Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Dino More ima tešku životnu priču, ali pomaganjem je ujedinio Hrvatsku: 'Šokiralo me što su ljudi mislili da moraju platiti namirnice koje nosimo'

U večerašnjem podcastu gostovao je volonter velikog srca - Dino More. Bivši radio spiker, nesuđeni građevinar, glumac i budući otac koji se na dan potresa u Petrinji 29. prosinca zaputio s kombijem punim donacija u potresom pogođenim prostorima.
22. siječnja 2021. u 18:00 1 komentara 4422 prikaza
Dino (More) Temens
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Tlo pod Banovinom se i dalje treslo, ali straha nije bilo. Barem ne kod repera, glumca i volontera Dina More, poznatog i kao Tremensa. Nakon razornog potresa 29. prosinca koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju nije dvojio dugo hoće li zasukati rukave i vlastitim naporima te u dogovoru s bliskim ljudima pomoći stradalima. Na terenu su ga dočekale nestvarne scene razorenog grada, a u razgovorima sa stradalima nije ostao nedirnut.

Nakon što se vratio s terena, na Facebooku je napisao status koji je lajkalo više od 40 tisuća ljudi. U njemu je dao puni izvještaj iz Petrinje i pogođenih područja, a onda je pozvao na solidarnost i zajednički dogovor kako bi svima kojima je pomoć potrebna ona i stigla. 

– Supruga mi je rekla da objava ima više tisuća lajkova, ali nisam znao ni računao kako će to odjeknuti – rekao nam je nedavno u intervjuu.

- Svaki put kad izbije katastrofa, uvijek idem pomoći jer imam veliki kombi i firmu za prijevoz pa imam sreće da mogu pomoći ljudima na taj način da skupimo kombi pun pomoći i otfuramo gdje treba - započeo je razgovor opisujući kako je na isti način pomagao tijekom poplava u Gunji, ali i kada je trebalo potegnuti u Slavoniju te ostatak regije. 

Život ga nije mazio. Nesređeni obiteljski odnosi, siromaštvo i zlostavljanje bili su njegova svakodnevica, ali nije dopustio da ga to u  obilježi. Danas je svoj čovjek, uskoro će postati otac djevojčici, a dokaz tomu koliko je uporan je i činjenica da je na svojoj studentskoj godini proglašen najboljim studentom. To ga je odvelo u Kanadu na bilateralnu razmjenu.

- Dobio sam stipendiju u Kanadi kao jedini Hrvat. Jedini s ovog područja. U pitanu je bila suradnja Sveučilišta u Kanadi i Sveučilišta u Zagrebu - prisjetio se Dino koji je zbog toga morao ljeto uoči odlaska raditi sezonski posao na moru bez smještaja - spavajući u šatoru kako bi uštedio i uz to je još dodatno čuvao djecu nakon smjene koju bi odradio u caffe baru.

Dino (More) Temens | Autor : Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL 18.01.2021., Zagreb - Glazbenik i volonter Dino Tremens i Sara Smojver. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ovog ljeta odlučio je udomiti beskućnika i to bez znanja supruge Sunčane koja je radila na moru. Vidjevši njegovu zamolbu za smještajem objavljenu na Facebooku, Dino je Hrvoju ponudio smještaj tijekom ljetnih mjeseci, ali njihovo prijateljstvo se nastavilo do mjere da je danas prijavljen na njihovoj adresi.

- Došao je s bratićem i punim autom stvari. Gledao sam u šoku i mislio sam si "Što će mi sad Sunčana reći?" - priča nam. - Pitao sam ga nekoliko dana kasnije je li našao rješenje. "Nisam", kazao je. Tad je već bilo sve zakuhano, pa nisam Sunčani niti rekao da je Hrvoje s nama ostao - prisjetio se u našem razgovoru. Dotaknuli smo se i glazbe jer Dino je uz sve navedeno, on je i reper. Prije tri godine objavio je album, a onda je naišao na zle jezike mlađih pripadnika hip hop scene, ali s njima nije ulazio u raspravu.

Dino (More) Temens | Autor : Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL 18.01.2021., Zagreb - Glazbenik i volonter Dino Tremens. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Otkrio nam je usput i svoje iskustvo suradnje s navijačima na terenu koji u medijima daju polariziranu sliku svog djelovanja. Za neke su samo huligani, ali za neke prvi koji stižu kada pomoć treba. Osvrnuo se pritom Dino i situaciju kada je saznao da njegova trudna supruga Sunčana čeka djevojčicu te je to podijelio s jednim navijačem koji je s njim zbog toga ostao oduševljen.

Mirna Zidarić potresna objava Mirna Zidarić o zlostavljanjanjima na televiziji: 'Ukazivala sam na pojedinca, no reakcija je izostala' skupocjeni dodaci Marko Grubnić pozirao u svom Mercedesu, a pažnju ukrao detalj od 25.000 kuna komentar Marko Torjanac o sudbini Mire Furlan: 'Ispada da je u Hrvatskoj svakako bolje biti mrtav nego živ'

 

 

 

 

 

 

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?