Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEIZMJERNO ZAHVALAN'

Urbana je dirnula ispunjena Arena: Grlio je fanove, a onda je iz publike izvukao - mobitel

Koncert Urbana i Simfonijskog orkestra HRT-a u zagrebačkoj Areni
Foto: Danijel Lijović
1/25
11.06.2023.
u 10:13

Razgalio je Urbana prijem publike koja ga je došla podržati u Arenu, bio im je neizmjerno zahvalan što su ga podržali

Trebao sam poslušati starije kolege koji su mi savjetovali da pripremim nešto što ću govoriti večeras, ponovio je u nekoliko navrata Damir Urban tijekom koncerta koji je sinoć sa svojom četvorkom i Simfonijskim orkestrom HRT-a održao u Areni Zagreb. Ali zbilja nije bilo potrebe da pripremi bilo kakve govore, jer ovako je tijekom cijele večeri njegova interakcija s publikom bila neposredna, iskrena i tipična baš riječkom glazbeniku.

Ponesen ovom dobrom komunikacijom s publikom prilazio je fanovima u prvom redu, grlio ih je te je u jednom trenutku iz zezancije nekome iz publike uzeo mobitel i snimio atmosferu u Areni iz svoje pozicije.  Razgalio je Urbana prijem publike koja ga je došla podržati u Arenu, bio im je neizmjerno zahvalan i rekao je nešto što je obilježilo njegov nastup u Arenu: Glazba ne mora biti zabavna, može biti uzbudljiva, barem su tako mene učili.

Za uzbudljivu večer protkanu emocijama zaslužan je i Ante Gelo koji je svoj potpis ostavio na aranžmanima pjesama, a pred kraj se i pridružio Urbanu na pozornici. 

Tijekom posljednjih nekoliko godina intenzivnije surađuje s Antom Gelom. Ta suradnja rezultirala je koncertnim albumom “Urban&4 & Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski” koji je ovjenčan s tri Porina. Iste godine je pjesma "Iskra" dobila nagradu Porin za najbolju izvedbu grupe s vokalom, ali i Porin za najbolju pjesmu godine.

Koncert Urbana i Simfonijskog orkestra HRT-a u zagrebačkoj Areni
1/26

Komentara 6

Avatar mrIvan
mrIvan
12:20 11.06.2023.

Bitno da se odmah budi estetski-nacizam i rasizam - čim veliš da ti je Urban dosadan i da producira ultra-dosadnu muziku. E zbog toga mi je još dalji - kada neki ezeli-bezbeli tipovi radi vlastitog ćeifa i pozivom na Urbana opravdavaju svoj rasizam i nacizam...

ZG
zgkreso
11:17 11.06.2023.

sjajan koncert, arenu ne pune više samo razne cece, tomsoni i cajke ....možda ipak ima nade za Hrvate....

FI
Fileki
10:55 11.06.2023.

Ak je gost bil rade onda treba dobro proluftat arenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije