Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubavna priča pop-ikone

U vezama je nalazio duševni mir, a život su mu obilježila tri muškarca

WORLD RIGHTS  George Michael and partner Kenny Goss spotted enjoying a night out at Nobu. London, UK. 15/10/2009  BYLINE ANTHONY CLARKE/BIGPICTURESPHOTO.COM: 1612  USAGE OF THIS IMAGE OR COPY WRITTEN THAT IS BASED ON THE CAPTION, IS CONDITIONAL UPON THE A
Foto: Big Pictures/Pixsell
1/3
29.12.2016.
u 14:12

U brazilskog dizajnera Anselma Feleppu zaljubio se 1991. Skupa su bili do 1993. kada je podlegao posljedicama AIDS-a. Anselmo je bio njegova prva i velika ljubav...

Ljubavni život preminule pop-zvijezde Georgea Michaela oduvijek je bio živopisan. Dostojan knjige. No samo tri muškarca mogu se pohvaliti time da ih je pjevač nazivao ljubavima života. U rijetkom intervjuu za britanske medije koji je dao 2007. govorio je o privatnom životu te priznao kako se samo tri puta uistinu zaljubio.


Prvi put bilo je to u njegovoj dvadesetsedmoj godini, kada je upoznao brazilskoga modnog dizajnera Anselma Feleppu. Prvi su se put susreli 1991. u predvorju brazilskog hotela, a šest mjeseci nakon što su počeli vezu Feleppa je doznao da je HIV pozitivan.


– Bila je to strašna vijest. Pribojavao sam se da sam se i sam zarazio, a nisam mogao o tome razgovarati s obitelji jer oni nisu znali da sam homoseksualac – rekao je tada dodavši kako je upravo Feleppa njegova prva ljubav.

– On je bio prva osoba s kojom sam dijelio život. Tragično je to što sam ga izgubio, no bilo je prekrasno iskustvo poznavati ga – rekao je George. 
Anselmo je preminuo 1993., a George se o njemu brinuo do samog kraja te mu naposljetku i posvetio pjesmu “Jesus to a Child”. Od toga gubitka pjevač se nije oporavio tri godine.

– Bilo je to depresivno razdoblje. A onda sam izgubio majku. Osjećao sam kao da me netko ukleo – govorio je tada.
S depresijom se prvi put suočio dok je bio u skupini Wham!, a iako njegova seksualnost nije bila tajna, dugo je to skrivao od javnosti te tek u tridesetima postao potpuno otvoren kada je o tome riječ.

No “ljubavlju svog života” slavni je pjevač zvao i biznismena Kennyja Gossa. Vezu su počeli 1996., a prekinuli 2009. godine. No početkom prosinca ove godine počela su šuškanja kako su pjevač i poduzetnik obnavljaju svoj odnos.

– George i Kenny u posljednje vrijeme ponovno provode puno vremena zajedno, što je divna vijest za sve nas koji smo se itekako brinuli za njega i njegovo zdravlje. Dok su bili zajedno, Kenny mu je bio oslonac koji ga je tjerao naprijed. Kenny je ljubav njegova života, stoga smo svi ovu vijest dočekali s odobravanjem – rekao je zajednički prijatelj za The Sun.

Ljubavi svog života George je napisao emotivnu pjesmu “Where I Hope You Are”, a priznao je i kako je upravo Kennyjeva ljubav bila najbolja moguća podrška da ne počini samoubojstvo u teškim danima. Bez obzira na prekid, upravo je Kenny doletio u Beč i proveo sve vrijeme uz njega kada je George hospitaliziran zbog uporabe opijata 2011. godine.

– Ne postoji utjeha u istini, bol je jedino što ona donosi. Nikad nećeš pronaći duševni mir ako ne slušaš svoje srce – zaključio je jednom britanski glazbenik. 
Pokušavao je slušati svoje srce, no mir ipak nikad nije pronašao. 
U idućim godinama pjevač se suočio s najtamnijim razdobljem svog života.

Tada je i upoznao Fadija Fawaza, frizera i fotografa rođenog u Australiji. Par se rijetko pojavljivao u javnosti, no sada je, nakon što je svog partnera pronašao preminulog u krevetu, Fawaz ipak progovorio.

– Vikend smo proveli zajedno. Došao sam k njemu u petak i sve je bilo u redu. U nedjelju smo trebali ići na božićni ručak, ali nije mi se javljao na telefon. Mislio sam da spava. Svratio sam u kuću u Oxfordshireu htijući ga probuditi. Tijelo mu je beživotno ležalo na krevetu. Ne znamo što se dogodilo. Nije sve bilo bajno u posljednje vrijeme, ali George se jako veselio Božiću, baš kao i ja. Nikad mi neće prestati nedostajati – rekao je shrvani Fadi britanskim medijima.

Nakon što je objavio zadnji album “Symphonica”, legendarni se pjevač povukao iz javnosti. Nagađalo se kako se vratio ovisnosti pa i sada postoje indikacije da je navodno preminuo od posljedica opijata. No do kraja je volio i bio voljen.

Ključne riječi

Komentara 1

JU
juma
01:18 31.12.2016.

Ne znam od cega je umro, no sudeci prema zadnjim fotografijama izgledao je jako bolesno, gotovo kao zivi mrtvac. Sto se tice dusevnog mira, nije ga nasao nikada, sve su to bile godine depresije, lutanja, opijanja i drogiranja. Tuzna prica, koju sada mediji pokusavaju stilizirati u nesto lijepo, sto ona nikad nije bila. Taj covjek je patio i pored sveg bogatstva i slave ili mozda bas zbog toga? Sada je barem nasao svoj mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije