Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Tribunju

Bivša supruga Miše Kovača ipak ostala bez kuće: 'Ugrozila je život kako bi spasila nekretninu'

Anita Kovač
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.02.2017.
u 17:54

Treći pokušaj deložacije bivše supruge Miše Kovača, Anite Kovač, i njezina partnera Vinka Gulina iz obiteljske kuće i restorana u Tribunju završio je njihovim izlaskom iz kuće i odlaskom Anite u bolnicu

Anita Kovač, bivša supruga pjevača Miše Kovača i njezin partner Vinko Gulin ipak su deložirani iz njezine obiteljske kuće u Tribunju, a Anita Kovač, koja je prvo to odbila, prevezena je u bolnicu.

Deložacija je počela iznošenjem stvari iz restorana San Antonio u prizemlju kuće, a dovršena je u trenutku kad su novinari napustili mjesto događaja.

– Ovršiteljica je rekla da sutkinja Anđelka Bagić inzistira, neovisno o zdravstvenom stanju Anite Kovač, da se deložacija izvrši. Ja sam u tom trenutku uputila mail predsjednici Općinskog suda da je ovršenici život ugrožen i da ovakvo nešto nisam vidjela, neću reći da je nehumano, ali nije u skladu s običajenim postupcima, pogotovo jer je liječnik rekao da je zdravstveno stanje Anite Kovač složeno i da ju se ne smije uznemiravati – kazala je odvjetnica Doris Košta dok je Anita Kovač u suzama sjedila u njezinom automobilu.

Anita ima ozbiljnih zdravstvenih problema

- Anita Kovač sad nema krov nad glavom, i prvo ćemo ju odvesti u bolnicu, a onda ćemo se pobrinuti da se negdje smjesti – rekla je Košta i dodala kako Anita ima upalu pluća i ozbiljnih problema sa srcem.

Ovo je bio treći pokušaj deložacije Anite Kovač i Vinka Gulina iz kuće u Tribunju, koja je na javnoj dražbi prodana prije dvije godine obitelji Grbeša iz Zagreba za 1,14 milijuna kuna, a procijenjena je na oko 480.000 eura. Ovršni postupak nad kućom pokrenuo je Talijan s kojim je Anita Kovač potpisala dokument o kupnji vanjskog šanka u obliku ružičastog “cadillaca”. Kako priča Vinko Gulin, taj Talijan, inače vlasnik firme American Old Collections, dokument je zajedno s odvjetnicom Brankom Brkić Nakić ovjerio kod javne bilježnice, međutim bez prisustva Anite Kovač.

– Dali smo mu dvije i pol tisuće eura, a tada je digao ovrhu i po njemu smo dužni još oko 10 tisuća eura. Ugovor je falsificiran i ovjeren kod javne bilježnice Nakić, a njena nevjesta, odvjetnica Brkić je to zlouporabila. Falsificiran je potpis Anite, ona je potpisala da je ona dužna oko devet tisuća eura, da bi se kasnije popelo na 15 tisuća - izjavio je Gulin.Naknadno se, kaže, ispostavilo da je Anita Kovač potpisala ugovor s firmom koja je ugašena još 2003., ali da je temeljem tog ugovora Talijan podigao tužbu.

Odvjetnica Košta tvrdi da je ugovor nevažeći, budući da talijanska firma Old Collections u Hrvatskoj nije pravna osoba, niti postoji od 2003. godine. Ističe i kako je čula da obitelj Grbeša nije stvarni kupac kuće u Tribunju, te da je podnesena prijava Uskoku.

>>U Mišu se zaljubila kao tinejdžerka, a nakon obiteljske tragedije spas je našla u Bogu

>>Sinčić, Pernar i Bunjac bili na deložaciji: 'Još jedna pobjeda, Antolići ostaju u svojem domu'

Komentara 31

ZA
zamjena
13:10 21.02.2017.

Ovakvi naslovi prelaze svaku mjeru sta ima Miso sa tom delozacijom jeli ih on tjero da nesto potpisuju sto neznaju.

DU
Deleted user
12:57 21.02.2017.

Kad netko radosno potrpa gotovinu, na ime kredita, i izađe iz banke - to je njegov novac i njegov doživljaj. I na što će taj iznos spiskati... Kad banka zatraži novac natrag, e to je onda politička drama niskog intenziteta u koju se uključe mediji i Živi zid, ističući u prvi plan nehumanu dimenziju itd. itd. Pa zakon štiti vlasništvo i kolateralno osiguranje kredita preko nekretnina je stoljećima stara civilizacijska i zakonska norma u mnogim državama svijeta jer bi inače banke propale i ne bi se nitko više ni bavio tim poslom. Ne, naši bi ljudi da oni iznesu gotovinu, da se banka eventualno upiše hipotekom na njihovu septičku jamu i da još desetljećima se "junače" u obližnjem kafiću kako su zeznuli banku i obgrlili gotovinu te pobjegli s njome, a njima svima "figa". I što je najgore, Živi zid stječe pristaše na temelju takvih hajdučija!?

TM
tony_montana
13:57 21.02.2017.

ne kužim... imaju milione a problem je 70 000 kuna i zbog toga su išli pod ovrhu!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije