutro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije