Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika čast

Stjepan Hauser: Učimo pjesme Peppersa jer ćemo svirati s njima

šulić i hauser (1)
Antonio Bronić/Pixsell
04.08.2012.
u 09:00

– Publiku ćemo zagrijati sa šest naših pjesama, a koju ćemo pjesmu odsvirati s Peppersima, još ne smijemo otkriti. ležerno, kao i inače, govori Stjepan.

Čim se s Ohrida, gdje su 2Cellos preksinoć održali fenomenalan koncert, vrati kući u Pulu, Stjepan Hauser baca se na preslušavanje i učenje pjesama Red Hot Chili Peppersa. Mora se pripremiti za koncert 29. kolovoza na zagrebačkom Hipodromu, no pjesme američkih rokera neće pjevušiti iz publike nego će zasvirati s njima na pozornici! Naime, Stjepan Hauser i Luka Šulić nastupit će kao predgrupa RHCP, a i s njima će odsvirati – jednu pjesmu.

– Publiku ćemo zagrijati sa šest naših pjesama, a koju ćemo pjesmu odsvirati s Peppersima, još ne smijemo otkriti. Iznimna je to čast – ležerno, kao i inače, govori Stjepan. Nije ga sram priznati da je jedina pjesma višestrukih dobitnika Grammyja koju zna “Californication” i to zato jer su je 2Cellos obradili. Peppersi su, priča Luka Šulić, njihove majstorije na čelima otkrili putem interneta.

Pokorili i Makedoniju

– Oduševile su ih naše obrade rock hitova, ali ne samo to – ističe Luka. Kad su Anthony Kiedis i ostatak benda vidjeli da je dvojicu trenutačno najpoznatijih Hrvata u glazbenom svijetu u svoje redove regrutirao Elton John te da su već dvaput gostovali u TV showu Ellen DeGeneres, uvjerili su se da će mladi virtuozi biti savršen dodatak spektaklu koji pripremaju u Zagrebu. Stjepan i Luka nestrpljivo čekaju koncert i zanima ih hoće li doživljaj nadmašiti onaj preksinoćnji u Ohridu gdje su 2Cellos prvi put zajedno nastupili.

– Nikad nismo bolje svirali! Publika je bila nevjerojatno euforična. Makedonci su nas sjajno dočekali – oduševljen je Hauser. Ushićenje mu nije pokvario ni kašalj koji ga muči danima.

– Neću ići liječniku, proći će samo – bezbrižno će.

Posjet kući strave

Baterije za svirku na Hipodromu pred nekoliko desetaka tisuća ljudi punit će na nekom otoku na koji će pobjeći s djevojkom Klarom Pergolis. Sanja o mirnom odmoru, a morske sportove namjerava zaobilaziti u širokom luku.

– Volim tišinu. Ne volim ekstremne stvari jer ne djeluju dobro na moju psihu. Primjerice, iz kuće strave u zabavnom parku izašao sam potpuno blijed! Od samog pogleda na bungee jumping smuči mi se u želucu – iskren je 26-godišnjak. Tek će vidjeti je li i njegova draga antiadrenalinski tip. – Tko zna, možda se zajedno i odvažimo na neku ekstremnost. Vidjet ću kako će me puknuti – zaključuje.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar MENSA
MENSA
09:16 04.08.2012.

"SPECIJALIZANTI"! Evo, kako vidim , dečki su se specijalizirali kao predgrupa svemu i svakome pa eto, band od moga sina svira slijedeću subotu u nekom kafiću u Lučkom pa ako bi dečki.......???!!! Inače želim im da "maznu" lovu......dok mogu jerr za godinu-dvije neće ih se više nitko ni sjećati, a da tada krenu "ozbiljno"......prekasno je.....upropastili su si "startnu poziciju"!

Avatar johnny_depps_friend
johnny_depps_friend
09:54 04.08.2012.

Predlažem da sa Peppersima uvježbaju Čarobno jutro od Nine Badrić i Žena budi mi ti od Sandija Cenova, u drugom setu može Ne dirajte mi ravnicu i Lupi petama. Nakon koncerta mogu svi zajedno odraditi prezentaciju Zepter lonaca i Slimmies tableta za dijetu. Peppersi su stvarno postali šaka jada pa im je takva i predgrupa.

C1
c11dugi
22:22 04.08.2012.

Od ove dvojice su novinari napravili kao i od Severine super zvijezde, pa danonocno moramo citati o tome gdje idu, sto jedu, kopaju li nos ili ne. Stvarno dobivam, zelucane tegobe od tog svakodnevnog pisanja o njima. Inace simpaticni decki, a performans im je bolji od pjesama (dobro sviraju ali crossover je pravac koji je na izdisaju sto je i prirodno za pravce nastale mjesanjem razlicitih glazbenih stilova)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije