Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 74. godini

Umrla glumica Maria Baxa, sjećate je se po ulozi u filmu 'Davitelj protiv davitelja'

Maria Baxa
Foto: YouTube screenshoot
1/3
14.11.2019.
u 18:21

Glumica Marija Baksa preminula je u 74. godini žviota u Beogradu, javlja Kurir.

Maria Baxa, glumica koja je stekla popularnost sedamdesetih prošlog stoljeća, umrla je u 74. godini u svom stanu u Beogradu, u Kosovskoj ulici, piše Kurir. Inače rođena Osječanka publici će trajno ostati u pamćenju po ulogama u filmovima "Kiklop" i "Davitelj protiv davitelja".

Popularnost su joj donijele "slobodnije" uloge, a karijeru je započela filmom "Svi bokseri idu u raj". Naročito je dobila pažnju nakon filma "Mlad i zdrav kao ruža" gdje je tumačila glavnu junakinju uz Dragana Nikolića.

Snimala je u Americi i u Italiji gdje je inače i živjela većinu života, a iz svijeta showbiza povukla se 80-ih godina prošlog stoljeća te nastavila karijeru arhitektice.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar milanblenton7
milanblenton7
19:10 14.11.2019.

Vrlo bitno

Avatar Untouchable
Untouchable
18:51 14.11.2019.

ne

Avatar ZvanicniBeograd
ZvanicniBeograd
18:51 14.11.2019.

Strasno. Ponovo smrt umetnika. Sta je ovo poslednjih dana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije