Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polo beach cup

Svjetska aristokracija u Rovinju: Ivana Trump hvali Hrvatsku, u luci je usidrena Zepterova jahta

ivana trump
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
14.05.2016.
u 09:14

Sport aristokracije preselio se na vikend u Rovinj gdje u njemu na plaži Porton Biondi uz svjetsku kremu uživa i Ivana Trump

Polo nam je, u pravilu, poznat po – majicama. Onima s konjanikom i palicom. Ili kao sport aristokracije koji se igra tamo negdje drugdje, među svjetskom aristokracijom. No, podignute kragne, konji i palice u ruci ovog vikenda gledamo uživo na rovinjskoj plaži Porton Biondi, gdje se igra Rovinjski Beach Polo Cup. Rijetkost u ovom dijelu svijeta. Sport je rezerviran za Veliku Britaniju, Argentinu... No društvo je došlo k nama.

S prinčevima na pivo

– Često polo igram s prinčevima Harryjem i Williamom. Sjajni su, posve normalni dečki, jedni od nas iako su iz kraljevske obitelji. Igramo li i nogomet zajedno? Ne, ali popijemo pivo poslije utakmice – kaže nam Britanac Mark Holmes, koji je zadužen za dijeljenje pravde u rovinjskoj polo areni, smještenoj tik uz more.

– Putujem svijetom, polo je moj život, presretan sam što su me pozvali u Rovinj. Moj je posao sigurnost. Prvo, naravno, moram misliti na konje, a onda na sigurnost igrača. Izazov im je ovaj teren, jer nikad na nečemu sličnom nisu igrali – kaže Holmes.

Na tribinama svjetska aristokracija, elita kojoj novac nije problem. Ivana Trump šeće Rovinjem, u gradu je usidrena jahta “Joy Me” biznismena Philipa Zeptera, na kojoj se kraj jacuzzija ispijaju kokteli, gradom voze bijeli Bentleyi.

– Prošla sam sve do juga Dalmacije, ali u Rovinju dosad nisam bila. Ljeta u Hrvatskoj su mi uvijek prekrasna, more je čisto, hrana sjajna, a ljudi ljubazni – hvali domaćine Ivana Trump, bivša supruga čovjeka koji se preko Bare bori za najudobniju fotelju na svijetu. Sve odiše glamurom. Takav je sport.

– Istina, smatra se da je namijenjen eliti. No, jedan je od najstarijih sportova, prije dvije tisuće godina u Perziji su ga igrali s glavama životinja, poput ovce ili koze. I vrlo je rijedak. Evo, ja sam iz Njemačke koja ima 80 milijuna stanovnika, a igra nas samo 250. U Mađarskoj ima 20 igrača. U Hrvatskoj, koliko znam, tek dvojica, s tim da je jedan u Čileu – kaže Uwe Zimmerman, kapetan momčadi Adris, jedne od četiri na turniru, te dodaje:

– Za početak se konj može unajmiti, ali najbolje ga je kupiti. Cijena grla je od 25 tisuća eura, pa i više od milijun. Svaki igrač, ako želi biti profesionalac, trebao bi imati bar četiri konja.

Pokazuje nam palicu za polo te objašnjava:

– Drvo je iz Indonezije, a zatim ide u Argentinu na obradu. Takva je procedura izrade palica već 120 godina...

Palice se rade u Argentini

Na turniru, među Argentincima, Francuzima, Amerikancima, Švicarcima, Šveđanima..., i jedna je žena!

– Polo je vjerojatno jedini sport u kojem se žene ravnopravno bore s jačim spolom – kaže Susane Rosenkranz iz Njemačke, igračica Tag Heuera. Društvo je veselo, smijeha ne nedostaje. No, odakle polo karavana u Rovinju?

– Nakon regate i Red Bull Air Racea, željeli smo nastaviti s atraktivnim manifestacijama. Ovakvi događaji su dobar alat za širenje glasa izvan zemlje, pogotovo na tržištima koja su nam bitna. S ovakvim turnirom dolazimo do novih tržišta – kaže Tomislav Popović, predsjednik Maistre. Isti kurs drže i igrači pa kažu:

– Nismo došli zbog novca, već zabaviti se! I postati ambasadori Hrvatske, pričati u Argentini, Americi, cijelom svijetu, kako je lijepo bilo....•

>> Princ Harry otvorio Igre nepobjedivih, stigla i Michelle Obama

>> Ivana Trump: Imam prekrasna sjećanja na ljeta u Hrvatskoj, veselim se dolasku u Rovinj

Komentara 12

NE
neboiznadzagreba
10:04 14.05.2016.

Ovi na slici ni izgledom, ni stilom mi ne sliče aristokraciji, više vuku na skorojeviće, no vjerojatno sva "aristokracija " takve ima za pretke, pa zato, naklonimo se i neka predstava počme.

Avatar plejer_as
plejer_as
09:33 14.05.2016.

srbin Cepter se obogatio na loncima prodanim za vrijeme rata hrvatima. Na jednoj trećini su nas srbi opljačkali a na dvije trećine nam države uvaljivali lonce. Ima li glupljeg naroda na svijetu?

ĆA
ćaćaća
13:35 14.05.2016.

zepter mlađi u majici s šajkačama je aristokracija ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije