Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Student odustao na ovom pitanju za 125 tisuća kuna, biste li znali točan odgovor?

Roč Stilinović nije znao odgovor na pitanje koje mu je moglo donijeti 125 tisuća kuna.
22. travnja 2021. u 21:23 5 komentara 13840 prikaza
Foto: HRT
Pogledajte galeriju 1/6

Matija Markulin u večerašnjoj emisiji "Tko želi biti milijunaš?" nastavio je gdje je stao u prošloj emisiji, a to je bilo na pitanju za 16 tisuća pitanja. Za 16 tisuća kuna tražio se točan odgovor na pitanje: Geografska širina označava se grčkim slovom fi, a geografska dužina slovom: zeta, jota, lambda i omega. Ovdje je potrošio dva džoker; zovi i pitaj znalce. Njegov džoker kao točan odgovor je ponudio odgovor lambda, ali nije bio 100 posto siguran i zato je Matija zatražio pomoć znalaca koji su potvrdili odgovor lambda i Matija je osvojio 16 tisuća kuna. Za 32 tisuće kuna tražio se točan odgovor na pitanje: Radnja kojeg se dječjeg romana događa 1889. godine, a kao odgovori bili su ponuđeni sljedeći naslovi romana: Junaci Pavlove ulice, Mali princ, Družba Pere Kvržice i Emil i detektivi. Matija nije bio siguran koji je odgovor točan i bez džokera nije htio riskirati te je odustao i kući ponio 16 tisuća kuna.

Mislio je da je točan odgovor Emil i detektivi, ali točan odgovor je bio Junaci Pavlove ulice. Roč Stilinović bio je sljedeći natjecatelj koji je bez problema stigao do pitanja od 32 tisuće kuna i nije do tada potrošio nijednog džokera. Za 32 tisuće kuna tražio se točan odgovor na pitanje: Koji je pojam, prema legendi, nastao na firentinskom mostu Ponte Vecchio? Odgovori su glasili: bankrot, dionica, burza i devalvacija. Roč nije bio siguran koji je točan odgovor i tražio je pomoć znalaca koji su mu kao točan odgovor sugerirali bankrot. Roč je vjerovao znalcima i  odgovorio je bankrot i osvojio 32 tisuće kuna.

Tko glumi u dvjema trilogijama koje bi do sredine 2022. godine trebale postati tetralogija, glasilo je pitanje za 64 tisuće kuna. Ponuđeni odgovori su bili Christian Bale, Gerard Butler, Keanu Reeves i Tom Hardy. Nakon džokera zovi iskoristio je i džoker pola - pola i ostali su odgovori Christian Bale i Keanu Reeves i Roč je kao točan odgovor ponudio Keanu Reeves i osvojio je 64 tisuće kuna. Sljedeće pitanje za 125 tisuća kuna bilo je: Koja je subatomska čestica nazvana po indijskom matematičaru i fizičaru bilo je pitanje na koje su odgovori bili mezon, bozon, lepton i fermion. Na ovom pitanju je Roč, inače student na zagrebačkom PMF-u odustao, i dvoumio se između mezon i lepton i nakon što je odustao rekao je kako bi mezon bio odgovor i ne bi bio u pravu jer bozon je bio točan odgovor. Marko Glibušić bio je sljedeći natjecatelj koji će svoju avanturu u "Milijunašu" nastaviti u sljedećoj emisiji.

Voli Hrvatsku Slavni Oskarovac snimljen u centru Zagreba, a poznat je i povod njegovog dolaska Humanitarno izdanje Poznati iz kulturnog života natjecali su se u 'Potjeri', a ovo su neka od pitanja na koja nisu znali odgovor Renata Šapina iz 'ljubav je na selu' Renata se obračunala s hejterima: 'Dušmani, uskoro ćete saznati od čega živim, ali neće vam biti drago'
ČEKAJU DIJETE
Rođen u ratnom Sarajevu, odbio nastupati za Hrvatsku, a sada će oženiti zanosnu Riječanku
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
  • nahtt1:

    To bi vjerojatno znala i baka sa placa. Da ne pričamo o studentu prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Bar se o bozonu naveliko pisalo prošlih godina. Izgleda da niti PMF nije ono što je nekada bio...

  • Avatar rubinet
    rubinet:

    Što je smetalo u mom uklonjenom komentaru ?