Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERPOTJERA

Tko je novi lovac Sven? Smatra se Zadraninom i Zaprešićanom, a često je prisutan u medijima

Zadar: Sociolog Sven Marceli?
Foto: Dino Stanin/POSEBNA PONUDA
1/4
26.03.2023.
u 20:35

- Bavim se znanošću i biti informiran je nuspojava mog posla, a i od malena sam dosta zainteresiran za puno toga i odrastao sam u obitelji u kojoj sam bio okružen knjigama, društvo u kojem se nalazim je sklono kvizovima i informirani su i kombinacija tih faktora je dovela do toga da dosta toga znam. - objasnio nam je Sven Marcelić

Večeras je počeo novi kviz Superpotjera, a uz dobro poznata četiri lovca pridružio im se i peti - Sven Marcelić iz Zadra. Sven je rekorder pobjede, jer je u rujnu prošle godine imao čak 22 koraka prednosti pred Krešimirom Sučevićem Međeralom. 

-  Bio je adrenalin u trenutku kad sam gledao isti kao i kad sam igrao. Teško je nekome tko nije bio u toj ulozi opisati taj osjećaj; jako je malo vremena, jako je velika koncentracija i bilo je dosta intenzivno. Pozitivna su se prisjećanja odmah aktivirala dok sam gledao s društvom koje je sada također dosta euforičnog raspoloženja. Ovo mi je prvi put u Potjeri, prije jedno 25 godina sam bio kod Joška Lokasa u Izazovu i od tada više nisam bio na televizijskim kvizovima, često sudjelujem u pub kvizovima, a Potjeru sam dugo gledao i igrao uz ekran i nakon nekog vremena sam prelomio, javio se i prošao. - ispričao nam je Sven dojmove nakon što je večeras objavljena "Potjera" u kojoj je sudjelovao.  Sven je profesor hrvatskog, ali ne radi u struci i zaposlen je na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za sociologiju i često kao politički komentator gostuje u HRT-ovim emisijama i nije mu strano pojavljivanje pred kamerama i televizijskog iskustva već ima dosta i kaže kako je u tome bila njegova prednost pred drugim natjecateljima jer mu kamere nisu stvarale dodatni pritisak. 

- Biti u studiju mi je domaći teren i to je bila moja prednost, jer često vidim ljude koji puno znaju, a to je bio slučaj i s ekipom koja je bila sa mnom u Potjeri, ali kad se upale kamere osjećaju vrstu pritiska na koju nisu naučeni i pokažu puno manje znanja nego što ga imaju, a ja sam to lako izbjegao jer mi je televizija domaći teren i tu nemam puno problema - kazao nam je Sven i tada dodao da nema lovačkih ambicija.

- Bavim se znanošću i biti informiran je nuspojava mog posla, a i od malena sam dosta zainteresiran za puno toga i odrastao sam u obitelji u kojoj sam bio okružen knjigama, društvo u kojem se nalazim je sklono kvizovima i informirani su i kombinacija tih faktora je dovela do toga da dosta toga znam. - objasnio nam je i dodao kako se s Krešom poznaje još iz studentskih dana, a nakon emisije su najviše pričali o svom potomstvu jer su obojica u isto vrijeme postali očevi. Sven se dan poslije oglasio na Facebooku i pojasnio neke stvari oko sebe.

- S obzirom na to da sam zaposlen na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za sociologiju, a često sam prisutan u medijima kao komentator političkih zbivanja gdje sam predstavljen kao sociolog, želio sam na neki način odvojiti ovaj kvizaški dio koji je moj hobi i nije profesionalna aktivnost. S obzirom na to da sam diplomirao kroatistiku i sociologiju ja sam zaista, tehnički gledano, profesor hrvatskog koji ne radi u struci. A ovim putem bih pozdravio sve moje kolege sociologinje i sociologe. Druga stvar je vezana uz grad iz kojeg sam. Dakle, živim i radim u Zadru, gdje sam doselio pred šesnaest godina. S druge strane, moji su djetinjstvo i mladost vezani uz Zaprešić gdje sam završio osnovnu školu i živio sve do završetka fakulteta, kao i Zagreb gdje sam maturirao i diplomirao (a i igrao rukomet u Medveščaku). Osjećam se jednako Zadranin i Zaprešićan i oba grada smatram "svojim" napisao je. 

VIDEO: Hus iz Parnog valjka otkrio nam je sve o nastavku rada benda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije