Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA OBLJETNICA

U Novoj Gradiški otkriven spomenik makedonskom slavuju Toši Proeskom

U Novoj Gradiški  svečano otkriven spomenik Toši Proeskom
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/7
23.10.2021.
u 19:37

Misao vodilja bila je da Tošin kameni lik podsjeća na vrijeme kada smo se zajedno veselili i uživali u pjesmama koje su vječne

U Novoj Gradiški danas je otkriven spomenik Toši Proeskom, makedonskom pjevaču koji je tragično izgubio život 16. listopada 2007. u prometnoj nesreći na autocesti kod Nove Gradiške. Svečanom otvorenju spomenika kojeg je napravio kipar Slavko Bunić prisustvovali su Milaim Fetai,veleposlanik Sjeverne Makedonije, gradonačelnik Nove Gradiške g. Vinko Grgić i gradonačelnik grada Kruševo Tome Hristovski.

Sama ideja i odluka o izradi kamenog kipa Toše Proeskog, koji je dio ljubavi i poštovanja njemu i čitavom makedonskom narodu, potekla je od kompanije Tehnix i njezinog predsjednika Đure Horvata.

 Grad Prilep rodno je mjesto Toše Proeskog, tako da su često s njihovim prijateljima, partnerima iz Prilepa razgovarali o makedonskoj kulturi, glazbi i ljubaznosti makedonaca, te Tošinim uspjesima u glazbi kojom je on svojim pjevanjem i glazbenim tekstovima svima nama slao poruke koje su nas osvajale osjećajima poštovanja njegove posebnosti. Njegova nesreća ih je beskonačno rastužila, tim više što se ona dogodila blizu grada Zagreba, odnosno na autoputu pokraj grada Nove Gradiške.

Misao vodilja bila je da Tošin kameni lik podsjeća na vrijeme kada smo se zajedno veselili i uživali u pjesmama koje su vječne i da svi pamtimo njegove riječi: 

,,Ljubav, tolerancija i to da svoj život živimo kao da ćemo živjeti milijun godina, to nas čini ljudima."

VIDEO: Alec Baldwin na filmskom setu pucao iz rekvizita i ubio snimateljicu, a ranio redatelja 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
Oblivion
09:36 24.10.2021.

Kompanija Tehnix je platila kip ili su samo dali ideju pa platili građani??? Čudno, nisam baš vidio da podižu se spomenici kirurzima koji stvarno spašavaju živote

Avatar xnomenx
xnomenx
23:33 23.10.2021.

pokoj mu dusi. koje su to njegove pjesme vjecne i cimeje zaduzio novu gradisku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije