Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana predstavila svoj novi spot Maximus

Strastveni glazbeni duet Ane Rucner i Olivera Poola

Ana Rucner
Foto: Ines Ljubetić Fischer
1/23
16.08.2016.
u 13:13

Nakon jučerašnjeg zagonetnog “posta” na Facebooku i Instagramu u kojem Ana Rucner spominje pauzu, ne govoreći o kakvoj je pauzi riječ, Ana je najavila dar svim ljubiteljima kvalitetne glazbe 16.8. točno u podne. Radi se o novom video spotu  pod nazivom „MAXIMUS“, koji je režirala sama Ana Rucner u suradnji s Markom Zeljkovićem iz tvrtke Six Nine studio. Pjesma je nastala kao duet s mladim britanskim pijanistom, Oliverom Pooleom, a snimala se u splitskom „škveru“, na najvećoj, 60-metarskoj hrvatskoj jahti Katina, koju je za potrebe snimanja ustupio Brodosplit.

Odabrala je glazbu koja je spoj dviju skladbi, najvećeg koncerta za violončelo  u h-molu, slavnog kompozitora Antonina Dvořáka te ju dodatno „začinila“ elementom poznate pjesme AC/DC. Aranžman su napravili Ana Rucner i Oliver Poole, a produkciju potpisuje Duško Mandić. Za make-up se pobrinuo Sanjin Egon (vizažist BIH tima na ovogodišnjem Eurosongu), a cijelo snimanje je pratio i Deban Aderemi, poznati britanski glazbeni bloger s Wiwibloggsa.

 

Violončelistica je spojila najveći koncert za violončelo u h molu, Antonina Dvořáka, izvodi ga s najboljim mladim britanskim pijanistom nove generacije, Oliverom Poole-om i snimili su kadar iz, po Aninom mišljenju, jednog od najvećih filmova: „Vještice iz Eastwicka“, i upravo iz tog razloga je pjesma dobila naziv Maximus. Ovaj legendarni film Ana je gledala nebrojeno puta i uvijek bi ju ponovno oduševila scena Jacka Nickolsona i Susan Sarandon koja baš na violončelu svira Dvořáka, a Jack ju bodri sličnim riječima koje se provlače i u ovom spotu. Velika joj je želja bila snimiti baš tu scenu i s velikom strašću je dočarala svoju ljubav prema čelu, klasici i novim izazovima.

Ana je inspiraciju za ovaj projekt pronašla u spomenutom koncertu s kojim je i diplomirala 2005. godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. U žiriju je sjedio Tonko Ninić, naš ugledni glazbenik i zauvijek je zapamtila zasluženu peticu i njegove riječi : „Bravo Ana, sjajna si, ostani u klasici“. Oliver Poole obratio se Ani početkom ove godine pred punom dvoranom u Gruziji da odsviraju Thunderstruck i tako je nastala ova zanimljiva kombinacija i odlična pjesma.

Spot je istovremeno romantičan i nježan, no i strastven i vrlo ekspresivan, zahvaljujući savršenom stapanju zvukova dva vrlo snažna instrumenta - klavira i violončela koji kroz glazbenu igru sjajno prate svaki od kadrova ovog atraktivnog spota. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:54 16.08.2016.

Iskreno....nema šta za pokazati.

RI
rikavac
13:26 16.08.2016.

Ane Ane mogla si nam i kakav filmic snimit

DA
danebi
12:30 17.08.2016.

U iducem spotu ocekujem najmanje duplo D.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije