Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni koncert

Splitski HNK bio je premali za spektakl posvećen Mrduljašu

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/15
03.12.2019.
u 16:39

Autorska večer splitskog skladatelja Tomislava Mrduljaša bila je rasprodana danima unaprijed.

U prepunom splitskom HNK u ponedjeljak navečer održan je koncert pod nazivom “Zovem prijatelje moje” posvećen autorskom stvaralaštvu poznatog skladatelja Tomislava Mrduljaša.

Uz pratnju Orkestra Hrvatske ratne mornarice, pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića, Mrduljaševe hitove izveli su brojni poznati glazbenici među kojima su i Zorica Kondža, Ivo Amulić, Giuliano, Tomislav Bralić, Alen Nižetić, Goran Karan, Tedi Spalato, Neno Belan, Marko Kutlić, Petar Dragojević, Tiho Orlić, Miro Trgo & Filomena Puljiz...

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

– Iznimno sam ponosan što se prvi put u formi autorske večeri moje pjesme izvode u HNK. Drago mi je što su se odazvali moji prijatelji pjevači – kazao nam je Mrduljaš uoči koncerta koji je bio rasprodan danima unaprijed.

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Repertoar je bio raznolik, a tijekom koncerta koji je trajao sat i pol pjevali su se neki od najvećih hitova poput “Juga”, jedne od najprepoznatljivijih Mrduljaševih skladbi, preko “Bez tebe”, koju je izvodio Oliver Dragojević, dok je Goran Karan zapjevao “Gori more”, pjesmu koju u originalu izvodi Giuliano.

Koncert je izazvao golem interes u Splitu, a Mrduljaša ta činjenica posebno raduje budući da cijeli prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to za kupnju uređaja za monitoring vitalnih funkcija Jedinice intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje bolnice u Splitu. Nakon splitske, u koncertu će moći uživati i zagrebačka publika 30. siječnja u dvorani Lisinski.

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije