Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki problemi

Mnogi se nakon polufinala pitaju zašto na Euroviziji nema BiH, ovo je stvarni razlog zbog kojeg se ne natječu

Zagreb: Elvir Lakovi? Laka, bosanskohercegova?ki pjeva?
Foto: Sanjin Strukic/24sata
1/5
13.05.2022.
u 09:19

Naime, BiH je posljednji put na Euroviziji bila još 2016. godine. Tada su je s pjesmom 'Ljubav' predstavljali Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala.

Nakon što su u polufinalima Eurovizije nastupale zemlje iz regije, od kojih je samo Srbija prošla u finale, mnogi se na društvenim mrežama pitaju zašto na tom natjecanju nije bilo predstavnike Bosne i Hercegovine. 

Foto: Twitter screenshot

Naime, BiH je posljednji put na Euroviziji bila još 2016. godine. Tada su je s pjesmom 'Ljubav' predstavljali Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala.

'Javni servisi su u posljednjih nekoliko godina pod sankcijama EBU-a (Europska radiodifuzijska unija). A drugi faktor je da pri ovakvom financiranju javnih servisa nismo u mogućnosti izdvojiti sredstva za sudjelovanje na Eurosongu. S minimalnim brojem sudionika i svim ostalim na minimumu, troškovi iznose skoro pola milijuna maraka. To su u ovom trenutku ogromni novci za nas. I ne postoji zakonski reguliran način prikupljanja RTV poreza, koji bi bio dovoljan izvor sredstava za financiranje svih funkcija javnog servisa pa, između ostalog, i Eurosonga', kazala je za Avaz prije dvije godine Rukovoditeljica Odjela međunarodnih poslova BHRT-a i posljednji šef delegacije BiH Lejla A. Babović 

Lejla je tada kazala i kako marketinško tržište te zemlje nije pretjerano zainteresirano za sponzoriranje projekta kao što je Eurovizija. 

Mia Dimšić nakon nastupa: 'Ponosna sam na svoj tim'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije