Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večera za pet

Snježana osvojila 36 bodova, svemu krivo tvrdo meso: 'Prepeklo se, trebalo je biti manje pečeno'

Foto: RTL
1/6
16.10.2023.
u 19:00

Snježana Š. spravila je pečeni špek, žgance, sir i vrhnje. Za kraj, Snježana je spravila 'Noinu omiljenu slasticu' - desert koji sačinjava palačinke na domaćoj masti, voće i šlag

Poduzetnica Snježana Štefan Pavlović iz Gušća ugostila je protukandidate prvog dana novog tjedna 'Večere za 5'. U goste su joj stigli kuhar Marko, konobarica Snježana B., kuharica Katarina te maturant Karlo. Za svoju večeru, Snježana je dobila 36 bodova. Svi su joj kandidati dali devet bodova, a argumenti su uglavnom bili isti - tvrdo meso i krumpir. Snježana B., je jedina, pak, imala prigovor na desert, rekavši da ga je bilo previše. Pripravu večere Snježana Š. započela je glavnom jelom 'Na starinski i na moderan način'. "Spajamo nešto fino i ukusno - ukratko", komentirao je Karlo naziv glavnog jela - pečenog svinjskog buta s domaćim povrćem. Uslijedila je priprava predjela 'Kaj su jeli naši stari'. Snježana Š. spravila je pečeni špek, žgance, sir i vrhnje. Za kraj, Snježana je spravila 'Noinu omiljenu slasticu' - desert koji sačinjava palačinke na domaćoj masti, voće i šlag. 

1/29

Pripravu jela uspješno je Snježana Š. privela kraju, a potom je pripremila stol u svom vrtu, gdje je dočekala goste i ponudila aperitiv - medicu, višnjevac i orahovac. "Doček je bio dobar, možda je domaćica imala malu tremu, ali bilo je sve ok", komentirao je Marko. "Mislila sam da će biti nervoznija, ali nije bila", dodala je Snježana B. "Izbor aperitiva je bio jako dobar, po mom guštu", zaključila je Katarina. 

VEZANI ČLANCI:

Uslijedilo je predjelo 'Kaj su jeli naši stari'. Špek, žganci, sir, vrhnje - rapsodija starinskih okusa stigla je pred ekipu. "Bila sam gladna, bilo je fino slano, možda da je malo ljepše ukrašeno, ali ok", komentirala je predjelo Snježana B. "Okus je bio fin, to i doma inače jedemo, fino mi je bilo", komentirao je Marko. "Ništa posebno, onako kako jedem i doma za doručak", zaključila je, pak, Katarina.
Glavno jelo iduće je stiglo pred goste - 'Na starinski i na moderan način'. Gostima je Snježana Š. servirala svoj krumpir te šniclu u umaku od povrća. "Izgled glavnog jela je bio ok, vidjelo se da je malo previše ispečena svinjetina, no upila je sok od umaka", komentirao je glavno jelo Karlo. "Umak kao da je bačen na ono meso bio. Okus je bio ok, samo što su meso i krumpir bili tvrđi", dodao je Marko. 

'Noina omiljena slastica' posljednja je stigla pred ekipu - Snježana Š. poslužila im je palačinke sa sladoledom i želeom od višnji. "Jako mi se svidio, bio je lijep", komentirala je Katarina. Snježani B. je, pak, bilo previše. "Bilo mi je obilno, zato sam ostavila, ne zato što mi nije bilo fino", dodala je. "Okus je bio fantastičan", zaključio je Marko. 

Foto: RTL

Snježana Š. je, uz ukusni desert, ekipi za kraj poklonila i svoje domaće proizvode. "Pokloni su bili jako lijepi, prva liga", komentirala je Snježana B. Njezina imenjakinja ekipi je poklonila domaći med, lješnjake, rakiju... "Ugodno su me iznenadili pokloni, sve ću to koristiti za slastice", zaključio je Marko. 

Sin domaćice zabavio je ekipu za kraj - zasvirao je sa svojim tamburaškim sastavom 'Pet do dvanaest', a sve uz pratnju folklornog ansambla 'Etno Siscia'.  "Super je što je sina uključila u iznenađenje, fenomenalno", komentirao je Marko. "Dečki su jako simpatični, jako lijepo sviraju i pjevaju, a cure jako lijepo plešu", zaključila je Katarina. Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

VIDEO Aleksandra Prijović otkrila da uživa u alkoholu: 'Kada sam rodila rekli su mi da trebam piti što više piva'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije