Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularna serija

Sjećate se Maggie iz 'Života na sjeveru'? Glumica Turner sada ima 58 godina i okrenula se novim izazovima

Foto: Youtube screenshot
1/6
24.09.2021.
u 21:20

Janine Turner zahvaljujući ovoj ulozi postala je slavna i dobila je brojne nominacije i nagrade za ulogu Maggie.

Na programu naših televizijskih kuća neke serije se repriziraju svake godine i gledatelji već na pamet znaju sadržaj svake sezone i epizode, a neke serije poput "Života na sjeveru" dugo nismo vidjeli na programu i zato je nastala velika euforija kod obožavatelje ove serije kada je RTL najavio kako će se serija prikazivati na RTL Kockici u večernjem terminu. Za one koji prije 30 godina nisu gledali ovu, sada već kultnu seriju, sadržaj ukratko glasi ovako; mladi liječnik Joel Fleischman (Rob Morrow) zbog jedne sitne stavke ugovora o stipendiji umjesto karijere u New Yorku svoje prve dane i godine kao liječnik dužan je odraditi u divljini Aljaske. Mjesto Cicely postaje njegov dom, a šarolika plejada tamošnjih stanovnika postaju mu susjedi, a s vremenom i s dosta zanimljivih situacija postaju mu i prijatelji.

Serija ubrzo postaje hit, a kroz šest sezona popularnost joj raste i serija je imala 57 nominacija za prestižne nagrade od kojih su 27 i osvojili. Uz Roba Morrowa publici je srcu prirasla i glumica Janine Turner koju smo gledali u ulozi pilotkinje i agentica za nekretnine Maggie. Janine danas ima 58 godina, a karijeru u Hollywoodu je počela početkom 80-ih kada se pojavila u nekoliko nastavaka serije "Dallas" i imala je nekoliko epizodnih uloga u još par serija i 1986. u jednom intervju je rekla kako priželjkuje neku ozbiljniju ulogu i rekla je kako se zato planira maknuti iz Hollywooda i seli u New York. Uloga u "Životu na sjeveru" napravila je prekretnicu u njezinoj karijeri i 1993. godine donosi joj nominaciju za Emmy i izjavila je tada kako je Meggie idealan lik za nju. - Ona je pametnija i snažnija od svih muškaraca koje poznajem - rekla je Turner.

 

 

Nakon "Života na sjeveru" Janine je glumila u filmovi s Richardom Gereom i Sylvesterom Stalloneom, a 2004. godine sama je napisala, producirala i režirala film "Trip in Summer Dress", ali ništa nije bilo upečatljivo kao uloga Meggie u "Životu na sjeveru". Kada je 1997. u vezi s Jerryjem Jonesom dobila djevojčicu Juliette, glumica se više posvećuje majčinstvu i okrenula se novim izazovima. Napisala je tako četiri knjige u kojima se bavila temama samopomoći i , bila je motivacijska govornica i držala je predavanja u školama, na sveučilištima i u crkvama. S Jonesom ima kćer ali nikada se nisu vjenčali, a prije toga bila je zaručena s Alecom Baldwinom,a bila je i u vezi Sylvesterom Stalloneom, a sada živi s kćeri na ranču.

Ključne riječi

Komentara 2

CA
cavecanem
21:44 24.09.2021.

Ostarila je kažete? Ima 58 godina? Nevjerojatno.

AL
AlojzVjekoslav
21:43 24.09.2021.

NE !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije