Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi izvori zarade

Što rade glazbenici u vrijeme pandemije? Neki čekaju bolja vremena, a drugi su se već snašli

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell, Instagram
1/9
09.11.2020.
u 08:00

Maja Šuput ojačala je svoj brend Majushka i obogatila ga novom ponudom, Jole je sve oduševio idejom da pokrene podcast, a Indira pomaže suprugu u turističkom biznisu.

Mnogi se glazbenici od ožujka ne mogu baviti svojim poslom jer su zbog pandemije koronavirusa svi njihovi nastupi otkazani. Zbog toga su bili prisiljeni potražiti izvor zarade drugdje, a neki od njih, koji su imali poslove koji nisu vezani uz glazbenu industriju, sada su im se više posvetili. Dean Dvornik jedan je od glazbenika kojem je pandemija donijela financijsku nestabilnost i zato se odselio u Chicago gdje sada radi kao vozač za kompaniju Midwest Freight Express INC.

1/7

Svako jutro budi se u pola osam, a večer prije zna spremiti stvari u torbu za put. Otkriva da mu radni dan nekada zna potrajati i nekoliko dana. Na putovanju ne pali radio jer mu godi tišina. Rekao je da su se mnogi vozači kladili da će brzo dati otkaz, ali to se nije dogodilo. Krajem studenoga vraća se u Hrvatsku, a onda opet u ožujku nastavlja raditi u Chicagu. Joško Čagalj Jole također je morao otkazati svoje nastupe zbog koronavirusa, ovog je ljeta odradio tek dvije gaže, stoga se odlučio barem na neko vrijeme na zaokret u karijeri i vodit će podcast. Želja mu je ležerno ćaskati s poznatim osobama, a planira ugostiti estradne zvijezde, ali i političare.

Ljepota i turizam
– Trenutačno se ništa ne događa zbog korone, a sebi sam obećao da ovu zimu neću ležati u kući pa makar radio bilo što. Tražio sam neko javno mišljenje i, kome god sam rekao za tu ideju, svi su oduševljeni i stvarno želim iz nekog ozbiljnog gosta izvući pozitivu i osobno se uvjeriti je li snob ili nije – otkrio nam je nedavno Jole. Maja Šuput već je prije pokrenula svoj brend Majushka, a tijekom karantene osmislila je i svoj kozmetički brend Mashú i najprije je na tržište stavila parfem, a potom je ovog ljeta u tu kolekciju dodala i antibakterijski hidratantni gel za ruke. Pjevačica Indira Levak ne skriva da je i njoj pandemija poremetila planove i zato se nastavila i dalje baviti dizajnom namještaja sa svojim potpisom, ali posvetila se i turizmu te je sa suprugom Mirom počela iznajmljivati apartmane u Fažani, za čiji se unutarnji dizajn sama pobrinula.

Poput Maje Šuput, i njezina kolegica Lana Jurčević već dulje vrijeme prisutna je na tržištu sa svojim brendom La Piel, a kada je počela pandemija, Lana je brzo shvatila da u svoj asortiman mora uvrstiti i antiseptik za ruke, no pohvalno je to što je dio sredstava od prodaje donirala.

Neizvjesna situacija
Naime, iako je proteklih tjedana u medijima bilo jako mnogo rasprave o zaradama glazbenika, bilo je čak i vrlo ružnih riječi, činjenica koju mnogi zaboravljaju jest da oni ne prehranjuju samo sebe. Na platnom spisku imaju članove benda, menadžere, PR stručnjake i sve one koji pridonose tome da se oni mogu posvetiti glazbi. Upravo to je jedan od gorućih problema jer unatoč činjenici da su nekoć dobro zarađivali, ipak je mnogima to nedovoljno da bi isplaćivali plaće svojim zaposlenicima. Tim više što je vrlo neizvjesno do kada će se ovakva situacija nastaviti. Neki predviđaju kako koncerata kakvi su nekad bili više neće biti uopće, drugi smatraju kako će se idućeg ljeta situacija pomalo vraćati u normalu, a najoptimističniji vide već iduće proljeće kao početak sezone nastupanja, barem na otvorenom.

novi
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:37 09.11.2020.

Otkriva da mu radni dan nekada zna potrajati i nekoliko dana.....

SC
Serious_Callers_Only
08:12 09.11.2020.

Dobra mu je šoferska plaća ako ima za marlboro jaknu od 1000E.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije