Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tarra Iziah in der Mühlen

'Plešem od treće godine, a san mi je otvoriti školu'

Tarra Iziah In der Muhlen
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
11.09.2015.
u 14:30

Školovala se u Americi na akademiji čiji su članovi bili i Justin Timberlake i Christina Aguilera

S gledanošću od 1,227.000 gledatelja show "Tvoje lice zvuči poznato" drži status najgledanijeg zabavnog programa u zemlji. No ne čine ga zanimljivim samo transformirani poznati pjevači. Iza njih je niz umjetnika koji upotpunjuju scenografiju.

Poziv ponosa i sreće

Tako je i u drugoj sezoni, koja počinje u nedjelju na Novoj TV, u kojoj članica plesnog ansambla postaje i Tarra Iziah in der Mühlen, kći glazbenog producenta Tome in der Mühlena koji je i član žirija showa.

– Tata je zamolio koreografa emisije Igora Barberića da dođem na audiciju – kaže 21-godišnja Tarra i dodaje:

– Bili smo oduševljeni kada me Igor poslije audicije i pozvao u emisiju. Nastupila sam i u jednoj emisiji prošle sezone i sama sebi dokazala da mogu bez straha pred kameru.

Plesom se bavi praktički oduvijek. – S tri sam godine počela u jednoj od najboljih svjetskih akademija za ples Alvin Ailey – veli Tarra. Tu je bila rano zapažena i dobila solo uloge u njihovim predstavama. Od tada se školovala i plesala u najboljim studijama New Yorka i Los Angelesa: Ballet Academy East, Milenium LA, čiji su članovi bili i Justin Timberlake, Pussycat Dolls i Christina Aguilera, The EDGE Hollywood, Skidmore College, Broadway Dance center.

Vani se traže showmani

– Počela sam studirati novinarstvo i izdržala jednu godinu. Ples je ono čime se želim baviti. Nakon toga sam upisala Martha Graham School u New Yorku, završila prvi stupanj i dobila ulogu same Marthe Graham u predstavi. Roditelji su me oduvijek podržavali i na tome sam im zahvalna – veli pa nastavlja: – Suvremeni ples je naporan. Vježba se po cijeli dan, a teretana je nužna kako bi se izbjegle česte ozljede u plesu. Od plesa se može živjeti, a za uspjeh nije uvijek presudan talent. Plesač mora biti kompletna osoba da bi se plasirao te uložiti golem rad i biti uporan. Vani se traže plesni showmani. Kod nas suvremeni ples nije dovoljno cijenjen. Više je kulisa zgodnih cura nego umjetnost. Ipak, interes za njega u Hrvatskoj je velik i u budućnosti mi je san otvoriti plesnu školu – zaključuje.

>>U tijeku su posljednje pripreme za novu sezonu showa 'Tvoje lice zvuči poznato'

>>Mario Petreković je dramski trener za osmero natjecatelja showa "Tvoje lice zvuči poznato"

Komentara 3

DU
Deleted user
16:17 11.09.2015.

Nicht von schlechten Eltern

KL
killer_lepi
16:37 11.09.2015.

aah jaaaa spritzeeen

ĆA
ćaćaća
17:54 11.09.2015.

uz nju nije teško naučiti plesati..ako ništa barem se stiskavac brzo nauči...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije