Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimski odmor

Smog i sivilo zime zamijenili vrućim pijeskom Dubaija

Poznati u Dubaiju
Foto: Privatni album
1/7
29.12.2015.
u 09:10

Maldivi su ove godine ‘passe’, a novi je trend otisnuti se na daleki put i biti u blizini lavova na safariju u Africi

Poznati Hrvati proteklih godina u prosincu sve češće bježe od snijega i zime u toplije krajeve. Tako su skijališta u prosincu zamijenili plažama i sunčanjem. Dok su dosad najviše odlazili na Maldive, čini se da su ovog Božića popularniji Dubai i destinacije u Africi. Jedini koji se ove godine odlučio za odmor na Maldivima mladi je tenisač Borna Čorić, koji je s djevojkom Valentinom Miletić tamo proslavio šest mjeseci veze. Otočje u Indijskom oceanu nezaboravno je iskustvo za sve parove, uz istraživanje podvodnog svijeta i uživanje u predivnim pješčanim plažama.

Nezaobilazni Dubai

Najveći hit ipak je Dubai u koji je otišao nogometaš Real Madrida Luka Modrić sa suprugom Vanjom, sinom Ivanom i kćeri Emom. Modrići su u Dubaiju dočekali i Božić, a Luka je uz obiteljsku fotografiju na Instagramu svima čestitao blagdan na hrvatskom, španjolskom i engleskom. U Dubaiju je trenutačno i Niko Kranjčar, još uvijek nogometaš kijevskog Dinama, te njegova djevojka Zrinka Cvitešić. Niko se nakon ozljede nikako ne može nametnuti treneru, a sve se glasnije govori o njegovu povratku u Hrvatsku, u redove Rijeke. S druge strane, Zrinka ima pune ruke posla, no uspjela je uhvatiti nešto slobodnih dana nakon posljednje ovogodišnje izvedbe suvremene opere “Evanđelje Pippa Delbona” u Zagrebu. Niko će iskoristiti priliku pa će iz Dubaija otići i u obližnju Dohu, gdje njegov otac Zlatko Cico Kranjčar trenira klub Al Ahli.

Vrući pijesak Dubaija pod prstima su osjetili i Tanja Dragović i Vlaho Arbulić, koji su u najpopularniji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata otišli s djecom početkom prosinca. Božićne i novogodišnje blagdane ipak provode u Zagrebu i u Vlahinim Konavlima. Dubai je destinacija za odmor i nogometaša Lokomotive Jerka Leke i supruge Ive. Tamo su uživali s djecom, a Iva Šarić Leko objavila je i fotografije s prekrasne plaže Jumeriah, na kojoj se Jerko šetao s djecom.

Fotografije iz dubaijske pustinje na Instagram je postavila i voditeljica Iva Šulentić. Tamo je prije dva tjedna bila s dečkom Igorom Mikloušićem. Mirela Forić Srna, supruga kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne, odnedavno i urednica u ukrajinskom Vogueu, na Instagramu se pohvalila fotografijama s Maldiva. Srne su, kako doznajemo, otišli i u Dubai te tako na najbolji način proslavili uspješnu poslovnu, ali i privatnu godinu.

Podsjetimo, Mirela je u lipnju rodila sina Karla kojem se najviše razveselila njihova petogodišnja kći Kasija.

Foto: Robert Demo

Masai kao najbolji čuvari

Uz Dubai ove su godine popularne i destinacije u Africi. Poduzetnica Snježana Mehun na Instagramu je ponosno pozirala uz pripadnika plemena Masai.

– Kada si u Keniji, moraš uz sebe cijelo vrijeme imati najboljeg čuvara na svijetu, Masaija – napisala je Snježana uz neizbježni hashtag #hellofromtheotherside, kojim se naši poznati i slavni javljaju s egzotičnih destinacija. Adelina pjesma, čini se, postala je nezaobilazna na društvenim mrežama. Južnije od Snježane Mehun otišli su Franka Batelić i Vedran Ćorluka koji uživaju na safariju u Južnoafričkoj Republici. Ćorluka je objavio fotografije lavova uz popratni tekst “kraljica i kralj odmaraju”, a pohvalio se i ekipom na safariju, na kojem su uz Franku i njega bila i četiri Australca, dvoje Amerikanaca i dvoje Južnoafrikanaca.

A, koliko to sve košta? Hrvat s prosječnom plaćom teško će si moći priuštiti odmor u Dubaiju, osim ako ne digne kredit. Primjerice, povratna avionska karta od Zagreba do Dubaija stoji između 2500 i 4000 kuna. Cijena je sedmodnevnog aranžmana za četveročlanu obitelj u nekom od poznatih hotela od 24.000 kuna u hotelu u centru pa do čak 83.766 kuna u elitnom hotelu Kempinski na plaži Jumeirah, istoj onoj na kojoj je uživala obitelj Leko.

>> Moj dečko i njegova obitelj krivci su za to što sam se zaljubila u letenje balonom

Komentara 3

Avatar pendreck
pendreck
10:37 29.12.2015.

Greska u mentalnom sklopu iskazuje recenic "Hrvat s prosječnom plaćom teško će si moći priuštiti odmor u Dubaiju, osim ako ne digne Kredit..." Dakle Kredit se mora vratiti.... Zar nije pametnije ustedjeti novac pa onda ga potrositi???

LI
liliZG
09:37 29.12.2015.

u prvi tren sam pomislila da je Čorić prešao na Simonicu, ..kaj nisu iste njih dvije???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije