Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnjica smrti

Uz samozvanog kiropraktičara Antu Pavlovića vezivale su se brojne kontroverzije, a ovo su neke od njih

Foto: Nova TV
1/6
20.07.2021.
u 13:26

Osim na Provjerenom, Pavlović je u nekoliko navrata gostovao i  u emisiji ''Noćna mora'' Željka Malnara u kojoj je i prikazana snimka na kojoj  tuče i ponižava jednog od svojih sljedbenika. Jednom prigodom u trbuh je snažno udario čak i voditelja emisije Željka Malnara.

Kontroverzni kiropraktičar Anto Pavlović preminuo je prije godinu dana u 64. godini nakon kratke i teške bolesti. Pavlović je pješice krenuo prema Sinju kako bi pomogao jednom pacijentu no do njega nije stigao, pozlilo mu je u Gospiću nakon čega je hospitaliziran u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici u kojoj je i preminuo. Vijest o smrti za Večernji list potvrdila je i njegova ožalošćena kći Dorotea. 

– Imao je na tisuće pacijenata, izliječio je jako puno ljudi, mnogi su prohodali zbog njega. Davao se više za druge nego što je mislio na sebe. Tako je, nažalost, i završilo jer je sva tuđa energija ušla u njega. To je i stvorilo bolest. Umro je u bolnici, ali nije prihvaćao lijekove. Nije vjerovao modernoj medicini, ostao je dosljedan svome – kazala je Dorotea.

Inače, Pavlović je svojim kontroverznim metodama liječenja, ali i ponašanjem, često punio medijske stupce. Bio je čest ''gost'' i emisije ''Provjereno'' koja je razotkrila kako je Pavlović držao 60-godišnjeg muškarca u ropstvu,  u neljudskim uvjetima bez struje i vode u šumi, tvrdeći da ga tako liječi. Od hladnoće su čovjeku otpali nožni prsti, bio je u jako lošem stanju, no u bolnicu nije išao jer je odgovornost za njegovo liječenje na sebe preuzeo Pavlović. Anti je nakon emitiranja priloga određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela, a na teret su mu stavljena dva kaznena djela – ropstvo i teške tjelesne ozljede.
No, ovo nije jedini slučaj koji je zgrozio mnoge. Pavlović je od ranije poznat po svom skandaloznom ponašanju zbog kojeg je zaradio 19 prijava. Zbog raznih djela osam je godina proveo u zatvoru, a neko se vrijeme liječio i u psihijatrijskim ustanovama.

Prebio je župnika i zvonara, susjede, pa čak i 12-godišnjeg dječaka zbog kojeg je naposljetku završio iza rešetaka. Tražio je od dječaka da se pred svima skine i pokaže spolovilo te je pokušavao skinuti dječakove hlače, snažno ga bacio na pod i ponovno bičem više puta jako udario u predjelu leđa i glave i to pred dječakovim roditeljima koji su sa strane mirno gledali. Cijeli tretman "liječenja" snimao je video kamerom te potom videozapis stavio na YouTube. Pavlović je tada  osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, a uz Pavlovića je sud kaznio i oca zlostavljanog dječaka, i to na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora.

Otac je nakon događaja koji je zgrozio javnost rekao da se jedva suzdržao da ne udari Pavlovića kada je krenuo tući njegova sina. – Vikao je da je doktor i da mu, ako on traži, mali mora pokazati penis. Pukao mi je film kada ga je udario i jedva sam se suzdržao da mu ne uzvratim. Mislio sam odmah nazvati policiju, ali tamo nisam imao signala – pravdao se dječakov otac koji je otkrio i kako su dijete odveli Pavloviću jer je zbog razvoda prolazio teško razdoblje. Inače, Pavlović je širu popularnost stekao 90-ih godina. Svoje je sljedbenike jedne zime odveo na jezero Čiče na kupanje u ledenoj vodi, a među onima koji su ga tada poslušali bilo je i roditelja s malom djecom.

Osim na Provjerenom, Pavlović je u nekoliko navrata gostovao i  u emisiji ''Noćna mora'' Željka Malnara u kojoj je i prikazana snimka na kojoj  tuče i ponižava jednog od svojih sljedbenika. Jednom prigodom u trbuh je snažno udario čak i voditelja emisije Željka Malnara. Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu zbog povrede prava djeteta. Pavlović se vratio u Donji Dragonožec u kojem je 90-ih otvorio ''Antin hram zdravlja'' u koji su ljudi tada masovno dolazili na liječenje. Mještane je svakodnevno zastrašivao, snimao i objavljivao na internetu.

Hodao je polugol sa sjekirom u ruci, zaustavljao je promet i napadao susjede.  Predsjednik DVD-a Donji Dragonožec Stjepan Cerovski za Provjereno je tada kazao kako Pavlovićev teror traje godinama te da je mir jedino kada je on iza rešetaka.

VIDEO: Albina igrala nogomet na humanitarno-sportskom spekatklu 

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar yumamic
yumamic
13:31 20.07.2021.

Bolesno društvo u kojem psihopat kojem je mjesto u zatvorskoj ludnici dobije toliko medijskog prostora i sljedbenike.

DU
Deleted user
13:49 20.07.2021.

Covjek koji je bio idol, vijest i dogadjaj svog vremena kao danas Severina, Jelena, Soraja i druge novoimenovani starlete kako se one vole nazivati a znamo koji je to naziv u narodu

GE
generacija57
15:10 20.07.2021.

Lud čovjek,gotova robija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije