Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šesta sezona

"Stipe u gostima": Omiljena TV obitelj nosi se s nevjerom i krizom

stipe (1)
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/7
07.04.2013.
u 09:00

– Ova sezona vrti se oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju i svih posljedica koje nam taj ulazak donosi. Tako će se pojavljivati i likovi iz EU sa svojim iskustvima, bit će zanimljivih situacija – otkriva Sviličić.

Nijednu palačinku nismo bacili tijekom snimanja, sve su mi uspjele – ponosno je rekao Filip Radoš dok je Vedran Mlikota uživao u slatkim zalogajima koje je pripremio njegov stariji kolega. Ovakvu opuštenu i veselu atmosferu zatekli smo na snimanju prve klape šeste sezone popularne serije “Stipe u gostima” čije ćemo nove nastavke od jeseni pratiti na HTV-u.

Kriza srednjih godina

U kakve će se avanture obitelj Ivić upustiti u novim epizodama otkrio nam je scenarist Ognjen Sviličić.

– Ova sezona vrti se oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju i svih posljedica koje nam taj ulazak donosi. Tako će se pojavljivati i likovi iz EU sa svojim iskustvima, bit će zanimljivih situacija – otkriva Sviličić. Uzbuđenja neće nedostajati ni u odnosu Ive (Vedrana Mlikote) i njegove supruge Lane (Suzana Nikolić).

– Njihov odnos će se malo poljuljati i dogodit će se neke male nevjere jer ulaze u krizu srednjih godina i odnos im se mijenja. Ive malo više zauzima muški gard, sada radi i ima više samopouzdanja, što će utjecati na odnos s Lanom – kaže Sviličić. Osim problematike ulaska u Europsku uniju, poseban je naglasak ove sezone na ljubavnim jadima glavnih, ali i sporednih junaka.

– Više prostora dobit će Ivin prijatelj Paško (Alen Šalinović) i Nives (Lana Barić) koji su u fazi traženja životnih partnera pa će tako kroz seriju proći cijeli niz različitih likova – kaže Sviličić.

Svi likovi doživjeli su tijekom ovih godina male transformacije, samo je Stipe (Filip Radoš) konstanta koja se ne mijenja.

– Da se promijeni, to više ne bi bio Stipe i ne bi bilo zanimljivo gledati ga jer bi postao netko drugi – kaže Filip Radoš.

Tijekom druženja s likom, kaže, ni on se nije promijenio, osim što je ostario pet godina.

– Karakter mi je isti i sve više uživam na snimanju jer smo zbilja postali kao obitelj, poznajemo se u dušu, a toliko smo zajedno u studiju da znamo napamet i svaki milimetar u kojem snimamo – kaže Radoš.

Iako ga na ulici često zovu Stipe, kod kuće ga tako zovu samo kad je tvrdoglav.

– Kada sam poput Stipe svojeglav i sve radim po svom, ukućani me zovu Stipe i prigovaraju da sam preuzeo njegov karakter – kroz smijeh će glumac.

Ive na gay paradi?

Vedrana Mlikotu vesele nove zgode njegove obitelji iz serije, a posebno snimanje scene na Pelješkom mostu.

– Ima dosta bizarnih situacija, sad su mi ispričali jednu u kojoj se radnja odvija na Pelješkom mostu koja jako podsjeća na montipajtonovske situacije jer idemo analizirati dozvolu za prijevoz stoke preko Pelješkog mosta. Mislim da kroz takve scene postajemo bliži gledateljima i da se trebamo više sprdati na račun politike – govori Mlikota. Kroz šalu dodaje da još nije pročitao dio scenarija u kojem njegov lik postaje odvažniji i muževniji.

– Ognjen se ove sezone raspisao, mislim da smo postali najdugovječnija serija na Hrvatskoj televiziji i nadam se da ćemo momački završiti seriju. Ako ovo ne bude zadnja sezona, onda se Ive možda u nekim novim nastavcima pojavi na nekoj gay paradi u Amsterdamu ili Splitu – šaljivo će Mlikota. Uz “Odmori se, zaslužio si” ovo je najdugovječnija domaća serija koju publika voli gledati, a zašto je tako objasnio je Sviličić:

– Sve radim u suradnji s Jasminom Božinovskom Živalj. Dogovaramo kako svaku sezonu unaprijediti tako da nijedna nije ista pa ovaj put imamo kolažnu strukturu u kojoj će se isprepletati više priča. Ovu sezonu uvodimo ljubavne zgode raznih likova i struktura je mozaična. Tajna je da svaki put napravimo nešto novo, ali ne neki veliki pomak, i glumci tako dobro rade svoj posao da ova serija djeluje kao smirujuća pilula prije radnog tjedna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije