Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volodimir Zelenski

Tko je čovjek koji ratuje s Putinom? U poznatom TV showu svirao je klavir penisom, a Ukrajinci ga obožavaju

Foto: Reuters, Screenshot/YouTube
1/10
25.02.2022.
u 13:24

Iako je poznat kao glumac i komičar, posebice po svojoj ulozi predsjednika Ukrajine u televizijskoj seriji “Sluga naroda”, Zelenski je diplomirao pravo, no nikada nije radio kao odvjetnik ili sudac. Rođen je 1978., a njegov otac bio je šef odjela za kibernetiku Instituta za ekonomiju. Inače, otac i majka su mu židovske vjere

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski proglasio je ratno stanje u zemlji nakon što je Rusija napala Ukrajinu, a danas je izjavio i kako neže pobjeći iz zemlje, premda su ga Rusi označili kao glavnu metu.

Iako je poznat kao glumac i komičar, posebice po svojoj ulozi predsjednika Ukrajine u televizijskoj seriji “Sluga naroda”, Zelenski je diplomirao pravo, no nikada nije radio kao odvjetnik ili sudac. Rođen je 1978., a njegov otac bio je šef odjela za kibernetiku Instituta za ekonomiju. Inače, otac i majka su mu židovske vjere.

Zelenski je od mladosti bio opsjednut komedijom. Već sa 17 godina pobijedio je na lokalnom natjecanju komičara, a potom i osnovao Kvartal 95, neformalni tim komičara s kojim je nastupao diljem Ukrajine i zemalja nastalih raspadom SSSR-a. Tijekom 2003. Kvartal 95 počinje s produkcijom TV sadržaja i humorističnih emisija, no stvarnu slavu ova tvrtka i sam Zelenski stekli su 2015. kada se počela emitirati serija “Sluga naroda”. Zelenski glumi srednjoškolskog nastavnika povijesti koji igrom slučaja postaje predsjednikom Ukrajine i hvata se u koštac s problemima kroz koje država prolazi. Serija “Sluga naroda” jedan je od najuspješnijih televizijskih projekata u ukrajinskoj povijesti, što je Zelenskom osiguralo ne samo veliku popularnost već i prilično velik imetak koji se danas mjeri u milijunima dolara. Osiguralo mu je i bliskost s oligarhom Ihorom Kolomojskim, vlasnikom televizijske postaje Kanal 1+1, na kojoj se serija emitirala.

Mnogi ga se sjećaju i po sudjelovanju u jednom ukrajinskom TV showu gdje je sa svojom skupinom izveo točku tijekom koje su pred publikom svirali klavir, ali ne rukama nego svojim spolnim organima. Snimke su nastale prije nekoliko godina, a ovih su dana u jeku političkih zbivanja postale hit na interneru. - Ponosan na razne talente našeg predsjednika. Čovjek ima mu**  - komentar je jednog Ukrajinca ispod videa.

Također, okušao se i kao redatelj, a prije 13 godina predstavio je svoj dugometražni igrani film koji je oduševio javnost. Od 2010. do 2012. godine bio je član upravnog odbora i generalni producent filma "Inter".

Kasnije je glumio u rusko-ukrajinskoj romantičnoj komediji 'Ured romantike', a 2012. godine glumio je Napoleona u ruskoj komediji koju potpisuje talentirani redatelj Maryusa Vaysberg. Iste godine pojavio se u još jednoj komediji, a riječ je također o rusko-ukrajinskom filmu pod nazivom '8 prvi Termini'.

Svoju profesionalnu političku karijeru započinje u ožujku 2018. kada je osnovao političku stranku pod nazivom 'Sluga naroda'. Već iduće godine objavio je i kandidaturu za predsjedničke izbore 2019. godine. Za predsjednika je izabran u travnju 2019. godine, kada je s čak 70 posto glasova premoćno pobijedio protivnika Petra Porošenka. Za srednjoškolsku ljubav Olenu vjenčao se 2003. godine. Roditelji su kćeri Oleksandre i sina Kirila. 

VIDEO: Mia Dimšić i Damir Bačić govore o Dori i optužbama kako je pjesma Guilty Pleasure - plagijat

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar babinjak1984
babinjak1984
13:32 25.02.2022.

Svašta.

Avatar morski
morski
14:29 25.02.2022.

Nažalost nije dorasao situaciji, niti ulozi predsjednika. Nepripremljen, krivo procijenio situaciju.

AN
anto9
14:23 25.02.2022.

Ukrajinci su i prije ove krize sa Rusijom oznacili administraciju Zelenskog kao najkorumpiraniju u povijesti, cak je i Viktor Janukovic po anketama bolje kotirao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije