Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetnički skandal

Prevarili biskupa Uzinića i slikali se goli u crkvi

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/4
07.03.2018.
u 18:30

Za snimanje smo imali usmeno dopuštenje, ali bio sam uvjeren da su organizatori snimanja sve dozvole dobili unaprijed – kazao je Brbora.

Dubrovački biskup Mate Uzinić najavio je tužbu zbog erotskog snimanja u dubrovačkoj jezuitskoj crkvi.

U izazovnim pozama i razodjevena dubrovačkom erotskom fotografu Stijepi Brbori pozirala je ondje srpska novinarka i spisateljica Vesna Knežević Ćosić, a editorijal je na više gradskih lokacija snimljen u sklopu studentskog dokumentarnog filma “The Colour Nude” koji snima ekipa njemačke akademije za film i televiziju, Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin, donosi Dubrovački vjesnik.

‘Oprosti im, ne znaju što čine’

Biskup dubrovački oglasio se na svojoj Facebook stranici: “Duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati”. Poručio je i da se moli za vjernike koje je taj čin povrijedio, kao i za same aktere čina: “Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“ Brojni ogorčeni vjernici podržali su ga.

Fotograf Stijepo Brbora za Dubrovniknet kazao je kako je njemačka ekipa imala sve dozvole za snimanje te da je on u dokumentarcu samo statist. Ustvrdio je i da je uloga umjetnosti preispitivati stvari u društvu te da je i ovo snimanje svojevrstan bunt, a može se protumačiti na različite načine.

– Bavim se erotskom fotografijom, no dosad nisam, i bez dozvole nikad ne bih, snimao u crkvama. Osim u jezuitskoj, snimali smo i u dubrovačkoj pravoslavnoj crkvi. Za snimanje smo imali usmeno dopuštenje, ali bio sam uvjeren da su organizatori snimanja sve dozvole dobili unaprijed – kazao je Brbora.

Suvremena žena

V. Knežević Ćosić istom je portalu izjavila kako je namjera bila prikazati Držićevu Lauru, kurtizanu iz Dunda Maroja, kao jednu slobodnu suvremenu ženu. Dubrovniknet ističe kako Grad treba povjerenstvo i cjenik za buduća snimanja.

 

 

1/6

Komentara 57

JO
jovanovic
12:03 07.03.2018.

nek ode u djamiju ako ima muda?? ovako ovdje tolerancija moze se.. treba tu reda i discipline

Avatar rubinet
rubinet
12:13 07.03.2018.

Zašto se umetnica nije slikala kod sebe doma u hramu Svetog Save

MA
Majur
11:44 07.03.2018.

Ova se slika polugola u crkvi,ona jučer raspravlja o svome “remek-djelu” zvan pič.in dim,Frljić pravi djela gdje se zastave izvlače iz one ženske stvari....i to nazivaju umjetnošću....a udruge koje se Ah tako jako za prava žena bore su nijeme na ovakve stvari...granice normalnog ponašanja,socijalnog ponašanja nestaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije