Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBENA DIVA

Tereza Kesovija slavi 83. rođendan: 'Ne možeš očekivati da budeš vječan'

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/13
03.10.2021.
u 14:00

- Jedini je problem što Tereza za svoj stoti rođendan neće moći pjevati pjesmu “Prijatelji stari gdje ste” jer više nikoga neće biti! - opisao je pijanist Branko Bulić Bula njezinu životnu snagu.

Glazbena diva Tereza Kesovija danas slavi 83. rođendan. Dubrovačka diva pokazala je da godine na nju ne utječu te još uvijek stvara. "Ne možeš očekivati da budeš vječan. Ne želim si visoke godine u kojima postaješ dementan ili ovisiš o nekome", kazala je Kesovija u intervjuu za Večernji list kojeg je dala ovog ljeta. U tom intervjuu odgovorila je na pitanje kako je pijanist Branko Bulić Bula u dokumentarcu HRT-a o njoj opisao njezinu životnu snagu. "Jedini je problem što Tereza za svoj stoti rođendan neće moći pjevati pjesmu “Prijatelji stari gdje ste” jer više nikoga neće biti!", kazao je.

Popularna pjevačica svoju je glazbenu karijeru započela osnovnim glazbenim obrazovanjem u Dubrovniku. Kao maturantice srednje glazbene škole u Dubrovniku na Odsjeku za flautu osvojila je Grand Prix na natjecanju mladih glazbenika u Ljubljani 1958. Studij glazbe upisala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a istovremeno je svirala i u Simfonijskom orkestru Radio Zagreba.

Nakon diplome počela je nastupati i kao pjevačica. Pred većim auditorijem prvi je put nastupila 1961. u zagrebačkom Varijeteu, a prvi inozemni nastup bio je na festivalu Pjesma za Europu u St. Vincentu u Italiji 1962. 

Tijekom karijere, koja traje više od 45 godina, Tereza je nastupila na svim domaćim festivalima, a bila je i nagrađivana. Publika je pamti po pjesmama autora Zdenka Runjića, Nikice Kalogjere, Arsena Dedića, Kemala Montena, Đela Jusića i drugih.

VIDEO Kultna serija Seinfeld stiže na Netflix: Kramer je u pilot-epizodi zapravo bio Kessler

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije