Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA SNIMANJU

Objavljena snimka poziva u pomoć nakon što je Baldwin ustrijelio snimateljicu

Alec Baldwin
Foto: Profimedia
1/7
23.10.2021.
u 15:43

- Ranč Bonanza Creek, dvije su osobe slučajno upucane rekvizitom. Odmah nam je potrebna pomoć - rekla je Mamie dispečerki. Ona ju je potom upitala:  'Je li bio napunjen pravim mecima?' - Ne mogu vam to reći. Imamo dvije ozljede od pucnja iz filmskog pištolja - dodala je.

Američki mediji objavili su policijsku snimku na kojoj Mamie Mitchell, jedna od članica produkcije filma 'Rust', zove policiju nakon što je Alec Baldwin (63) ustrijelio 42-godišnju snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souza (48).

- Ranč Bonanza Creek, dvije su osobe slučajno upucane rekvizitom. Odmah nam je potrebna pomoć - rekla je Mamie dispečerki. Ona ju je potom upitala:  'Je li bio napunjen pravim mecima?'

- Ne mogu vam to reći. Imamo dvije ozljede od pucnja iz filmskog pištolja - dodala je. 

 Protiv Baldwina za sada nije podignuta kaznena prijava. No podignuta je protiv pomoćnika redatelja i rekviziterke. Snimanje filma je obustavljeno. Rekviziterka je Hannah Gutierrez (24), kći legendarnog hollywoodskog oružara i stručnjaka za oružje Thella Reeda. Ona je nedavno gostovala u jednom podcastu gdje je kazala kako zamalo odbila taj posao jer, smatrala je, nije još spremna. Priznala je i kako je punjenje ćoraka u pištolj "najstrašnija" stvar, jer nije znala kako to učiniti. Zbog toga je zatražila pomoć od svog oca,  Zanimljivo je da ovo nije prvi incident na snimanju ovog niskobudžetnog filma. 

Navodno se na setu snimanja vesterna "Rust" južno od Santa Fea nisu pridržavali sigurnosnih protokola. Prema pisanju američkih medija posljednjih tjedana, nekoliko su puta pogreškom upotrijebljeni pravi meci. Produkcija je s time bila upoznata. U izjavi za medije kazali su kako je u tijeku interna istraga o pucnjavi. 

- Sigurnost naše ekipe i ekipe glavni je prioritet tvrtke Rust Productions i svih povezanih s tvrtkom. Iako nismo bili upoznati s bilo kakvim službenim pritužbama u vezi sa sigurnošću oružja ili rekvizita na snimanju, provest ćemo internu reviziju naših procedura, a snimanje filma je obustavljeno. Nastavit ćemo surađivati ​​s vlastima Santa Fea u njihovoj istrazi i nuditi usluge mentalnog zdravlja glumcima i ekipi tijekom ovog tragičnog vremena - stoji u priopćenju. 

A samo nekoliko sati prije tragedije dio tehničkog osoblja prosvjedovao je zbog loših uvjeta rada te napustio snimanje. Kako su objavili na društvenim mrežama, produkcija ih je tretirala loše, pa su im rezervirali smještaj u Albuquerqueju, koji je od lokacije snimanja udaljen sat vremena vožnje. Mnogi od članova ekipe bi nakon cjelodnevnog snimanja bili preumorni za vonju, pa bi spavali u automobilima. Nakon nekoliko dana to više nisu mogli izdržati. 

VIDEO: Strašna tragedija: Glumac Alec Baldwin na filmskom setu pucao iz rekvizita i ubio snimateljicu 

 

Ključne riječi

Komentara 2

M3
Miške 3
06:34 25.10.2021.

Taj Baldhin je antipatičan kao i Michael Daglas, napuhalci kokoteki.

OB
Oblivion
19:51 23.10.2021.

Ljude streljaju svaki dan, tragedija, digodilo se, istraga traje, prestanite nas silovati nebitnim člancima. Šta bi trebali?? Skupljati novac za žrtve, svi su oni osigurani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije