Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVE COACHING

Sve više slavnih Hrvatica traži ljubavne savjete od Nelly

Sanela Kovačević Nelly
Foto: Josip Čekada
1/3
02.11.2018.
u 12:26

Magistra ekonomije više ne radi struci, nego Hrvatice uči kako biti što bolji u ljubavnim odnosima. A da je uspjela, govori i podatak da je rasprodala prvu knjigu, a uskoro je izdaje i na engleskom

Sve više mladih žena, ali i muškaraca, danas traži pomoć u rješavanju ljubavnih problema. Love coaching nije nešto novo, a da je to zanimanje itekako traženo, govori primjer Sanele Kovačević Nelly. Ova je Kutinjanka magistrirala ekonomiju, govori četiri jezika, no sada se sasvim posvetila davanju ljubavnih savjeta. Rasprodala je prvu knjigu „Muškarac u šaci“, a nedavno je predstavila i drugu knjigu „Muškarac iz snova“.

– Surađivala sam s mnogim skladateljima i izvođačima diljem Balkana, a kod nas u Hrvatskoj istaknula bih suradnju s poznatim skladateljem i dirigentom Josipom Cvitanovićem te s izvođačem Markom Vukesom koji je po mojem mišljenju jedan od najboljih mladih muških vokala u državi. Tekstovi i glazba zapravo su moja prva ljubav – iako je moja karijera tekstopisca trenutačno u drugom planu, to je nešto što me ispunjava i čime ću se uvijek baviti – kaže Sanela. 

– Moje zanimanje za muško-ženske odnose započelo je vlastitim i iskustvom najbližih prijateljica u prvom doticaju s iznenadnim nestankom naizgled zainteresiranog muškarca. Onog koji zove, piše poruke, šalje ogromne bukete ruža ili, ukratko, skida zvijezde s neba – sve do dana kada jednostavno i iznenadno nestane. Postavljalo se pitanje zašto je dotični muškarac nestao – kazala nam je Kovačević i dodala da love coach ne može preuzeti titulu psihijatra.

– U današnje vrijeme sve veći broj ljudi sve teže uspostavlja komunikaciju s potencijalnim partnerom, a razumijevanje onoga što druga strana zapravo želi i pravilna komunikacija drastično povećava ostvarenje sreće na ljubavnom polju – kaže Sanela koja je na ideju za knjigu došla kada joj se jedna prijateljica potužila kako bi trebalo napisati priručnik za muškarce o pravilima ponašanja.

– Iz iskustva mogu reći da su mojem radu kao love coachu prethodile godine predanog rada i istraživanja, što podrazumijeva proučavanje razne, a prije svega stručne literature i intervjuiranje stotina žena i muškaraca. Nadalje, kao što sam spomenula, moji počeci su podrazumijevali rješavanje ljubavnih problema mojeg užeg, a potom i šireg kruga prijateljica i poznanica pa sam samim time u startu stekla veliko iskustvo na tome polju. Isto tako, valja imati na umu da love coach ne može i ne smije preuzeti ulogu psihologa ili psihijatra. Ja se bavim isključivo ljubavnom problematikom u vidu muško-ženskih odnosa i savjetovanjem u toj domeni, a ako procijenim da osobi treba stručna pomoć drugog oblika, tada je uputim odgovarajućem stručnjaku.U današnje vrijeme sve veći broj žena i muškaraca sve teže uspostavlja komunikaciju s potencijalnim partnerom, a razumijevanje onoga što druga strana zapravo želi i posljedično, pravilna komunikacija u muško-ženskim odnosima, drastično povećava ostvarenje sreće na ljubavnom polju – dodaje Kovačević i dodaje da je iznenadio uspjeh prve knjige koja se rasprodala. 

– Ni u snu nisam očekivala ovakav uspjeh knjige "Muškarac u šaci". Kada sam je pisala, jednostavno sam željela podijeliti svoja znanja i iskustva sa ženama koje se suočavaju sa sličnim ili istim ljubavnim problemima. Moj jedini cilj bio je pomoći ženama da ostvare ono što žele na ljubavnom planu. Danas s ponosom mogu reći da je knjiga promijenila ljubavni život velikom broju žena.

A među ženama kojima je njena knjiga promijenila život puno je poznatih osoba.

– Moje knjige čitaju poznate odvjetnice, liječnice, glumice, pjevačice na području cijele regije, a kao jednu od meni najdražih čitateljica spomenula bih svoju dragu prijateljicu, mladu i talentiranu glumicu Madu Peršić – veli Sanela Kovačević koja je odgovorila i na pitanje kakav je njen muškarac iz snova. 

– Muškarac iz snova nije lik iz bajke, već muškarac koji ženu tretira s poštovanjem, onaj koji doista nazove onda kada je rekao da će to učiniti, onaj koji je spreman na sve kako bi osvojio ženu do koje mu je stalo.

Muškarac iz snova nije određen tip muškarca – on takvim postaje kad je zaljubljen. Drugim riječima, muškarac iz snova je zaljubljen muškarac koji zna što želi i pritom ima jasne i ozbiljne namjere prema ženi u koju je zaljubljen. To je muškarac kakvog će pokraj sebe poželjeti svaka žena, a takav je ujedno i moj muškarac iz snova.

A uspjeh na ovim prostorima mogao bi se proširiti i na Europu. Naime, prva knjiga već je prevedena na engleski jezik.

Pogledajte video: Ovi parovi su ostali prijatelji i nakon razvoda

Ključne riječi

Komentara 3

AN
ante555
14:05 02.11.2018.

Dok je naivaca i tupana bit će i baba vračara.

FT
feel_the_coruption
13:19 02.11.2018.

Ej samire, moja baba gata iz graha. Koliko košta ovakav sponzorirani članak ? Proširio bi babin biznis, hrvati su stvoreni za gatare i životne i ljubavne trenere, to je sad naj posao...

NA
narod1
12:51 02.11.2018.

Da pogodim, žena savjetnik je rastavljena ili sama. WTF!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije