Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevnik velikog Perice

U novim nastavcima pojavljuje se i Rade Šerbedžija, a prate se i uspjesi Dinama

storyeditor/2024-04-03/PXL_030424_112525663.jpg
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/21
03.04.2024.
u 16:38

Druga sezona događa se 1967. godine, Perica i Nada u sretnom su braku, postali su roditelji, a Peričina karijera je na vrhuncu. No povratak velikog glazbenog menadžera u Zagreb unijet će promjene u živote glavnih junaka serije. Osim toga, to je vrijeme novih glazbenih pravaca, vrijeme kada je rock'n'roll počeo svoj uspon i na domaćem terenu pa ćemo tako imati prilike vidjeti kako svoje mjesto na glazbenoj sceni traže mladići iz benda Sateliti.

Tri godine nakon što smo se oprostili od omiljenih junaka serije "Dnevnik velikog Perice", danas je u Graditeljskoj tehničkoj školi u Zagrebu počelo snimanje druge sezone serije koja se nastavlja na film "Tko pjeva zlo ne misli".

Druga sezona događa se 1967. godine, Perica i Nada u sretnom su braku, postali su roditelji, a Peričina karijera je na vrhuncu. No povratak velikog glazbenog menadžera u Zagreb unijet će promjene u živote glavnih junaka serije. Osim toga, to je vrijeme novih glazbenih pravaca, vrijeme kada je rock'n'roll počeo svoj uspon i na domaćem terenu pa ćemo tako imati prilike vidjeti kako svoje mjesto na glazbenoj sceni traže mladići iz benda Sateliti.

Glumačke uloge iz prve sezone nastavljaju Živko Anočić kao Perica Šafranek, Iva Babić kao Nada Šafranek, Mirjana Bohanec-Vidović kao Ana Šafranek, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bučan, Nikola Kojo, Ana Begić Tahiri, Goran Navojec, Pjer Meničanin, Hana Hegedušić, a u ulozi menadžera Eddyja Fullera gledat ćemo Radu Šerbedžiju, koji se ovom ulogom nakon dosta vremena vraća u domaće TV serije. Publika će također imati prilike upoznati i novu generaciju talentiranih glumaca – Lanu Ujević, Lanu Menigu, Bernarda Tomića, Jana Kovačića, Tita Medvešeka i Vilima Gopca. U drugoj sezoni vidjet ćemo i pobjednika "The Voicea" Martina Kosovca. U Graditeljskoj školi pratili smo snimanje scene u kojoj mladi bend uvježbava pjesmu u sportskoj dvorani.

– U prvoj sezoni upoznali smo likove, a sada ćemo vidjeti kako se oni razvijaju, a upoznat ćemo i neke druge likove. Snimat ćemo 54 dana, većinom u Zagrebu, jedan dan bit ćemo u Rijeci i dva dana u Opatiji – kazao nam je redatelj Vinko Brešan i otkrio koje ćemo poznate lokacije vidjeti u drugoj sezoni.

– U Zagrebu ćemo vidjeti Češki dom, hotel Esplanade, Gornji grad, Zrinjevac, Zoološki vrt, ali i hotele u Opatiji. Naravno, pratit ćemo i Dinamovo osvajanje Kupa velesajamskih gradova. Neke stvari ostavit ćemo i u tajnosti – kaže Brešan.

Mnoge je iznenadilo i da ćemo u seriji vidjeti Radu Šerbedžiju, za kojeg je posebno napisan lik glazbenog menadžera.

– Poslao sam mu prvu sezonu, svidjela mu se, baš kao i lik koji igra. Odmah je pristao. Inače, njegov je lik vrlo vješt i inteligentan, pomalo beskrupulozan. On će poremetiti odnose među našim junacima – kaže Brešan.

Kreativni producent i autor ideje Albino Uršić ne krije zadovoljstvo što se snima druga sezona, za koju je, kazao je, okupio brojne poznate konzultante.

– Drugu sezonu pripremali smo odmah nakon emitiranja prve. Iskristaliziralo se da ponovno radimo šest epizoda. Cijela sezona naslanja se na promjene koje su se dogodile 1967. godine. Ovo je estradno-ljubavna priča pa u seriji onda nema politike. Što se tiče konzultanata, Drago Diklić bio nam je konzultant za estradu, naše Biserka Ipša i Mirjana Bohanec pomogle su nam u govoru, profesor Igor Duda pomagao ga nam je vezano za prava i običaje tog vremena. Nastojali smo da sve bude vjerodostojno jer znamo da ljudi to prate – kazao je Uršić. Za drugu sezonu posebno su šivani kostimi, pa čak i izrađene cipele kakve su se nosile u to vrijeme, a junaci će voziti automobile iz tog vremena pa će čak i prijevozna sredstava ocrtavati njihovu osobnost.

– Prelistali smo i pokupovali sve časopise iz tog vremena pa smo pazili i na šminku i frizure. Kostimi će više naginjati na sedamdesete, kao što su oni iz prve sezone bili više okrenuti pedesetima – istaknuo je Uršić.

U prvoj sezoni Perica pjeva pjesmu "Sve dođe na svoje", koju je napisao Coco Mosquito iz Jinxa. Prema njegovim riječima, i u ovoj sezoni čut ćemo dvije nove pjesme, koje bi mogle ponoviti uspjeh hita iz prve sezone. Inače, pjevački glas Živku Anočiću posudio je Dino Antolić, a Živko nam je kazao da mu je gušt bio i otvarati usta, jer se itekako uživio u ulogu Perice.

– Još nisam imao prvu scenu u novoj sezoni, ali veselim se. Suradnja s Ivom Babić, koja glumi moju suprugu, je odlična. Ona me zapravo vuče da ja ne podbacim, tako da je uz nju lako raditi. Svi smo jako sretni što ponovno snimamo. Inače, dobro sam se pripremio i za ovaj period. Razgovarao sam puno s mamom i tatom, koji su se i upoznali na jednom plesnjaku. Gledao sam i arhivske snimke, preslušavao sate i sate šlagera iz tog vremena – kaže Anočić, čiji je najveći navijač 13-godišnji sin Aleksandar.

VEZANI ČLANCI: 

– Njemu već "izlazi na uši" koliko ga svi pitaju o seriji jer znaju da mu je tata u njoj glavni glumac. On čuva u rukavu neke scenarističke tajne i prava mi je podrška – ponosno će Živko.

Jedina koja se može pohvaliti da je snimala i film "Tko pjeva zlo ne misli" i seriju "Dnevnik velikog Perice" je Mirjana Bohanec-Vidović u ulozi Ane Šafranek. Legendarna glumica, koja je lani proslavila 84. rođendan, kazala nam je da se veselila ponavljanju ove uloge prije svega zato što je na snimanju odlična atmosfera i glumci su postali velika obitelj.

– Nismo se baš nadali da će se realizirati druga sezona. Jako volim moga Pericu, a mi glumci ostali smo prijatelji i često smo se sastajali i nakon snimanja. Veselim se i suradnji s Vinkom Brešanom, učenikom Kreše Golika. Jednako se pripremamo kao i kad smo radili s Krešom. Najprije smo mjesec dana čitali tekstove, a onda smo krenuli na snimanje. I na filmu i na seriji bilo je bitno prvo stvoriti prijateljsku atmosferu – istaknula je Bohanec-Vidović, koja je pomogla i u izgovoru nekih zagrebačkih riječi i rečenica.

– Meni je Zagreb 60-ih u srcu jer smo se svi igrali na ulici u Tomašićevoj. Imali smo jednu loptu i jedan bicikl i ostali smo prijatelji cijeli život. Kad sam počela učiti pjevanje, nisam toliko izlazila pa nisam ni bila na plesnjacima – prisjetila se Mirjana Bohanec-Vidović.

Kako su se nastavile Peričine avanture, moći ćemo vidjeti ove jeseni na HRT-u.

VIDEO: Komentari ne staju: Naš glumac koji je napustio grad i preselio se na selo snimljen kako kosi travu bez majice

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:37 03.04.2024.

Dakle , Brešan uzeo i Radeta. Očekivano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije