Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje godine

Večeras završavaju sve ljubavi i mržnje u omiljenom selu Dragošju

najbolje godine
03.06.2011.
u 14:57

Kraj je druge sezone sudbinskih priča isprepletenih, pretočenih u priču i ekraniziranih u obliku televizijskog serijala koji je svakodnevno oduzimao pozornost i dah svih gledatelja Nove TV.

Sam im naziv kaže, bile su to zaista najbolje godine. Dvije godine ispunjene ljubavlju, smijehom, napetošću, prijateljstvom, turbulencijama... svime što život donosi. Sudbinske priče isprepletene, pretočene u priču i ekranizirane u obliku televizijskog serijala koji je svakodnevno oduzimao pozornost i dah svih gledatelja Nove TV. No, kako svemu dođe kraj, tako je i dramska serija “Najbolje godine” došla do svojeg svršetka. Večeras će se emitirati njezin posljednji nastavak nakon kojeg će više od 50 glumaca i njihovih likova zatvoriti još jednu stranicu svojega života i otići u povijest. Sjećajući se svega što su proživjeli na setu, ali i susreta s ljudima koji su obožavali ili kudili njihove likove, kažu.

– Žao mi je što serija završava. Potajno sam se nadao i priželjkivao da ćemo se Lorena, odnosno Katarina Radivojević i ja vratiti u priču. Ali, eto, nije se moglo dogoditi. Došli su novi glumci, serija je otišla u drugom smjeru i neka je. Ispalo je dobro – kazao je Amar Bukvić, u seriji poznatiji kao Tomo Hajduk, brat Ranka, lika kojeg je utjelovio Janko Popović Volarić. Iako braća, obojica su se u “Najboljim godinama” borila za naklonost jedne – Lorene. Pa ni ne čudi što i sad misle isto.

– Drago mi je da su nas ljudi gledali jer smo se zaista trudili i naradili. Ali mi je žao da je kraj. Prezadovoljan sam projektom pa mi je teško te dvije godine staviti u nekoliko rečenica – rekao je Popović Volarić, a potom je otvorio dušu:

– Bio sam u zatvoru, pio sam, zaljubljivao se pa odljubljivao. Svašta sam s Rankom proživio – muke i zabavu. Kako je živio, kraj mu je super ispao. Ne bih mu mijenjao ni djevojku niti sudbinu. Sve se posložilo kako je i trebalo – govori glumac o svom junaku Ranku, u čijem zagrljaju će nakon fatalne Lorene završiti ljepotica Dunja (Jelena Perčin Babić).

Zbog plavokose djeve, koja je iz pandži nasilnika Dina pobjegla iz Bosne u Dragošje, morao se otrijezniti, sabrati i umalo izgubiti glavu. Naime, u drugoj sezoni serije skupa s Dunjom u životu Dragošjana pojavljuje se privlačan i zloglasni razbojnik Dino (Ivan Herceg), čiji je životni cilj učiniti Dunju svojom ženom – milom ili silom. No, na put mu staje lokalni “gubitnik” Ranko u kojeg se Bosanka zaljubljuje na prvi pogled. Isprovociran i revoltiran Dino tad seriju okreće u posve novom smjeru i epizode ispunjava nasiljem, grubošću i maltretiranjem.

– Što je sve jadna Dunja prošla... No, nisam je žalila. Bilo mi je čak pomalo i smiješno jer su sva ta događanja bila nadrealna. Mislim, dvaput je bez ijedne ozljede prošla kroz minsko polje i proživjela sve ono što u stvarnom životu sigurno ne bi – govori glumica Jelena Perčin Babić. U svoju je “djevojku” bila zaljubljena pa bi je, kaže, odglumila još jedanput. Posebice jer je ekipa na setu, među kojima su između ostalih bili glumci Jasna Odorčić, Iskra Jirsak, Petra Cicvarić, Mirta Zečević, Ljubomir Kerekeš, Duško Valentić, Žarko Potočnjak, Asja Jovanović, Velimir Čokljat, bila fenomenalna – spremna za pomoć, ali i zabavu.

– Super je bilo raditi u ekoselu, prekrasnom mjestu s divnom energijom. U njemu smo doživjeli puno nezaboravnih trenutaka – tvrdi Marija Borić, glumica čiji je lik – Zrinka Lotar – u seriju uskočila među prvima.

– Uh, da, s njom je bilo uspona i padova. Zrinka je promijenila najviše muškaraca od svih djevojaka, bila je baš posebna. Da mogu, voljela bih joj pomoći, no ne znam bih li se s njom družila u životu – kroz osmijeh je kazala glumica. Na karakterizaciji likova njezina heroina bila je nešto drukčija pa bi joj Marija, da može, malo promijenila scenarij i uljepšala joj život u Dragošju.

– Voljela bih da je više zabavljala ljude u birtiji, da je održavala tečajeve, poticala ljude – kaže Borić. Scenarij sebe, glumice na setu “Najboljih godina” nikad ne bi promijenila.

– Na tom sam setu dobila dvije prijateljice do kraja života – Katarinu Radivojević i Petru Cicvarić. To mi je najveća nagrada za sudjelovanje u ovom projektu – veli Borić koja će krenuti u nove projekte. Dragošja će se sjećati po duhovitim nezgodama.

– Jedan ubod pčele, prva mužnja krava, svađa s neposlušnom vranom samo su neke od anegdota – otkriva Borić.

– U prvoj sezoni zbacio me konj pa sam slomio zglob, što i ne čudi ako se zna da smo svakodnevno bili u prirodi – dodao je svoje muke Janko Popović Volarić smijući se. Konj nije “volio” ni Amara Bukvića pa lekcije jahanja neće uskoro ponoviti. A klizanja će se ove zime kloniti Jelena Perčin Babić jer je često padala po zaleđenom seoskom imanju. Neodoljivo!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije