Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

U sjećanje na Sagnera! Večeras pogledajte posljednju epizodu „Gruntovčana“

Serija nastala sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća u režiji Kreše Golika ostala je u neizbrisivom sjećanju generacijama hrvatskih gledatelja.
12. studenoga 2019. u 16:10 1 komentara 999 prikaza
Foto: HRT
Pogledajte galeriju 1/6

Hrvatska radiotelevizija (HRT) povodom smrti glumca Martina Sagnera danas, u utorak 12. studenog na svom će Trećem programu (HRT-HTV3) u 20:05 sati emitirati posljednju, desetu epizodu kultne serije „Gruntovčani“ u kojoj je on ostvario nezaboravnu ulogu Dudeka.

oproštaj od dudeka 'Martin Sagner je bio dio svake obitelji, pogotovo u sjevernoj Hrvatskoj'

Serija nastala sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća u režiji Kreše Golika ostala je u neizbrisivom sjećanju generacijama hrvatskih gledatelja.

Martin Sagner i Smiljka Bencet. GRUNTOVČANI Regica o odlasku Dudeka: 'Vijest o njegovoj smrti doslovno me tresnula po glavi'

U posljednjoj epizodi koja nosi naslov „Ostaje ovdje“ Katalenićevi su doznali kako se jedan njihov rođak obogatio u SR Njemačkoj. Rega čini sve da i Dudek pođe tamo k njemu, kad mu ovdje više nema mjesta pod suncem. Odjednom svi postaju ljubazni prema Dudeku, jer od njega očekuju protuusluge u Njemačkoj.

 | Autor : arhiva vl Foto: arhiva vl

 

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
PODRŽAO VLADU I STOŽER
Pet preporuka znanstvenika Ivana Đikića za primjenu novih mjera
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
EY PODUZETNIK GODINE
Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad
  • Avatar Wasabi
    Wasabi:

    Draš Katalenić, zvani Dudek, i to ne bez razloga. Ako postoji muškarac koji je dobar kao kruh, onda je to vjerojatno on. Međutim, Dudek je i iznimno naivan, lakovjeran i svatko ga može preveslati i od njega napraviti bedaka/budala. Dudek ... prikaži još!k k je kao što znamo živio u selu Gruntovcu u Podravini. Depresivnom selu u kojem se ne zna što je depresivnije, to što nikad sunce ne sja ili ono blato u kojem se seljaci dave. Selu sa previše stanovnika toliko zlih da ni atomska bomba ne bi uspjela iskorijeniti svo zlo koje tamo vlada.Dudek, ako nije jedini pošten i dobar čovjek u selu (ne sječam se baš najbolje serije), onda spada, da li u manjinu ili šutljivu većinu onih koji jesu pošteni i dobri. I naravno, on Dudek svakako i ostali pošteni i dobri uvijek popushe i izvise. Dudekovska životna filozofija donosi, Dudeku i njemu sličnima samo siromaštvo i poniženja. Oni su potpuno nesposobni za okrutan život u selu Gruntovec........................Nisu li serija Gruntovčani, a prije toga Mejaši preslik života u Hrvatskoj sada a i prije???? Pokoj vječni legendo, i doviđenja u nekom boljem svjetu nego što je Gruntovec i ono što on simbolizira.