Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu očekivali

Težak udarac za Meghan i Harryja, ova odbijenica državnog ureda sve će im promijeniti

Foto: PA/Pixsell
1/12
25.06.2020.
u 11:40

Njihov plan je obećavao i par je vrlo brzo nakon preseljenja u SAD predao prijavnicu u državni ured za osnivanje tvrtki, a sada je na njihovu adresu stigla loša vijest.

Financijska neovisnost nakon odlaska iz britanskog kraljevstva Meghan Markle i princu Harryju ne ide baš po planu. Naime, bivši kraljevski par početkom ožujka u SAD-u predao je papire za osnivanje zaklade kojom bi se bavili u budućnosti, a koja nosi ime njihova sina Archieja – Archewell. No dobili su odbijenicu.

1/11

Njihov plan je obećavao i par je vrlo brzo nakon preseljenja u SAD predao prijavnicu u državni ured za osnivanje tvrtki, a sada je na njihovu adresu stigla loša vijest. 

Magazin The Sun došao je u posjed dokumenta u kojem se objašnjava zašto je odbijen zahtjev za osnivanje zaklade. Kako piše, predali su nepotpunu dokumentaciju, nepotpisane završne papire, nisu platili određene poreze koji se u takvim slučajevima uredno plaćaju, a djelatnik zadužen za provjeru pravovaljanosti cijelog projekta ocijenio je Archewell nejasno obrazloženom zakladom.

Baš kao što je procijenio djelatnik državnog ureda, nisu do kraja osmislili svoj koncept unutar kojeg namjeravaju prikupljati sredstva za razne udruge, pomagati mladima i nemoćnima.

Američki mediji pisali su kako je njihov plan uključivao i kreiranje web-stranice i dijeljenje materijala za obrazovanje i obuku putem filmova, knjiga..

Vojvoda i vojvotkinja rekli su u svom posljednjem obraćanju javnosti da su usredotočili svoje napore na pandemiju koronavirusa, ali da su se osjećali ''prisiljeni'' otkriti detalje o svom poslovnom pothvatu.

"Kao većini, naš fokus trenutačno je na pružanju podrške u borbi protiv globalne pandemije COVID-19, ali suočeni sa saznanjima da su ove informacije izašle na vidjelo, osjećali smo se obveznima podijeliti priču o tome kako je došlo do ideje o Archewellu. Prije SussexRoyala, pojavila se ideja Archea. Povezali smo se s ovim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana uspostaviti i on je postao inspiracija za ime našeg sina. Učiniti nešto smisleno, učiniti nešto što je važno. Archewell je ime koje kombinira drevnu riječ za snagu i djelovanje i drugu koja evocira duboke resurse koje svi moramo iskoristiti. Radujemo se pokretanju Archewella kad dođe vrijeme", rekli su tada.

Ključne riječi

Komentara 7

LI
liliZG
12:35 25.06.2020.

prije je za njih to radio cijeli tim unutar palače , a sada su prepušteni sami sebi pa ne znaju pravilno sastaviti obrazloženje i papire za svoju zakladu... tako to i ide kada odeš i jedne od najvećih mafij___ih obitelji u svijetu...

MI
Milas
12:09 25.06.2020.

Je, je strasno! Prestrasno! Odmah poceti skupljati novcane priloge da im se pomogne.

DU
Deleted user
15:07 25.06.2020.

Mladi par čiju odluku o napuštanju ovisnosti o kraljevskoj obitelji poštujem, međutim za očekivati je bilo da se tada ponašaju kao svi drugi parovi- pronađu posao koji žele, posvete se sebi i svojoj obitelji i brane svoju intimu. Te zaklade i slične priče nisu im potrebne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije