Stefana Heilemanna upoznali smo nedavno u jeku priprema za gala večer u Esplanadi, u organizaciji hrvatskog ogranka Gault&Millaua, na kojoj je s Anom Grgić Tomić pripremao večeru za 250 uzvanika. Ovaj ugledni chef s čak dvije Michelinove zvjezdice i titulom chefa godine za 2021. po izboru Gault & Millaua u Švicarskoj, vodi kuhinju prestižnog restorana u sklopu hotela Widder, smještenog u centru Züricha. Prve kontakte s Hrvatskom Stephan je imao prošle godine kad je dugogodišnjem prijatelju koji se bavi konzaltingom preporučio svog suradnika Michaela Gollenza za chefa restorana Alfred Keller, koji je ubrzo osvojio i prvu Michelinovu zvjezdicu. Bilo je dirljivo na dodjeli G&M priznanja promatrati Stefana i cijeli njegov tim kako napeto iščekuju rezultate u kategoriji veliki chef sutrašnjice. Kad je voditelj pročitao Michaelovo ime, nastalo je posvemašnje ludilo, a padali su zagrljaji i poljupci kao na finalu Svjetskog prvenstva u nogometu. Zaista? Ovo im je do te mjere važno? - Usudio bih se reći da je u Švicarskoj Gault&Millau popularniji od Michelina. Rade vrlo dobar posao. Prije 4-5 godina pokrenuli su online kanal na kojem objavljuju recepte i kratke filmove u kojima chefovi kuhaju. G&M su jako poznati u Švicarskoj, i vrlo uspješni. Švicarci uvažavaju žutu knjigu i bodove koji se dodjeljuju. Svi koji smo u tom poslu blisko surađujemo s njima i chefovima su od iznimne koristi.
Ugledni chef s čak dvije Michelinove zvjezdice tvrdi: 'Da biste se istaknuli, morate napraviti nešto što prije nitko nije'
Bilo je dirljivo na dodjeli G&M priznanja promatrati Stefana i cijeli njegov tim kako napeto iščekuju rezultate u kategoriji veliki chef sutrašnjice. Kad je voditelj pročitao Michaelovo ime, nastalo je posvemašnje ludilo, a padali su zagrljaji i poljupci kao na finalu Svjetskog prvenstva u nogometu. Zaista? Ovo im je do te mjere važno? - Usudio bih se reći da je u Švicarskoj Gault&Millau popularniji od Michelina. Rade vrlo dobar posao. Prije 4-5 godina pokrenuli su online kanal na kojem objavljuju recepte i kratke filmove u kojima chefovi kuhaju. G&M su jako poznati u Švicarskoj, i vrlo uspješni.
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.