Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažne informacije

Slavko Sobin upozorava pratitelje: Empatija je divna, ali treba uključiti i malo zdravog razuma

Foto: Instagram
1/11
31.12.2020.
u 07:00

No, Slavko je oslučio napisati i status za mnoge koji se možda nisu u prvi ma snašli i odmah krenuli pomagati onima koji su pogođeni potresom.

Domaći glumac Slavko Sobin na društvenim je mrežama, kao i brojne javne osobe danas pružao podršku i dijelio informacije za pomoć stradalima od potresa u Petrinji. No, Slavko je oslučio napisati i status za mnoge koji se možda nisu u prvi ma snašli i odmah krenuli pomagati onima koji su pogođeni potresom.

"Ako vam se danas čini da imate manje empatije od ostalih, ako ste jučer proveli dan na kauču smirujući sebe, ako niste odmah pohrlili sudjelovati u pomoći - i to je ok. Pomoć će još dugo biti potrebna. Svatko reagira na tragediju na svoj način. Nemojte se kažnjavati ako vam se čini da ljudi reagiraju brže i srčanije od vas. Iz dana u dan pratite načine na koje se može pomoći i djelujte u trenu kad možete. Nitko se ovdje ne natječe i tko ima srca, pronaći će svoj način u svoje vrijeme" napisao je Slavko.

Foto: Instagram screenshot

U idućem statusu pokušao je upozoriti pratitelje da obrate pažnju na izvor i točnost informacija kako se ne bi širili lažni Facebook apeli i lažni računi za pomoć stradalima.

Foto: Instagram screenshot

"Ljudi, pazite malo što sherate, empatija je divna, ali treba uključiti i malo zdravog razuma. Dvije, tri objave s lažnim vijestima mogu uništiti povjerenje i ovaj divan entuzijazam može splasnuti i ispuhati se kao balon, što već znamo da najčešće i jest slučaj. Već je toliko lažnih računa objavljeno, lažnih Facebook apela... Samo dva puta provjerite prije nego nešto objavite" zaključio je.

 

Ključne riječi

Komentara 10

RI
rimac444
11:04 31.12.2020.

Teško je uključiti malo zdravog razuma, ako toga nema, a to najbolje bi trebao znati drug sobin, no teško je ako ga nema

AT
ATG
11:11 31.12.2020.

Evo Slavka, a gdje je Đikan?

ST
starlord
10:47 31.12.2020.

Upravo su komentari na ovom portalu puni laži i teorija zavjere koje pišu internet ratnici s nekoliko profila i nitko ih ne sankcionira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije