Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljica sevdaha

Težak život Hanke Paldum: Dvaput je doživjela kliničku smrt, a sina je više puta privodila policija

Zagreb: Hanka Paldum najavila je svoj koncert u Zagrebu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/9
23.03.2023.
u 19:00

Iako joj je glazbena karijera samo rasla, u privatnom životu nisu joj cvjetale ruže. Dvaput je doživjela kliničku smrt, a sin joj je više puta bio u zatvoru

Legendarna glazbenica iz BiH Hanka Paldum (66), kraljica sevdaha, nije imala lak život. Glazbenica ima dvoje djece sa bivšim suprugom Muradifom - sina Mirzada (38) i kćer Minelu (42). Međutim, oba poroda izazvala su joj zdravstvene probleme zbog kojih je pri oba poroda doživjela kliničku smrt. 

- Imala sam jako teške porode, a na oba sam doživjela kliničku smrt zbog zdravstvenih komplikacija. Teži mi je bio porod s Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega se nerado sjećam. Majčinstvo sam doživljavala kao prirodan slijed stvari u životu i uvijek sam se smatrala prije svega suprugom i majkom, a tek onda umjetnicom. Glazbu sam smatrala dijelom sebe, karijeri nisam pridavala posebnu pažnju niti se opterećivala poslovnim uspjesima. Važnije mi je bilo da svoju djecu izvedem na pravi put. Minela mi je uvijek bila desna ruka, velika pomoć, a mogla sam se osloniti na nju dok je bila i mala - izjavila je Hanka, a piše srpski Mondo.

Kako joj u privatnom životu nisu cvjetale ruže, suprug Muradif i ona odlučili su stati na kraj 13 godina dugom braku.

Nakon razvoda, pjevačica se posvetila glazbenoj karijeri i zaljubila se u beogradskog nogometnog trenera Miladina Živadinovića. Zajedno su putovali, on ju je pratio i na koncerte, a nakon toga ju je i zaprosio. Međutim, kako se ona nije htjela udati za njega, uskoro su prekinuli. 

Nakon toga ponovno ju je zadesila tragedija u privatnom životu. Nažalost, 2015. godine je odjeknula vijest da je njen sin Mirza doživio prometnu nesreću nakon koje je završio u zatvoru na dvije godine. Pjevačica tada nije krila da joj je jako teško.

- Teško mi je, kao što bi bilo i svakoj majci, ali tu emociju držim u sebi. Mnogi zlorabe moju nesreću, ali ja se ne osvrćem na takvo nešto. Moj sin je dobro, s jedne strane, iako ne može biti dobro, jer je u zatvoru - rekla je svojedobno Hanka.

A onda ponovno prošle godine odjeknula je vijest kako je sina Mirzada ponovno uhitila policija, ovaj put zbog sumnje da je psihički i fizički maltretirao 26-godišnju djevojku te ju je protiv njezine volje prisiljavao na intimni odnos, pisao je tada Bljesak info. Brkića je policiji prijavila ženska osoba u čijoj je kući napadnuta djevojka bila gošća, a informacije o ovom slučaju je dao Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a hercegovačko neretvanske županije.

- Ženska osoba je prijavila telefonom u Policijsku stanicu Neum da je u kući gdje stanuju; jedna muška osoba M.B. (1985.) godište iz Sarajeva tijekom prošle i pretprošle noći psihički i fizički maltretirala njenu gošću (1995.) godište iz Sarajeva - izjavio je Marić. Policija je kasnije izvijestila kako je Brkić prevezen službenim vozilom u Mostar gdje će slučaj nastaviti pratiti policijski službenici Sektora kriminalističke policije. Mirzad Brkić policiji je otprije poznat zbog svoje problematične prošlosti, pogotovo nakon što je u nesreći naletio na tri pješaka od kojih je dvoje dobilo teške ozljede. U trenutku kad je skrivio nesreću bio je pod utjecajem droge. Mirzad je bio priveden policiji i drugom prilikom kada je s prijateljem privedeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Podsjetimo, kraljica sevdaha voljena je i u Hrvatskoj, a baš u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 2019. godine obilježila je 45 godina karijere. Diva sevdaha svojom je izvedbom dirnula mnoge posjetitelje, među kojima je bio i gradonačelnik Milan Bandić.

VIDEO Stavros nam se jutros javio iz bolnice i otkrio kako se osjeća: Idem na zračenje, jako mi je loše

Ključne riječi

Komentara 2

JU
Juliana82
17:07 26.08.2023.

jeste tesko je ponekada, ali onda nas obraduju sitnice kao kada kupis nesto na talismani.rs

MA
malopivo
07:30 24.03.2023.

Da,ista je pjevala za vrijeme rata protiv Hrvata za mungose

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije