Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak doajena

U 71. godini života u Beogradu umro srpski glumac Petar Kralj

petar kralj
Stojan Lasić/ arhiva VL
10.11.2011.
u 22:58

Glumac je preminuo u Beogradu nakon duge i teške bolesti. Prema pisanju srpskih medija posljednjih mjeseci zbog bolesti je nekoliko puta bio hospitaliziran.

Srpski glumac umro je u četvrtak u Beogradu nakon duge i teške bolesti u 70-toj godini života, objavilo je njegovo matično kazalište Atelje 212. Prema pisanju srpskog Blica, glumac je posljednjih mjeseci bio ozbiljno bolestan zbog čega je nekoliko puta bio hospitaliziran.

Petar Kralj rođen je u Zagrebu 1941. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Beogradu. Od 1968. do 1979. godine bio je član Ateljea 212 nakon čega je postao slobodni umjetnik. Na repertoaru njegovog matičnog kazališta još se nalazi monodrama Mome Dimića 'Živeo život Tola Manojlović' koju je Kralj premijerno izveo 1967. godine, a do danas je odigrana više od 400 puta. Tijekom karijere odigrao je više od 200 uloga dok je na kazališnim daskama glumio više od tri tisuće puta.

Dobitnik je brojnih nagrada, uključujući nagrade za životno djelo 'Pavle Vuisić', 'Dobričin prsten', 'Zlatni ćuran" i 'Sterijino pozorje'.

- Ja sam običan čovjek. Bog mi je samo dao mogućnost da uz pomoć dobrih pisaca i misli koje su oni zapisali kažem nešto pametno ljudima. Taj dar koji imam nikada nisam iznevjerio, a poštujem ga i danas. Sve drugo je kod mene sasvim obično, volim piti, družiti se s raznim ljudima i igrati nogomet - izjavio je jednom prilikom pokojni
glumac.

Komentara 8

JA
jamanuša
00:53 11.11.2011.

da je nastavio život u Zagrebu mogao je zdravo i dugo živjeti

BR
brođo
23:30 10.11.2011.

Iskrena sućut obitelji. Počivao u miru božijem.

DR
drug
05:22 11.11.2011.

Kralj u svakom pogledu... Stara škola odlazi nažalost... Sućut

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije