Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostvarili svoj san

Uoči nove sezona Masterchefa istražili smo gdje su i što kuhaju bivši kandidati

Ivana Čuljak
Foto: Instagram
1/8
15.03.2015.
u 23:45

Show je dobra odskočna daska kandidatima koji danas uspješno vode vrhunske restorane

Više od 1700 prijava za sudjelovanje u trećoj sezoni "Masterchefa" pristiglo je na adresu Nove TV, što je samo još jedna potvrda porasta popularnosti kulinarstva među amaterima.

Da ovaj show, čija treće sezona s emitiranjem počinje uskoro, može kandidate podučiti tajnama zanata i pomoći im da ostvare profesionalnu kuharsku karijeru potvrđuju iskustva natjecatelja prethodnih sezona čije vam priče donosimo.

Odskočna daska

Nikola Lesar, pobjednik druge sezone, nakon pola godina stjecanja znanja u restoranu Dina Galvagna, inače člana žirija ovog showa, otisnuo se put Azije. Tamo je otkrivao nove okuse i upisao prestižnu kulinarsku akademiju Le Cordon Bleu.

– Trenutačno sam šef kuhinje u restoranu "The Never Ending Summer" u centru Bangkoka i dosad sam kuhao utjecajnim Hrvatima, strancima kao i princezi Tajlanda – kaže Nikola koji nije ni sanjao ovako uspješan razvoj događaja nakon pobjede u showu.

Šime Sušić pobijedio je u prvoj sezoni i ubrzo izdao kuharicu "Dnevnik pobjednika". Svestrani Šime nedugo nakon objave knjige upustio se i u ekspediciju "Otočna odiseja" tijekom koje je kajakom obilazio sve naseljene otoke Hrvatske i istraživao njihove specijalitete.

Ovaj show bio je dobra odskočna daska i drugim kandidatima koji danas uspješno vode vrhunske restorane. Marko Gajski svojim neobičnim spojevima namirnica i kreativnošću uvijek je oduševljavao žiri, a kasnije i goste restorana Divino na Hvaru gdje je četiri godine bio izvršni chef. – Nisam mogao ni zamisliti da će mi nakon "Masterchefa" život krenuti u smjeru ostvarenja sna. U showu sam puno želio i puno sam naučio – kaže Marko koji je neko vrijeme usavršavao svoje vještine u Londonu, a uskoro s Teom Mamut kreće u novi poslovni izazov.

– U centru Splita otvaramo koncept slastičarnice i restorana u kojem ćemo koristiti svježe i sezonske namirnice i pokazati kako naša gastronomija nisu samo pizze i ćevapi – ističe Marko. Uspješnu kulinarsku karijeru nakon showa ostvario je i Robert Predrag Žmire, koji već treću sezonu radi kao glavni kuhar na jednoj luksuznoj jahti.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

– U "Masterchefu" smo u kratkom vremenu naučili puno, samopouzdanje je raslo iz emisije u emisiju i sada u kuhinji nemam nikakvog straha. Bila je to dobra odskočna daska – govori Žmire. U zimskom periodu kada nije na jahti pomaže drugim restoranima u kreiranju menija i kuhinje te i dalje sanja o svom restoranu.

Kuhaju u gastromekama

Ekonomistica Ivana Čuljak nakon showa radila je u jednom restoranu u Makarskoj, a zatim se zaputila u Meksiko gdje je radila u restoranu i upoznavala tajne tamošnje kuhinje. Danas svojim specijalitetima Ivana golica nepca Splićana. Ni Petra Gerić nije nakon showa spremila kuhaču u ladicu, nego je prihvatila posao u jednom zadarskom restoranu, a poslije šest mjeseci bila je šefica kuhinje u malom hotelu Francuskoj.

– "Masterchef" mi je pomogao da svladam neke strahove u kuhinji, a iskustvo u Francuskoj naučilo me odgovornosti – zaključuje Petra koja trenutačno vodi kreativne radionice kuhanja.

>>Maričić, Galvagno i Barbieri spremni su za nove kuhare amatere u MasterChefu

>>Kandidatima se tresle ruke na spomen ličkih kanapea

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije