Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužan dan

U Rtini pokopan najpoznatiji hrvatski kvizoman Mirko Miočić

Mirko Miočić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/9
17.05.2017.
u 17:25

Na posljednjem oproštaju od Miočića bio je i voditelj kvizova "Potjera" i "Tko želi biti milijunaš", u kojima je Miočić sudjelovao, glumac Tarik Filipović.

Legendarni lovac iz kviza “Potjera” i vjerojatno najpoznatiji hrvatski kvizoman Mirko Miočić pokopan je danas na groblju u mjestu Rtina u Zadarskoj županiji. 

Na posljednjem oproštaju od Miočića bio je i voditelj kvizova "Potjera" i "Tko želi biti milijunaš", u kojima je Miočić sudjelovao, glumac Tarik Filipović, ali i svi njegovi kolege "lovci" Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral. 

Prošlog tjedna javio se u Potjeru

Miočić je u 61. godini umro u ponedjeljak u zadarskoj bolnici. Posljednjih godinu dana imao je zdravstvenih problema zbog kojih se morao povući iz "Potjere", a prošlog tjedna se javio u 500. emisiju i poručio da se želi vratiti u lovačku bolnicu. 

No, dva dana nakon toga dobio je upalu pluća od koje je i umro. Mirko Miočić rođen je 23. srpnja 1956. Prvi put se na malim ekranima pojavio 1972. u kvizu “3,2,1, ali vrijedan” i kao 17-godišnjak odmah osvojio drugo mjesto. 1982. godine pobijedio je u Kviskoteci, a četiri godine kasnije osvojio je treće mjesto u superfinalu pobjednika, iza Radoslava Dodiga i Roberta Pauletića. 

U kvizu “Tko želi biti milijunaš” je kao natjecatelj osvojio tek 32 tisuće kuna, no kasnije je pomogao znanim i neznanim ljudima kao džoker zovi. 

Komentara 6

DU
Deleted user
23:10 17.05.2017.

Pokoj mu vjecni, covjek je stvarno bio rijetko vidjeni kapacitet

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
18:43 17.05.2017.

laka mu zemljica!!!

KA
kažemja
19:25 17.05.2017.

Pokoj mu vječni i laka mu zemljica ali stvarno mi nije jasno ovo slikanje, naslikavanje groba, grobnice i ljudi koji su bili na sahrani . Ne vidim tu nikakav smisao !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije