Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika čast

Stjepan Hauser nastupit će pred papom Franjom u Vatikanu ove subote

Foto: Privatna arhiva
1/9
07.06.2023.
u 10:27

Priliku da svoj repertoar odsviraju pred papom nemaju mnogi glazbenici, a zbog iznimnog talenta i autentičnog glazbenog izričaja, ta čast pripala je upravo Hauseru

Svjetski poznati violončelist Stjepan Hauser ove subote, 10. lipnja, održat će koncert u Vatikanu na Trgu Svetog Petra, pred papom Franjom. Priliku da svoj repertoar odsviraju pred papom nemaju mnogi glazbenici, a zbog iznimnog talenta i autentičnog glazbenog izričaja, ta čast pripala je upravo Hauseru.

Iako je Hauser već prije upoznao papu Franju, ove subote po prvi put poglavar Katoličke Crkve imat će priliku uživati u Hauserovim glazbenim bravurama.

VEZANI ČLANCI:

Ovime se nastavljaju uspjesi našeg violončelista, koji je nedavno surađivao s kultnom grupom U2, a bio je i gost Andrei Bocelliju na njegovom koncertu na Times Squareu.Povod tom koncertu bila je premijera Bocellijevog dokumentarnog filma "The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli", a Hauser je okupljene počastio i oduševio izvedbom velikog Bocellijevog hita „Melodramma“, kao i sa svojim verzijama glazbenih djela iz filma „Pirati s Kariba“ i kultne serije „Igre prijestolja“. Dokumentarni film kombinacija je glazbenih izvedbi svjetske klase i intimnih razgovora s Bocellijem i upravo je taj veličanstven koncert na najpoznatijem njujorškom trgu bio savršena proslava premijere.

Hauser je nedavno započeo i svoju turneju REBEL WITH A CELLO, a 25. listopada stat će i na pozornicu zagrebačke Arene.

VIDEO Kći Brucea Willisa otkrila detalje njegove teške dijagnoze: 'Mislila sam da ga nije briga za mene'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije