Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

U 51. godini preminuo glumac Predrag Vušović

S velikom boli u srcu javljamo da nas je jutros napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović, piše u priopćenju kazališta Gavella
17. veljače 2011. u 09:20 101 komentara 12327 prikaza
prdrag vušović
Pogledajte galeriju 1/9

S velikom boli u srcu javljamo da nas je jutros napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović, piše u priopćenju kazališta Gavella.

Poznati hrvatski glumac preminuo je jutros u 4.40 sati, u 51. godini, od posljedica jakoga moždanog udara, u KB Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici. Nekoliko dana bio je u komi i borio se za život.

– Krvarenje mozga bilo je preveliko, pacijent je od nedjelje bio u dubokoj komi, živio je na aparatima. Nažalost, preminuo je jer su ozljede mozga bile prevelike – rekao je zamjenik ravnatelja bolnice Goran Rojić.

Predrag Vušović bit će pokopan u Dubrovniku, a komemoracija će se održati u ponedjeljak 21. veljače 2011. u 11 sati u GDK "Gavella".

Jedan od najpoznatijih glumaca svoje generacije već je godinama bio vezan uz kazalište Gavella i rodni Dubrovnik, u kojem je redovito otvarao Dubrovačke ljetne igre. Odličan je bio u filmovima Vinka Brešana, pogotovo u “Maršalu”, a sve nas je nasmijao i u TV serijama “Bitange i princeze” i "Odmori se, zaslužio si".

– Pređo nam je otišao prerano. Bio je sjajan glumac, ali prije svega drag, topao, duhovit, dobar čovjek i veliki prijatelj. Uvijek je bio svoj. Sjećam se kad sam ga prije 30 godina prvi put gledao u jednoj kazališnoj predstavi u Dubrovniku, već tad se vidjelo da je rođen da bude glumac – rekao nam je ravnatelj kazališta Gavella Darko Stazić.

Porok kojeg se godinama nije mogao riješiti bio je alkohol, zbog čega je 2006. zamalo umro od unutarnjega krvarenja. Nakon što su mu liječnici zabranili alkohol, često se šalio da više ne smije pogledati ni konobara, a kamoli čašu. Nažalost, čim se oporavio, vratio se lošim navikama iako je bolovao od ciroze jetara.

Pređo, kako su ga prijatelji i kolege od milja zvali, odrastao je u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Glumačku karijeru počeo je u dubrovačkom kazalištu Mali Marin Držić 1970. godine s ulogom Toma Sawyera u istoimenoj predstavi. Godine 1979. otišao je u Zagreb gdje je pohađao Akademiju scenskih umjetnosti. Radio je u kazalištu Marin Držić u Dubrovniku do 1996. godine nakon čega je prešao u kazalište Gavella.

PRATITE UŽIVO
Glasali Plenković, Bernardić, Škoro... Raspudići stigli s bebom. Na jednom biralištu intervenirala hitna pomoć
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa
 • šima:

  pređo laka ti zemlja poćivaj u miru hr film neče biti isti bez tebe podario si nam mnogo smijeha i veselja u ova hr. turobna vremena vječna ti slava

 • doktorica:

  trebali su mu transplantirati jetru ,ali sad je gotovo,ostat će nam u sjećanju kao upečatljiv lik.......

 • Avatar puky
  puky:

  ... ljudi moji žao mi je nesretnika no da li je uopće prije \"konačnog rješenja\" i bio \"živ\" ? ... mani te se pušenja, alkohola a posebice drogasije, trčite, vozite bicikl, plivajte pa dokle ide ... strava ...