Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beovizija

Srbija je izabrala! Na Euroviziji će ih predstavljati mladi Luke Black s pjesmom 'Samo mi se spava'

Beograd: Luke Black s pjesmom ‘Samo mi se spava‘ predstavljat će Srbiju  na Eurosongu
Foto: Antonio Ahel
1/7
05.03.2023.
u 09:33

Srbija je sinoć na Beoviziji odabrala svog predstavnika za Liverpool u svibnju

Sinoć je održan i srpski izbor za pjesmu koja će ih predstavljati na Euroviziji u Liverpoolu - Beovizija, a na njoj je Srbija odabrala da će ih u svibnju predstavljati mladi Luke Black s pjesmom 'Samo mi se spava' koja je dijelom na engleskom, a dijelom na srpskom jeziku. Stručni žiri je na prvo mjesto stavio Nađu, zatim Lukea, a treće Filipa Baloša. No nakon što su stigli glasovi publike, tablica se ipak malo promijenila. 

- 3874 sms glasa odnosno 1 bod dobila je 'Zumi Zimi Zami' grupe Hurricane. Dva boda dobila je Nadia i pjesma 'Devojka tvog dečka', 3 boda idu pjesmi 'Svadba ili kavga'. 4 boda dobila je pjesma 'Od jastuka do jastuka' Stefana Shyja, a 5 bodova idu Zejni i pjesmi 'Rumba'. 'Moj prvi ožiljak na duši' zaradila je 6 bodova, a 7 je dobila pjesma 'Novi plan, drugi san' Filipa Baloša. 11.582 sms glasa, odnosno 8 glasova dobila je pjesma 'Greh' pjevača Džipsija. 10 bodova ide pjesmi 'Samo mi se spava' Luke Black, a 12 bodova je dobila pjesma 'Cvet sa Istoka' - kazali su voditelji. 

Inače, Luke je slovio za jednog od najvećeg favorita Beovizije, a na kraju je s 10 od maksimalnih 12 bodova od žirija te 10 od maksimalnih 12 bodova publike - i pobijedio. 

Luke Black nastupit će u prvoj polufinalnoj večeri, 9. svibnja, kada nastupa i naš Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ!'.

Eurovizija se ove godine održava u Liverpoolu 9., 11. i 13. svibnja. Velika Britanija 2023. godine preuzela je domaćinstvo natjecanja od Ukrajine koja je zaključila da situacija u njihovoj zemlji ne dopušta da budu domaćini. Inače, prošle godine pobijedili su Kalush Orchestra, a drugoplasirani bio je britanski predstavnik Sam Ryder. Nedavno smo doznali i voditelje ovog spektakla u organizaciji BBC-ja, a to su: britanska glumica Hannah Waddingham (48), glazbenica Alesha Dixon (44) i ukrajinska pjevačica Julia Sanina (32). Njima će se u finalnoj emisiji pridružiti i poznati voditelj Graham Norton (59). 

Hrvatski predstavnici na ovogodišnjoj Euroviziji riječki su rockeri Let 3 s pjesmom ''Mama ŠČ''. Let 3 pobijedio je na Dori, našem izboru za pjesmu Eurovizije, te ukupno osvojio 279 bodova od žirija i publike. 
Istaknuli su se  svojom pjesmom, dolaskom u dvoranu, ali i scenskim nastupom. Članovi grupe na pozornici su se prvo pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama.

VIDEO Mama ŠČ! treća najgledanija pjesma Eurovizije na službenim stranicama u veljači

Komentara 4

Avatar PravedniSrbin
PravedniSrbin
10:45 05.03.2023.

Ne samo da ne volim ovu , "muziku", ali ovo je bezveze!Malo i vuče na turcizam...

Avatar Moodleen
Moodleen
16:20 05.03.2023.

Ajde barem u nedjelju malo manje davite civilizaciju sa vašim zapadnim turčinima. U kojoj vam je ono valuti plaća? Od srca vam želim izvjesnu oplodnju radnju povezanu sa pesom i kevom vašom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije