Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dora 2024.

Baby Lasagna pobijedio je na Dori! Ostao u šoku: 'Hvala svima! Dao sam sve od sebe!'

Zagreb: Baby Lasagna je ovogodišnji pobjednik Dore i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/116
25.02.2024.
u 22:40

Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna, predstavljat će Hrvatsku u Švedskoj s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim".

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. godine i predstavljat će Hrvatsku na izboru za pjesmu Eurovizije u Malmöu u Švedskoj u svibnju! Glazbenik, pravog imena Marko Purišić, osvojio je ukupno 321 bod i to čak 247 od publike za svoju pjesmu "Rim Tim Tagi Dim". Baby Lasagna je i prije finala slovio za favorita, a on je sam rekao kako nije tako gledao na svoj nastup.

- Hvala! Hvala svima što ste glasovali. Ja sam uvijek išao sa stavom nije gotovo dok je gotovo. Tek je gotovo kad je gotovo, nisam uopće razmišljao o pobjedi. Ne znam hoću li moći večeras zaspati. Samo mi je bilo uvijek važno da damo sve od sebe i da mogu kasnije navečer zaspati da sam dao sve od sebe - rekao je u šoku nakon proglašenja.

U finalu je nastupilo ukupno 16 glazbenika: Natalie Balmix, Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin, Lana Mandarić, Boris Štok, Stefany, grupa Pavel, Saša Lozar, Lara Demarin, Let 3, Alen Đuras, eugen, Vatra, Damir Kedžo, Baby Lasagna, MARCELA i Vinko, a Dora se ove godine odigrala kroz tri večeri: dvije polufinalne koje su bile u četvrtak i petak i finalnu.

Na natječaj za Doru pristigle su 203 pjesme. Žiri u sastavu : Željko Mesar – predsjednik žirija, Igor Geržina – glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a, Dražen Miočić – urednik programskog kanala HTV 4, Robert Urlić – urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija, Tomislav Krizmanić – predsjednik OGAE Hrvatska i Ema Gross – glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija odabrao je polufinaliste, a u polufinalima mogli su glasovati samo gledatelji telefonskim pozivima i porukama. 

U ulozi voditelja ove godine našli su se iskusni Duško Ćurlić te mlade voditeljice Maja Ciglenečki i Anja Cerar. Maju gledamo u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", a prošle je godine privukla pozornost tijekom čitanja ocjena zagrebačkog žirija i javljana tijekom Eurovizije za BBC. Anja je pak poznata gledateljima kulturne emisije HRT-a "Art a la carte". Scenografiju svih večeri potpisuje iskusni HRT-ov scenograf Igor Juras, dok se za režiju brine Ivan Miladinov. Rasvjeta je u rukama dizajnera svjetla Marka Foretića.

Valja istaknuti i da je HRT imao promjene u glasovanju. Naime, hrvatsku pjesmu predstavnicu za Euroviziju ove su godine birala četiri hrvatska žirija i to iz HRT-ovih centara: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ali i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurovision Song Contesta 2024.: Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. Svaki ocjenjivački sud imao je tri člana, a činili su ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari, producenti i drugi stručnjaci. Dodajmo i da su u polufinalnim emisijama glasovati mogli samo gledatelji.

Tijek večeri pogledajte u nastavku:

22:45 - Voditelji su odjavili emisiju i najavili nastup pobjednika i pobjedničke pjesme "Rim Tim Tagi Dim".

22:40 - Baby Lasagna pobjednik je Dore! Nakon što je preuzeo statuu Dore od prošlogodišnjeg predstavnika Leta 3, rekao je: 

- Hvala! Hvala svima što ste glasovali. Ja sam uvijek išao sa stavom nije gotovo dok je gotovo. Tek je gotovo kad je gotovo, nisam uopće razmišljao o pobjedi. Ne znam hoću li moći večeras zaspati. Samo mi je bilo uvijek važno da damo sve od sebe i da mogu kasnije navečer zaspati da sam dao sve od sebe - zaključio je Baby Lasagna koji je osvojio ukupno 321 bod i to čak 247 od publike.

22:33 - Kreću glasovi publike! Ovako je glasovala publika:

Glazbeno-scenski spektakl Dora 2024. trajala je tri večeri, 22.,23. te finale 25. veljače.
Foto: HRT Screenshot

22:25 - S Letom 3, trećeplasiranim nakon bodova žirija razgovarala je Anja Cerar. Anja je porazgovarala i s Vinkom, koji je trenutno drugoplasirani. Cerar se uputila i do Baby Lasagne.

Foto: HRT

22:24 - Posljednji žiri je onaj zagrebački. Oni su 12 bodova dali Baby Lasagni.

22:23 - Njemački žiri svojih je 12 bodova dodijelio eugenu.

22:22 - Talijanski žiri 12 bodova dao je Vinku.

22:21 - Splitski žiri najveći broj bodova, njih 12, dao je Baby Lasagni.

22:20 - Island je 12 bodova također dao Baby Lasagni.

22:18 - HRT centar Rijeka 12 bodova je dao Baby Lasagni.

22:17 - Ukrajinski žiri 12 bodova je dao Vinku.

22:16 -  Osijek je prvi! Njihov žiri 12 bodova je dao Baby Lasagni.

22:15 - Slijede glasovi žirija!

22:09 - Maja Ciglenečki najavila je prilog o povijesti hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije.

21:58 - Glasovanje je završeno! Tijekom prebrojavanja glasova publike nastupit će Let 3. Riječki bend izveo je svoju "Mamu ŠČ", a potom i "Ero s onoga svijeta". Publika ih je nagradila velikim pljeskom. Duško Ćurlić s Prljom i Mrletom razgovarao je o njihovom nastupu u Liverpoolu prošle godine. -Samo budite svoji - poručili su dečki ovogodišnjem predstavniku.

Foto: Renato Branđolica

21:43 - Glasovanje je otvoreno!

21:41 - Voditelji su najavili glasovanje.

21:38 - Svi natjecatelji su izveli svoje nastupe.

21:34 - Posljednji u natjecateljskom dijelu nastupio je Vinko s pjesmom "Lying Eyes". Vinko je otkrio da je ova pjesma nastala prošle godine. - Istina je da je spremljena u ladicu čim sam je dovršio. Jednostavno nije bilo vremena, a ni plana za nju. Ali očito je ona imala plan i priču za sebe, na moju sreću - rekao nam je ranije kroz smijeh.

Foto: Renato Branđolica

21:30 - Pretposljednja je nastupila MARCELA s pjesmom "Gasoline". Pjevačica iz Crikvenice koja živi i radi u Nizozemskoj nastupila je u društvu plesačica, a na pozornici je bilo i vatre.

Foto: Renato Branđolica

21:28 - Anja i Maja najavile su posljednje natjecatelje večeras - MARCELU i Vinka.

21:25 - Favorit ovogodišnje Dore nastupio je 14. po redu. Umažanin Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna na Doru je došao kao rezerva te u natjecanje ušao nakon odustajanja pjevačice Zsa Zse. Marko je na pozornici Dore oduševio svojom pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" te imao izrazito energičan nastup. Publika ga je naglasila pljeskom i vriskom, a on je poručio za kraj: 'Meow'.

Foto: Renato Branđolica

21:22 - Damir Kedžo na Prisavlju je izveo pjesmu "Voljena ženo". Inače, Kedžu mnogi nazivaju tragičarem Dore, zbog nesreće koja ga je zadesila 2020. godine. Naime, Damir je tada na pobijedio na Dori s pjesmom"Divlji vjetre" no na Euroviziju nije otišao jer te godine natjecanje nije bilo održano zbog pandemije COVID-a 19.

Foto: Renato Branđolica

21:20 - Duško Ćurlić najavio nastupe Damira Kedže i Baby Lasagne.

21:17 - Svoj nastup na Dori pripremila je i grupa Vatra i to s pjesmom "Slatke suze, gorka ljubav" koja je već osvojila radijski eter.

Foto: Renato Branđolica

21:13 - eugen slovi kao jedan od favorita, a na pozornici je izveo pjesmu "tišine". Radi se o pjesmi koju je ovaj glumac i glazbenik napisao u teškom životom periodu. - U najtežem trenutku najlakše mi je bilo prisloniti olovku na papir i tekst ove pjesme je samo izašao iz mene. O pjesmi ne bih puno pričao, jer publika čuje ono što u njoj želi čuti. Meni je ona posveta, a nekome može imati potpuno drugačije značenje i zato volim umjetnost, jer je subjektivna - kazao nam je ranije.

Foto: Renato Branđolica

21:12 - Voditeljica Maja Ciglenečki najavila je nastupe eugena i grupe Vatra.

21:09 - Iskustva na eurovizijskoj pozornici već ima i ovaj natjecatelj. Alen Đuras izveo je pjesmu "A Tamburitza Lullaby", a na pozornici su mu se pridružili plesači i jedan tamburaš. Alen je na Euroviziji već nastupio i to kao back vokal Jacquesa Houdeka 2017. godine.

Foto: Renato Branđolica

21:05 - Prošlogodišnji predstavnici Hrvatske na Euroviziji, Let 3, nastupili su s pjesmom"Baba roga". Bend je svoj nastup popratio zanimljivim žutim kostimima, a u slične kostime bili su maskirani i pilići koji su s njima nastupili. Let 3 je u prvoj polufinalnoj večeri u potpunosti iznenadio i to time što su pozvali Severinu da im se pridruži na pozornici i sve oduševili. Severina je plesala s ružičastim čekićem, a tako se i večeras pojavila na pozornici.

Foto: Renato Branđolica

21:04 - Anja Cerar najavila je nastupe Leta 3 i Alena Đurasa.

21:01 - Pjesmu "Ne vjerujem ti" izvela je mlada Lara Demarin koja je prije nastupa u drugom polufinalu imala nezgodu. Naime, na generalnoj probi uoči polufinala ozlijedio se jedan od njezinih plesača, no ipak je nastupio.

Foto: Renato Branđolica

20:56 - Radijski voditelj i glazbenik Saša Lozar nastupio je s pjesmom "Ne plačem zbog nje". Saša je za večeras promijenio svoju modnu kombinaciju, ali i dalje je bio potpuno u crnom, a publika ga je nakon nastupa nagradila glasnim pljeskom.

Foto: Renato Branđolica

20:55 - Duško i Anja predstavili su iduće izvođače.

20:51 - Grupa Pavel izvodi pjesmu "Do mjeseca".

Foto: Renato Branđolica

20:48 - Pjesmu "Sretnih dana dat' će Bog" na pozornici je izvela Stefany, a društvo su joj pravili plesači. Stefany nam je ranije otkrila da je njezinu modnu kombinaciju za pozornicu odabrao Marko Grubnić, a pjesma govori o nadi i vjeri u bolje sutra. - Slušateljima smo htjeli prenijeti dozu optimizma i vjeru u dobro kao podsjetnik da prava ljubav čini čuda, da nemoguće pretvara u moguće. Bilo da se radi o partnerskoj, prijateljskoj, roditeljskoj ljubavi ili pak ljubavi prema kućnom ljubimcu. Ljubav nam je svima i svakoga dana potrebna i ona pobjeđuje sve - kazala nam je ranije te otkrila da na pozornici Dore prvi put pleše.

Foto: Renato Branđolica

20:47 - Voditeljice Maja i Anja najavile su iduće izvođače.

20:43 - Boris Štok zapjevao je "Can we talk". Boris je u drugoj polufinalnoj večeri bio posljednji kandidat koji je saznao da nastupa u finalu.

Foto: Renato Branđolica

20:41 - Voditelj Duško Ćurlić izašao je na pozornicu te istaknuo da se pojavio tehnički problem. Nakon što ga odstrane, nastavit će s nastupima.

20:38 - Na pozornicu je došla debitantica Lana Mandarić i zapjevala "More". Lana je na pozornici nastupila bez plesača, a široj publici predstavila se tijekom sudjelovanja u showu Superstar.

Foto: Renato Branđolica

20:37 - Voditelji Duško i Maja najavili su iduće nastupe.

20:33 - Na zagrebačkom Prisavlju nastupili su i Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin s pjesmom "Vodu piti trizan biti". Battifiaca i Ferlin na pozornici su bili u crveno crnoj kombinaciji, a tijekom nastupa su koristili traku kao rekvizit.

Foto: Renato Branđolica

20:29 - Natjecateljski dio otvorila je Natalie Balmix s pjesmom "Dijamanti". Natalie je poznatija srpskoj publici zbog nastupa u njihovom glazbenom showu, a na Dori se predstavila u drugom polufinalu. Tada je imala tehničkih poteškoća na kraju nastupa za koje je rekla da nije primijetila. S Natalie na pozornici nastupile su i plesačice.

Foto: Renato Branđolica

20:28 - Počeo je natjecateljski dio emisije!

20:23 - Publici i gledateljima su se obratili voditelji Duško Ćurlić, Maja Ciglenečki i Anja Cerar te podsjetili na sustav glasovanja i brojeve.

Foto: HRT screenshot

20:17 - Počelo je finale Dore 2024.! Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije otvorilo je predstavljanje finalista kroz njihove nakon polufinala.

VIDEO Martin Kosovec na Dori je predstavio svoju novu pjesmu

 
Ključne riječi

Komentara 33

DU
Deleted user
22:05 25.02.2024.

Ovaj Let 3 je katastrofa. Pa oni za 30 godina nisu napisali jednu dobru pjesmu.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
21:31 25.02.2024.

Baby Lazanja... U 90ima je Ćesić Rojs postavio pitanje: "Kakva će se djeca rađati?". Ovo je odgovor.

Avatar zoster1
zoster1
22:45 25.02.2024.

užas !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije