Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijele na pola

Sva vrednija imovina glasi na ime Tatjane Ivanišević

Tatjana i Goran
Marko Lukunić/Pixsell
10.04.2013.
u 10:21

Većina imovine koju Tatjana i Goran posjeduju glasi na njezino ime. Goranove tvrtke propadaju.

Ljubavna priča našeg najslavnijeg tenisača Gorana Ivaniševića i njegove uskoro bivše supruge Tatjane godinama zabavlja javnost. Otkako je magazin Story objavio da Tatjana namjerava podnijeti zahtjev za razvod, uz preljube i druge razmirice jednako su postala zanimljiva i financijska previranja unutar obitelji.

– Novac može biti zlo jer mijenja ljude do te mjere da ih više ne prepoznaješ. U stanju je izludjeti čovjeka – rekao je svojedobno Goran Ivanišević britanskom The Daily Telegraphu.

Njegove tvrtke propadaju

Prema dostupnim podacima sve zagrebačke nekretnine prepisane su na Tatjanu i unatoč glasinama o financijskom krahu para nakon prodaje vile na splitskim Mejama ruskom kralju piletine prošlog svibnja, ni jedna druga nekretnina nije prodana. Šesterosobni stan od 210 m² u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici te raskošni penthouse u zgradi na Radničkoj cesti od 434 m² s tri garažna mjesta i dalje glase na Tatjanino ime.

Njezine su i dionice Karlovačke banke koje je 41-godišnji Goran prepisao na njezino ime u travnju prošle godine. Riječ je o 45.000 dionica vrijednih otprilike 1,9 milijuna kuna. Sve su Tatjanine nekretnine pod hipotekom zbog kredita od 975 tisuća eura podignutog u Veneto banci 2010. godine. Te im je godine zbog dvanaestomjesečnog neplaćanja rate od 12 tisuća eura oduzeta 22 metra duga jahta Amber.

Financijsko stanje Ivaniševiću se “popravilo” za 30 milijuna kuna u svibnju prošle godine kada se nakon pet godina pokušavanja uspio riješiti vile na Mejama. Prodana je ruskom bogatašu Stefanu Vlahoviću. Iako je Ivanišević 2005. godine za tu vilu tražio 60 milijuna kuna, na kraju je navodno dobio samo polovicu tog iznosa. Zbog te je građevine svojedobno Grad Split izmijenio GUP i dopustio gradnju u zaštićenoj Park-šumi Marjan, no tenisač tamo nikada nije ni prespavao iako se gradskim ocima kleo da će živjeti u Splitu dopuste li mu gradnju. Ivaniševićeva tvrtka Sport line krajem siječnja podnijela je zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe. No kako potrebna dokumentacija nije predana u zakonskom roku, predloženo je pokretanje stečajnog postupka. Dug tvrtke je 5,7 milijuna kuna, od čega je dug državi 1,13 milijuna kuna. Tvrtka sada glasi na ime njegove sestre Srđane. I njegovoj tvrtki Goran promocija, koja se bavi nekretninama, račun je blokiran otprilike godinu i pol dana, a ima minus od 1,14 milijuna kuna.

Duilovo dao majci

Goran Ivanišević u Splitu nema vrijednih nekretnina. Zemljište na Duilovu od 30.000 četvornih metara, na kojemu godinama pokušava sagraditi sportski kompleks s teniskim terenima, više nije u njegovu vlasništvu. Prebacio ga je na majku Goranu. U Splitu ima skladišni prostor od 144 četvorna metra u garažnom dijelu Lazarice, poslovni prostor od 29 četvorna metra u prizemlju zgrade i parkirališno mjesto. Upisan je i kao vlasnik prizemnog poslovnog prostora od 44 četvorna metra u zgradi na križanju Dubrovačke ulice i Ulice Vojka Krstulovića te prostora od 54 četvorna metra u zgradi Fregata u Splitu 3.

>>Tanja Ivanišević: Kriviti druge za naše nevolje, znak je neznanja

>>Nakon četiri godine braka rastaju se Tatjana i Goran Ivanišević!

>>Tatjana Ivanišević pred Markom Šimićem plesala s manekenom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije