Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon razvoda

TV voditeljica uživa u ljubavi s nogometnim trenerom: 'Svoj odnos s Vedranom planiram okruniti brakom'

Foto: Instagram
1/11
19.07.2021.
u 11:15

Televizijska voditeljica govori o novom odabraniku i prvom ljetovanju s najmlađim sinom.

Voditeljica Anja Alavanja (38) ove je godine proslavila svoju 'televizijsku punoljetnost'. Prije točno 18 godina pojavila se na TV ekranima zahvaljujući prvom talent-showu u Hrvatskoj pod nazivom Story Super Nova. I dok se većina natjecatelja povukla iz medija i posvetila nekom drugom poslu, Anja je jedna od rijetkih koja je iskoristila svoju priliku i nastavila graditi karijeru ispred kamere na nekoliko domaćih televizija. Anja je i majka trojice dječaka, a najmlađi član u njezinu obitelj stigao je prije nešto više od dva mjeseca. Kako je izgledao njezin ponovni susret s bočicama i pelenama, u kakvom je odnosu s bivšim suprugom Željkom Romcem, ali i planira li s novim odabranikom, nogometnim trenerom Vedranom Viljevcem,  izmijeniti bračne zavjete, Anja je otkrila u intervjuu za Večernji list. 

Ovo ljeto zasigurno vam je poprilično uzbudljivo zbog najmlađeg člana koji je nedavno stigao u vašu obitelj. Kako izgleda vaše ljeto? Sudeći prema društvenim mrežama, već ste prošli sve - od Dalmacije do Istre. 
U najmanju ruku imamo ispunjeno ljeto. Pokušavamo uskladiti posao, obveze i uživanje. Na svu sreću, dosta smo fleksibilni i neopterećeni, pa mi pakiranje i organizacija putovanja s bebom nije problem. A skupila sam već i nešto iskustva. Dan je odličan na putovanjima, ne smeta mu promjena mjesta, sobe, kreveta. Zahtjevan je, kako doma, tako i na putu. Želi biti ili na cici ili na rukama, uz dnevne, jedva 15-minutne intervale spavanja. Istodobno, ne želim ništa uskratiti ni svojim starijim dečkima, tako da je to zanimljivo. Kupam se s njima dok ne vidim da se nožice u kolicima miču, pa trčim Danu. Ili na plaži igramo Uno, dok je Dan na cici. Moj Vedran kaže da još nikad nisam rekla "ne" kad me netko pitao: "Hoćete da vam malo pričuvam bebu" (smijeh). 

Foto: Instagram
Kako su stariji sinovi prihvatili dolazak mlađeg brata? Pomažu li vam oko Dana? Ima li i ljubomore?
Jako vole Dana. Čim uđu u stan, trče njemu. Dosta mi pomognu, dodaju mi što trebam, zabavljaju ga zvečkama, nasmijavaju ga, a super mi je kako ga najviše vole grliti kad zaspi. A onda ga mama mora opet uspavljivati. 

Kako vam je bilo ponovno uskočiti u priču s pelenama i bočicama? Jeste li ovoga puta bili bezbrižniji?
Brzo sam se uhodala. nikad brže i jednostavnije nisam nabavila stvari za novorođenče. s godinama i iskustvom dođe i samouvjerenost, te sam od prvog dana s Danom bila vrlo samopouzdana.

Dječaku ste nadjenuli zanimljivo ime. Zašto baš Dan? Tko vas je inspirirao?
Oduvijek mi je to ime bilo lijepo. Htjela sam nešto jednostavno, a opet nepretenciozno i da nije jako često. Eto, ime Dan zadovoljilo je sve uvjete. Mojim dečkima se nikako nije sviđalo, a kad se rodio, rekli su da im je ime baš lijepo. 

Na posao ste se vratili nedugo nakon poroda. Tko vam uskače oko bebe dok radite? Oslanjate li se na 'baka i deda servis'?
Povremeno radim, a on uglavnom ide sa mnom. Ako sam ja ispred kamere, onda uskoče Vedran, sestra ili mama. A kad snimam zdravo kuhanje u produkciji moje sestre, često je njoj na rukama, a primi ga i naša snimateljica koja nam je ujedno i sestrična. Često kažemo kako bi zanimljivije bile snimke "behind the scene". 

Kako sinovi reagiraju kad vas vide na TV-u? Kako oni doživljavaju vaš posao?
Potpuno sam im nezanimljiva. Jednako im je kao kad vide bilo koga drugog, samo ponekad mrtvo-hladno kažu: "Mama" kad se pojavim na ekranu. Ipak su oni djeca ekrana, YouTubea, danas svaki klinac snima sebe i ima svoj ekran, tako da nisu fascinirani. Ali jako vole kad se neki skeč snima kod nas doma, sviđa im se glumac Kruno Bakota s kojim surađujem u emisijama "Zdravo je znati". Smiješan im je, pa vole gledati tijek snimanja. 

Foto: Instagram
Dugo ste bili na Novoj TV, potom i na CMC-u, radili ste i na Fight Channelu, a posljednjih godina snimate razne emisije za vanjske produkcije. Nedostaje li vam ponekad užurbani tempo koji ste imali na televiziji?
Otkako sam postala majka, sve je podređeno dečkima. Odlučila sam raditi pola radnog vremena tri dana u tjednu i pokazalo se kako je sve moguće. Organizirati se tako da odradim sav posao i ujedno ih već u 14 pokupim u vrtiću i školi. Dogode se dani kad sam zauzeta cijeli dan, ali onda opet imam drugi dan slobodno. Volim tu slobodu i samoorganizaciju vremena. Vjerujem da je svim kreativcima to važno. Rad uz djecu iziskuje nevjerojatnu disciplinu i organizaciju. Tada nema mjesta kašnjenju i ćaskanju uz kavu. Ali sve je lakše kad imaš cilj, odraditi posao koji voliš i ostatak dana posvetiti druženju s djecom. Nekad me smlavi ta užurbanost i svakodnevna organizacija aktivnosti, objeda, posla, ali sve u svemu, volim svoj "lifestyle" i ulogu "leteće". Sve to uz bebu je poseban izazov.

Na malim ekranima osvanuli ste prije 18 godina zahvaljujući showu 'Story Super Nova'. Kako danas gledate na to razdoblje? S kime ste od tadašnjih sudionika i dalje u kontaktu?
Uz taj show vežu me lijepe uspomene. Zamislite dvadesetogodišnjake koji su došli na audiciju za neku emisiju i potom vas obavijeste da ste upravo upali u prvi hrvatski reality show. U tih sam mjesec dana naučila jako puno o tome kako televizija funkcionira. Zahvalna sam tadašnjem šefu Nove TV, jer smo nakon showa nazočili sastancima sa sponzorima, rasvjetom, toncima... Ukratko, nije od nas htio stvoriti glave koje čitaju s blesimetra. I danas se intenzivno družim s Dorijanom i Ivonom, a gotovo sa svima povremeno se čujem.

Mnoge majke muku muče s viškom kilograma nakon poroda, no čini se da je vas taj problem zaobišao. Ako nije tajna, koliko ste kilograma dobili u zadnjoj trudnoći i kako ste ih tako brzo uspjeli skinuti?
Mislim da je tajna u dojenju, ali ja volim i zdrav način života. Pazim što jedem, no ne mogu odoljeti slatkome. Puno se krećem, što se nekako podrazumijeva uz tri dečka, a povremeno vježbam, za sada uz YouTube. Sve više vidim koliko je discipline potrebno želite li biti fit. Nikad minute ne teku tako sporo kao kad si pustim pola sata tjelovježbe, ali trudim se vježbati barem tri puta tjedno.

Foto: Instagram

 U vrijeme društvenih mreža često je izgled na prvom mjestu. Smeta li vam to? Je li bilo situacija u kojima je vama osobno izgled bio otegnuta, a ne olakotna okolnost?
Na prvu bih rekla da se slažem da je izgled na prvom mjestu, ali onda se sjetim brojnih profila čiji vlasnici/vlasnice nisu osobe koje u prvi plan stavljaju fizičke atribute, pa svejedno imaju hrpu followera. Eto, možda nas ipak ima dovoljno koji cijenimo zanimljiv sadržaj. Ima toliko djevojaka s prekrasnim licem, grudima, dugim nogama da sam nekako uvjerena da to više nije dovoljno. A što se važnosti dobrog izgleda tiče, svidjela mi se izjava Maje Šuput, nakon što su je napali da drukčije izgleda uživo, kako objavljuje svoje fotke na kojima dobro ispadne. Da, svi objavljujemo fotke na kojima smo si zgodni ili lijepi i to je najprirodnija stvar na svijetu. Kad objavljujem neku svoju fotku, često pomislim koliko je to glupo i površno, a onda se podsjetim da su vremena takva i shvatim to samoljublje kao posao. Što se tiče moje plave pojave, često sam bila izložena podcjenjivanju, ali svi mi imamo predrasude, tako da to ne bih shvatila osobno. Važno je da nakon suradnji ili druženja nikad nisam čula nešto ružno o sebi. Jer ipak smo svi mi ljudi i osjetljivi smo na takve stvari...

U fokusu javnosti u posljednje vrijeme je i vaš novi odabranik koji se prema svemu sudeći ne voli eksponirati. Kako on gleda na sve ono što sa sobom nosi život javne osobe kao što ste vi?
Prvo sam ga htjela poštedjeti svega što ovaj posao nosi, bilo kakve eksponiranosti, a onda sam shvatila da imam posla s jako razumnom osobom. Vedran je odrasla osoba, zna čime se bavim, i s druge strane, mala smo zemlja, mnoge novinare znam osobno, nije fer u jednom trenutku reći "Imam novi projekt, daj molim te napiši par riječi...", a zatim bahato odbrusiti "Žao mi je, reci urednici da nema šanse da dam privatnu fotku..". Posebice zato što su u nekim težim trenucima novinari bili itekako fer i korektni. 

Foto: Instagram
Planirate li svoj odnos s Vedranom okruniti brakom? Ako to već niste učinili?
Nismo još, ali vjerojatno hoćemo. 

Kako će izgledati vaše vjenčanje? Maštate li o velikom slavlju ili ipak o nekoj intimnijoj ceremoniji?
Intimna ceremonija i dobar tulum nakon nje. 

U kakvom ste odnosu s bivšim suprugom? Držite li se i vi one stare 'o bivšima sve najbolje'?
U normalnim smo odnosima, svakodnevno komuniciramo. Imamo prekrasnu djecu, to je dovoljan razlog da se mirnim tonom dogovaramo oko svega i želimo si sve najbolje. 

Kakvi su planovi za ostatak ljeta? Čekaju li vas od jeseni i neki novi radni projekti?
Puno mora, puno kilometara, što manje vrućeg asfalta. Na jesen nastavljam s projektima na kojima sam angažirana.

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček 

 

Komentara 5

Avatar Ričard
Ričard
12:14 19.07.2021.

lipa, kao prije 20 lita

M3
Miške 3
11:45 19.07.2021.

Lijepa žena. Samo , takove rasture lako brak sa 2 djece i nastave s drugim. Nekako to ne odobravam, gorak okus.

DU
Deleted user
12:33 19.07.2021.

"... jednostavno, a opet nepretenciozno i da nije jako često. ... ime Dan zadovoljilo je sve uvjete. ".....nepretenciozno ime Dan . Ma daj ženo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije