Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD STANKOVIĆA

Tonči Huljić iskreno: To su bajke da smo pokradeni na Eurosongu, prošli smo kako smo prošli

Foto: HRT Screenshot/Instagram
1/8
23.05.2021.
u 15:58

U gostovanju kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljomu 2, skladatelj Tonči Huljić otkrio je što misli o plasmanu na Eurosongu.

Skladatelj Tonči Huljić (59) prihvatio je poziv voditelja Aleksandra Stankovića (51) u emisiju u Nedjeljom u 2. Neizbježna tema bila je u Eurosong te plasman Hrvatske nakon polufinala.

Huljić je istaknuo da su ideje kako smo pokradeni na Eurosongu bajkovite priče i da smo prošli kako smo prošli.

- Ako dođeš na Euroviziju i kažeš "baš imam pjesmu za Eurosong" onda baš nemaš pjesmu za Eurosong - mišljenja je iskusni glazbenik koji se osvrnuo na podršku Hrvata susjednoj Srbiji.

- Mislim da je nacija vrlo brzo isprala suze i već u četvrtak su se okrenuli na Hurricane. Barem su u ulazu do mog cijelu noć navijali za Hurricane i vratili se dobrom starom turbofolku. MC ovaj, DC onaj... I to je tuklo, tuklo, tuklo, ja sam se morao preseliti u drugi kraj stana - prepričao je Huljić i ustvrdio kako predstavnik Švicarske nije mogao pobijediti jer je "bio prevelik eksces".

Priznao je da su mu favoriti bili Italija i Francuska, ali da isto tako prve tri pjesme s konačnog poretka ne bi ni ušle na Doru. Doduše, kao najdražu pjesmu na Eurosongu izdvojio je prošlogodišnjeg pobjednika Sanrema Diodato s pjesmom "Fai rumore".

Dotaknuo se i svog posljednjeg projekta - pop mise. Glazbenik je otkrio Stankoviću da je prije toga dobio signale da to učini, a progovorio je i o vjeri.

Komentirao je kako je prije bio indiferentan prema vjeri, ali da danas nije i dodao da ne vjeruje kako će se dogoditi koncert na kojem bi okupio sve pjevačice Magazina.

Stanković ga je pitao je li on ego manijak, zbog izjave s početka emisije u kojoj tvrdi da je on samom sebi omiljena tema.

- Ja sam bio egomanijak koji je uz pomoć Boga to uspješno zasada pobjedio, ali to se uvijek može vratiti. Pokažite mi autora koji nije egomanijak - odgovorio je Aci koji se s njim složio da je i on također egomanijak.

Podsjetimo, talijanski glam rock bend Maneskin slavio je sinoć na Eurosong pozornici izvedbom pjesme Zitti E Buoni, zbog koje im je žiri podijelio 206 bodova, a od publike su dobili čak 318 bodova - te tako skupili 524, najviše od svih izvođača. Ni stručni žiri iz Hrvatske nije ostao ravnodušan na energične Talijane za koje su mnogi pisali da su osvježenje večeri u moru pop skladbi tipičnih za to natjecanje, pa su im dali maksimalnih 12 bodova. Podsjetimo, sada je poznato kako se glasovalo u prvom polufinalu u kojem naša predstavnica Albina Grčić (22) nije izborila plasman. Naime, eurosong.hr priložio je tablicu s bodovima na kojoj je vidljivo da je 22-godišnja predstavnica dobila 53 boda od publike i 57 bodova od žirija. Imala je 110 bodova te joj je samo 5 bodova nedostajalo do finala, a deseto mjesto sa 115 bodova pripalo je norveškom predstavniku Tixu.

Posljednje mjesto otišlo je Sloveniji, a dominaciju nakon glasanja publike i žirija imale su Malta, Ukrajina i Rusija.

VIDEO Talijani odnijeli pobjedu na Eurosongu

 

 

 

Komentara 40

ST
Stari
16:30 23.05.2021.

Nema tu više muzike i umjetnosti , sve je samo glamour. Nekada kad je ABBA otpjevala Waterloo to je bilo nešto.

SV
Samo Vinkulja
17:52 23.05.2021.

Danas ako nisi pederčina, lezba, našmrkani i ušminkan, gol, transfesttit itd nisi dio ovog kičastog folklora. Aj bok

ĐN
Đuro Nutrija
16:29 23.05.2021.

Huljić je car ove industrije, slažem se, svaki put kad ne prođemo dobro odmah smo pokradeni, opet bjelosvjestka urota protiv nas Hrvata, ma nije tako, da smo imali bolju pjesmu prošli bismo bolje, nije sve u ljepoti izvođača/ce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije