Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNA PRIČA ANITE KOVAČ

U Mišu se zaljubila kao tinejdžerica, a nakon obiteljske tragedije spas je našla u Bogu

Anita Kovač
Foto: Screenshot
1/7
21.02.2017.
u 16:21

Anita Baturina postala je Miss teen Jugoslavije sa 17 godina, a već nakon tri godine udala se za Mišu Kovača. Skladan obiteljski život prekinuo je gubitak sina Edija. Nakon razvoda od Miše, zaljubila se u Vinka Gulina, koji je u njenoj pizzeriji radio kao pizza majstor

Drama koju ovih dana proživljava Anita Kovač, bivša žena glazbene legende Mate Miše Kovača, koja je danas deložirana iz kuće u Tribunju, ponovno je javnost podsjetila na jednu od najljepših žena bivše države, koja je na naslovnice tadašnjih novina dospjela 1970., kada je sa 17 godina postala Miss teen Jugoslavije. Zanimljivo je da je na tom izboru drugo mjesto osvojila Zlata Petković, koja se iduće godine okitila titulom Miss Jugoslavije, a nakon toga ostvarila glumačku karijeru.  

Rođenoj Splićanki također su predviđali glumačku karijeru. Nakon te pobjede pljuštale su razne ponude, no sve se promijenilo kada je legendarni Mišo Kovač stigao u njezin grad na koncert. Iako nije otišla poslušati već tada jednog od najpoznatijih domaćih pjevača, Anita je otišla na zabavu nakon koncerta. Kako je u jednom intervjuu kazala Anita, bila je suzdržana jer je Mišo već bio oženjen, pa su postali prijatelji. No, prijateljstvo je nakon nekoliko mjeseci prešlo u nešto više kad su se nakon jednog susreta vraćali kući. Mišo ju je vozio automobilom i u zavoju slučajno dodirnuo ruku. Buknula je ljubav, Mišo se rastavio od prve supruge, a 1975. rodio se i sin Edi, te 1977. kći Ivana.

Obitelj Kovač živjela je u centru Zagreba, u Radićevoj ulici, a u tadašnjim intervjuima često su isticali kako žive mirnim obiteljskim životom. To su i pokazali u spotu za pjesmu "Malo mi je jedan život s tobom" iz 1987. godine, u kojem je glumila cijela obitelj Kovač.

Tako bi i ostalo da im se 1992. nije dogodila velika obiteljska tragedija, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima poginuo sin Edi.

– Kad se dogodila obiteljska tragedija, kad je poginuo naš Edi, obitelj se raspala. Mišo se povukao u sebe i počeo uzimati enormne količine tableta za smirenje. I ja sam mjesec dana bila na tabletama, nakon čega sam se osvijestila i rekla si: "Tako više ne ide!" Okrenula sam se duhovnom, Bogu koji mi je mjesecima davao odgovore na sva pitanja i pomogao mi da ostanem normalna. Osim toga, upoznala sam sebe, svoje vrijednosti i lakše podnijela sve što se oko mene događalo – kazala je Anita u intervjuu za magazin Tena.

Tada je došlo i do kraja njihova braka, nakon što je Mišo napustio Ivanu i Anitu zbog astrologinje Silvije Conte-Calvi Marković, u kojoj je našao mir nakon tragedije. No, ta veza nije potrajala, a Mišo se oženio Lidijom, s kojom je i danas.
Kuća iz koje je Anita danas deložirana bila je obiteljska vikendica koju su Mišo i ona pretvorili u pizzeriju. Pizzerija je radila tri godine, a onda su je zatvorili. Nakon 12 godina, Anita je uložila ušteđevinu i ponovno je pokrenula. Tako je i upoznala svog današnjeg partnera Vinka Gulina. Vinko je bio poznati pizza majstor, a preporučio ga je jedan zajednički prijatelj. Nakon što je dolazio na posao sedam dana, Anita je shvatila da se zaljubila.

– Vinko i ja jednom smo tako krenuli na magareće utrke. Dok smo hodali prema centru, pogledala sam ga i rekla mu: "Vinko, ja sam se u vas zaljubila!" "I ja u vas", odgovorio mi je. Bili smo zaljubljeni jedno u drugo, a još smo si nekoliko dana govorili vi. Ipak sam mu bila šefica – prisjetila se Anita u intervjuu za Tenu. Iako je Vinko bio oženjen, odlučio je napustiti tadašnju suprugu i od tada živi s Anitom. A njihovu vezu na kraju je blagoslovio i sam Mišo.

>>Deložacija bivše supruge Miše Kovača: 'Ugrozila je život kako bi spasila nekretninu'

>>Mišo Kovač: Evo kako bi Šibenik bio turistički 'jači' od Acapulca

Komentara 11

TA
Tag
21:45 21.02.2017.

Upoznala kaze Boga.Samo je pitanje kojeg Boga.I sotona se pretvara u andjela svjetla.Pa bit ce da je on njen voditelj kroz zivot.Vec u svojoj mladosti otela je muza od zene pa joj nije bilo dovoljno.Ponovila je to jos jedanput.A ovoj Miso tu covjek nema sto komentirati..

AU
austrougarskigeneral
18:16 21.02.2017.

svašta kao u dinastiji

Avatar marijaija
marijaija
17:45 21.02.2017.

Bila je to neizmjerna ljubav, ali zivot donese svasta. Of srca im svima zelim sve najbolje. Drzote se, nedajte se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije