Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekršila mjere

Vanja Halilović na sudu: 'Imam plaću od 5000 kuna, kazna bi me dovela do ruba egzistencije'

Vanja Halilović na ročištu zbog nepoštivanja epidemioloških mjera u restoranu Barbieri's
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
14.07.2021.
u 16:12

“Moja mjesečna plaća je oko 5000 kuna, pa bih plaćanjem novčane kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije”, kazala je Vanja na sudu koja je naposljetku oslobođena svih optužbi za kršenje mjera u restoranu čiji je vlasnik Vanjin zaručnik Frane Barbieri.

Bivša manekenka i televizijska voditeljica Vanja Halilović (37) oslobođena je na sudu optužbi za kršenje epidemioloških mjera u restoranu Barbieri’s u zagrebačkoj Tkalčićevoj u studenom prošle godine. Prema prijavi inspektora civilne zaštite u trenutku nadzora restoran nije osigurao potreban razmak među gostima od 1,5 metara te je na vratima bilo istaknuto da je dopušten ulaz maksimalno 60 osoba dok je na snazi bila odredba o okupljanju najviše 50 osoba u zatvorenom prostoru. 

Vanja se prije desetak dana pojavila na sudu, a na ročištu je u svoju obranu rekla da su se držali svih propisanih mjera, no da nisu mogli izbaciti osam gostiju koji su bili nekulturni i nasilni te su se oglušili na molbe covid redarice Matee koja je inače i konobarica u Barbieri's-u. 

05.07.2021.,Zagreb - Vanja Halilovic, dolazi na rociste na Prekrsajni sud Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Za kršenje mjera predviđena je kazna od 20-70.000 tisuća kuna za pravnu osobu (u ovom slučaju zatražena je najmanja predviđena kazna), dok se za Vanju Halilović kao odgovornu osobu predviđena kazna u iznosu od 10.000 kuna. 

“Moja mjesečna plaća je oko 5000 kuna, pa bih plaćanjem novčane kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije”, kazala je Vanja na sudu koja je naposljetku oslobođena svih optužbi za kršenje mjera u restoranu čiji je vlasnik Vanjin zaručnik Frane Barbieri.

“Budući da tužitelj nije imao drugih dokaznih prijedloga, uvažavajući činjenicu da se inspektor nije mogao sjetiti provedenog nadzora, a svjedokinja Matea je u cijelosti potvrdila obranu okrivljenika, sud nije bio u mogućnosti s potpunom sigurnošću utvrditi krivnju”, stoji u oslobađajućoj presudi.

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček 

 

Komentara 53

PP
Pucvala_premium.2
20:01 14.07.2021.

Kako onda ovrse umirivljenika sa 950 kn mirovine za TV pretplatu od 100 kn i to cijeli iznos ovrhe 1000 kn sa troskovima ?

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
21:16 14.07.2021.

Dotična bi bila dovedena na prosjački štap da su joj naplatili kaznu, jer kako je izjavila ima plaću 5.000 kn. S druge strane ovo što ona nosi na sebi višestruko premašuje tu navedenu plaću. Lažljiva, pokvarena kokoš i sponzoruša.

DU
Deleted user
20:21 14.07.2021.

Sjećam se da je na početku corona showa jedan seljak bio kažnjen s, mislim, 8000 kn, zato što je otišao na njivu s traktorom tijekom samoizolacije. Što je bilo s njim? Tahije imamo, traži se Matija Gubec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije