Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjetio se

Stanković otkrio kako su gledatelji 2006. glasali u anketi o uspjehu Komšića kao predstavnika Hrvata

Foto: Screenshot HRT
1/11
13.05.2022.
u 12:03

Naime, u anketi je bilo pitanje: hoće li Željko Komšić poboljšati položaj Hrvata u BiH, a 72% njih (3585) je glasalo da hoće, do je njih 28% (1416) glasalo da neće.

Sadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je početkom ovog mjeseca da će se na izborima u listopadu natjecati za još jedan mandat u državnom vrhu. Naime, opći izbori u BiH raspisani su za 2. listopada ove godine. 

Komšić je i novi gost HRT-ove emisije "Nedjeljom u 2", a gledatelje čeka i jedna novost u vezi talk showa. Nakon što završi televizijski nastup, nastavak emisije pod nazivom "Nedjeljom u 3" moći će gledati na YouTube kanalu Nedjeljom u 2 i Facebook stranici emisije. 

Voditelj emisije Aleksandar Stanković prisjetio se listopada 2006. kada je Komšić također bio njegov gost, tada novoizabrani član Predsjedništva BiH.

- Malo paučine. 2006. Gledatelji HTV-a - napisao je Stanković pod fotografijom ekrana na kojemu je prikazana i anketa u kojoj su glasali gledatelji HRT-a.

Naime, u anketi je bilo pitanje: hoće li Željko Komšić poboljšati položaj Hrvata u BiH, a 72% njih (3585) je glasalo da hoće, do je njih 28% (1416) glasalo da neće. 

Podsjetimo, Komšić je tada u emisiji rekao kako je uvjeren da će uspješno predstavljati Hrvate u BiH već time što neće nastaviti dosadašnju politiku "jer su oni koji su ih dosad predstavljali gotovo prepolovili broj Hrvata u BiH".

Komšić je istaknuo da se njegova stranka (SDP BiH) zalaže za nacionalnu ravnopravnost svih naroda u BiH, paritet i pravo veta za zaštitu nacionalnih interesa, a ne za građanski koncept uređenja države po principu "jedan čovjek jedan glas". Tim principom se u složenim državama, u kojima jedan narod predstavlja većinu, osigurava dominacija tog naroda nad drugima, ocijenio je Komšić.

Gledali pod novom Stankovićevom objavom bili su jako kritični, stoga su i oni dali svojevrsni odgovor na anketu.

"Poboljšao je položaj.......ali svoj. Frajer cilja na četvrti mandat. Ne znam što misli da će dobiti sa tim četvrtim mandatom osim još kakvih para. Ovdje na Balkanu su političke pozicije kao grofovske titule. Samo se prenose sa koljena na koljeno. Uostalom svejedno je tko će biti predsjednik ovdje u Bosni. Ista da izvinete govna samo drugo pakovanje", napisao je jedan dok je drugi podsjetio da je Komšić bio protiv izgradnje Pelješkog mosta. 

VIDEO>>Jakov Sedlar napao ministricu kulture

Komentara 6

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:24 13.05.2022.

Besramni poturica koji je u Predsjedništvo izabran u Hrvatskoj kvoti a isključivo sa bošnjačkim glasovima. BiH ili reorganizirati ili ukinuti.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
12:44 13.05.2022.

Ja sam vec pomislio kako je njegova ponovna kandidatura za "hrvatskog" clana predsjednistva BiH vrhunac licemjerstva i bezobrazluka, ali on je cak spreman doci u Hrvatsku i pojaviti se na nacionalnoj TV da opravda svoj stav! I to nakon svega sto je govorio prije 16 godina i ovoga sto radi sada! Sve do nedavno sam bio vrlo kritican prema novinarima, i tvrdio da su oni na moralno-etickoj ljestvici nize cak i od politicara. Ali moram poslati ispriku i posuti se pepelom, ipak su politicari na samom dnu kace, ja mislim da ne moze nize od Komsica... on je nesto kao "apsolutna nula" kad je temperatura u pitanju...

Avatar Balkanska_Analitika
Balkanska_Analitika
12:51 13.05.2022.

sad ce dva balkanca objasnit sto je demokracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije