Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularni kviz

U 'Milijunašu' odustao na pitanju za 18.000 eura, biste li znali odgovor?

Foto: HRT
1/8
08.06.2023.
u 21:16

Koji su velikani renesanse neko vrijeme slikali freske udaljeni stotinjak metara jedan od drugoga, glasilo je pitanje za 18.000 eura. Ponuđeni odgovori bili su Leonardo i Michelangelo, Michelangelo i Rafael, Rafael i Botticelli te Botticelli i Leonardo.

Novo izdanje popularnoga game showa obilježila je kvizaška avantura dvojice natjecatelja. Student Marin Bogdanić nije osvojio 10.000 eura poslušavši odgovor publike, a Ninoslav Vitorac je, pak, odustao na pitanju za 18.000 eura, do njega stigavši zahvaljujući neprihvaćanju mišljenja publike na jednom od prethodnih pitanja. Marinu je "presudio" ugledni švicarski filmski festival, a Ninoslavu - velikani renesansnih monumentalnih djela vjerske tematike, prenosi HRT.

Najuspješniji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst", 24-godišnji Marin Bogdanić iz mjesta Strahoninec pokraj Čakovca džokera "zovi" iskoristio je na osmom pitanju za 1000 eura.  Student geografije na PMF-u, naime, nije znao tko se retorički zapitao "Možete li napuniti moju lulu? Ne to je samo prikaz, nije li?". Džoker je istaknuo da bi riječ trebala biti o Renéu Magritteu. Uz spomenuto slikarevo ime, ponuda odgovora sadržavala je i imena umjetnika Maxa Ernsta, Salvadora Dalíja i Marcela Duchampa. Natjecatelj je prihvatio džokerov točan odgovor jer je riječ o slici belgijskog slikara nadrealizma Magrittea na kojoj se nalazi lula ispod koje je napisano Ovo nije lula. 
Ne bi li doznao prostire li se Kurdistan, Mandžurija, Kašmir ili Beludžistan teritorijima najviše država na idućem pitanju, upotrijebio je džoker "pola-pola". Njegovom upotrebom u suženu izboru ponude ostali su Kurdistan i Kašmir pa se opredijelio za Kurdistan i osvojio 2500 eura.

Kurda ima, pojasnio je potom Tarik, u velikom dijelu istočne Turske, sjeveroistočnom Iraku, sjeverozapadnom Iranu, Siriji a po nekim izvorima čak i malom dijelu Armenije. Kašmir i Beludžistan dijele tri države, a Mandžurija je samo kineska. 

VEZANI ČLANCI:

Posljednjega džokera, "pitaj publiku", Marin koji je u slobodno vrijeme košarkaški sudac na terenima diljem regije i Hrvatske, iskoristio je na 11. pitanju za 10.000 eura upitavši je na glavnom trgu kojega švicarskoga grada 8000 gledatelja uživa u filmskom fesivalskom programu. Je li riječ o Lausannei, Locarnu, Luganu ili u Luzernu? 

Pet posto glasova publika je dala Lausannei, 10 posto Locarnu, 55 posto publike glasalo je za Lugano, dok je za Luzern glasalo njih 30 posto. I Marina je vukao odgovor kojemu je dan najveći postotak glasova pa je odlučio ponuditi ga kao konačan. No, jedan od najstarijih europskih filmskih festivala koji se održava od 1946. godine odvija se na glavnom trgu u švicarskom Locarnu. 
Nakon što je Marin "Milijunaša" napustio s 5000 eura, u "vrući" stolac sjeo je najuspješniji u drugoj večerašnjoj igri "Najbrži prst", Ninoslav Vitorac iz Zagreba.
Na pitanju za 2500 eura otac dviju kćeri, inače rodom iz Siska, koji u slobodno vrijeme čita, trči, boksa te ide na neke svirke, iskoristio je dva džokera.

Nije znao je li Otis Redding 1967. izjavio da pjesmu koju je napisao dvije godine prije, više ne smatra svojom već pjesmom Billie Holiday, Elle Fitzgerald, Dolly Parton ili Arethe Franklin.  
- Gdje si mene našao s tim?, upitao ga je džoker "zovi" koji mu nije mogao pomoći.

Potom je Ninoslav odlučio pitati publiku koja je 20 posto glasova dala Billie, 15 posto Elli, 35 posto glasova Dolly te 30 posto Arethi.

Natjecatelj ipak nije poslušao publiku rekavši da je Dolly pisala i za sebe i za druge te je za odgovor ponudio drugog džokerova favorita - Arethu Franklin.

Ispravno je odlučio jer je riječ o pjesme Respect koja je najpoznatija upravo u njezinoj izvedbi.  

Koji su velikani renesanse neko vrijeme slikali freske udaljeni stotinjak metara jedan od drugoga, glasilo je pitanje za 18.000 eura. Ponuđeni odgovori bili su Leonardo i Michelangelo, Michelangelo i Rafael, Rafael i Botticelli te Botticelli i Leonardo.

Ninoslav je upotrijebio posljednjega džokera čijom su upotrebom iz sužena izbora ponude izostali Leonardo i Michelangelo te Rafael i Botticelli. 
No ipak je odustao, nastup u kvizu zaključivši s osvojenih 10.000 eura. Potom je ustvrdio da bi se opredijelio za Botticellija i Leonarda i - pogriješio bi.

- Radili su gotovo vrata do vrata! Rafael je u Apostolskoj palači slikao Atensku školu, a Michelangelo oslikavao zidove Sikstinske kapele, pojasnio je Tarik. 

VIDEO HRT-ova novinarka: 'Stari namještaj ima dušu i eleganciju, zato sam odlučila postati Krama Queen!'

Komentara 1

Avatar razmaknica
razmaknica
07:16 09.06.2023.

Zanimljivo, odakle podatak da su oni tako slikali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije