Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasljednica

Tko je supruga novog britanskog premijera? Njeno bogatstvo procjenjuje se na 500 mil. funti, obitelj je imućnija od Charlesa III

Foto: Profimedia
1/13
25.10.2022.
u 13:08

Osim Rishija Sunaka, pažnju javnosti privlači i njegova supruga Akshata Murthy. Ona je, naime, bogatija od njega, a njeno bogatstvo procjenjuje se na 500 milijuna funti. zajedno su, tvrde strani mediji, bogatiji čak i od kralja Charlesa III.

Liz Truss u četvrtak je dala ostavku, a nakon toga vodila se žestoka borba u redovima torijevaca za mjesto premijera. Rishi Sunak izašao je kao pobjednik, te će u četvrtak službeno postati novi britanski premijer, iako su mnogi mislili da će se Boris Johnson jako potruditi da se vrati na to mjesto.

VIDEO: Tko je supruga novog britanskog premijera? Njeno bogatstvo procjenjuje se na 500 mil. funti, obitelj je imućnija od Charlesa III

Osim Rishija, pažnju javnosti privlači i njegova supruga Akshata Murthy. Ona je, naime, bogatija od njega, a njeno bogatstvo procjenjuje se na 500 milijuna funti. zajedno su, tvrde strani mediji, bogatiji čak i od kralja Charlesa III. Murthy je kći indijskog milijardera Narayane Murthyja, jednog od najpoznatijih britanskih biznismena, a nazivaju ga još i indijskim Billom Gatesom. 
Nasljednica golemog bogatstva, Murthy se ove godine našla pod povećalom javnosti kada je otkriveno da zbog svog 'non-domicile' statusa ne mora plaćati porez za zaradu koju ostvari izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Kasnije je odlučila da će porez ipak plaćati. 

No, počeci joj nisu bili laki, U pismu svojoj kćeri koje je objavljeno 2013. godine, Murthy je napisao kako je vijest o njenom rođenju primio od prijatelja, jer si obitelj nije mogla priuštiti telefon

- Tvoja majka i ja bili smo mladi i bilo nam je teško - stoji u pismu. 

Kada je imala samo nekoliko mjeseci poslali su je baki i djedu, roditeljima njena oca, kako bi njena majka Sudha Murthy i tata napredovali u svojim karijerama. 

Godinu dana kasnije Murthy je postao jedan od osnivača Infosysa, IT kompanije koja ga je učinila jednim od najbogatijih Indijaca. 
Njeni roditelji htjeli su djeci usaditi svoju predanost radu, pa je tako Murthy rekao da im nisu dozvoljavali gledati televiziju kako bi učili, čitali ili se družili s prijateljima. 

Akshata je studirala ekonomiju i francuski na jednom privatnom koledžu u Kaliforniji, a nakon toga je diplomirala i na modnom koledžu, prije no što je upisala MBA na Stanfordu. Tamo je upoznala Sunaka, oženili su se 2009., te imaju dvije kćeri. 

Ova 42-godišnjakinja započela je karijeru u financijama u Kaliforniji, prije no što je osnovala svoj modni brend Akshata Designs, čija je prva kolekcija ugledala svjetlo dana 2011. godine. Guardian je pisao kako je to propalo nakon tri godine

Direktorica fonda Catamaran Ventures postala je 2013. godine, te je sa svojim suprugom osnovala londonski ogranak indijske tvrtke čiji vlasnik je njen otac. 

Isto tako ima dionice u dva restorana Jamieja Olivera, a direktorica je i Digme Fitnessa, lanca teretana.  
U očevoj tvrtki drži 0.9 % dionica. 

Zbog golemog bogatstva ove obitelji, mnogi smatraju da Sunak možda nije najbolji izbor za premijera jer je previše udaljen od običnih ljudi. 

VIDEO Matthew Perry, Chandler iz 'Prijatelja', uništio je svoj život: 'Na odvikavanje sam potrošio 69 mil. kn'

 

Ključne riječi

Komentara 6

SA
sasha68
17:05 25.10.2022.

u samo godinu dana se obogatio stari, niko ne pita kako, a kod nas cim imas lovu za kafic otvorit svi zverlaju otkud ti..bas smo malograđani

EX
expiralitozo
16:31 25.10.2022.

Da malo popričamo o tome kako mu narod živi iz kojeg je potekao?

BO
Bojans
14:56 25.10.2022.

Obogatiše se berbom pamuka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije